Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anayasa Komisyonu ‘Dokunulmazlık’ Kanun Teklifini Görüşüyor

Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve Burdur Milletvekili Reşat Petek, Türkiye’nin istiklal ve istikbalini kendileri için tehlike görenler olduğunu belirterek "Vatandaşlarımızı birbirine düşürmek için dışarıdan aldıkları talimatla hareket...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve Burdur Milletvekili Reşat Petek, Türkiye’nin istiklal ve istikbalini kendileri için tehlike görenler olduğunu belirterek "Vatandaşlarımızı birbirine düşürmek için dışarıdan aldıkları talimatla hareket eden bu terör örgütlerinin alçak saldırılarını devletimize, hükümetimize, güvenlik güçlerimize yüklemek eğer bir gaflet değilse, ihanetin ta kendisidir” dedi.
Anayasa Komisyonu ‘dokunulmazlık’ konusunda verilen kanun teklifini görüşmeye başladı.
Anayasa Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Burdur Milletvekili Petek, fezlekelerin hiçbir ayırım gözetmeden hazırlandığını söyleyerek, “Fikir, ifade özgürlüğünün siyasal özgürlükleri sadece kendi baktığı pencereden, kendisi için varlığını düşünen, bunu dile getirenle, çok farklı bir tablo ile sunulan kanun teklifini gerek Türkiye kamuoyuna gerek dünya kamuoyuna olduğundan farklı gösterme çabası içinde oldukları anlaşılıyor” dedi.
Petek, Türkiye’de yıkılan, yakılan yerlerin olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Öldürülenler vardır. Okulların yıkılması, yağma edilmesi vardır. Ambulansların bombalanması vardır. Küçük çocukların katledilmesi vardır. Yaşlı, kadın, ihtiyar demeden saldırılar altında, cefa çeken, malından, canından olan insanlar vardır. Bütün bunların sorumluları kim diye baktığımızda 22 Temmuz’da PKK terör örgütünün ve onun uzantısı örgütlerin DAİŞ’in alçakça, haince saldırması sonucunda bu katliamlar yaşandı. Türkiye’nin istiklal ve istikbalini kendileri için tehlike gören, Türkiye’nin kalkınmasını, Türkiye’deki farklı etnik köken, inanç farklılıklarına rağmen barış, huzur içinde yaşama azmi ve inancı olan vatandaşlarımızı birbirine düşürmek için dışarıdan aldıkları talimatla hareket eden bu terör örgütlerinin alçak saldırılarını devletimize, hükümetimize, güvenlik güçlerimize yüklemek eğer bir gaflet değilse, ihanetin ta kendisidir. Ben Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında görev ifa eden milletin vekillerinin hem milletten aldıkları oy ile siyasi hürriyeti, siyaset haklarını sonuna kadar kullanırken, diğer taraftan terör örgütünü ve onun alçak eylemlerini müdafaa eder hale düşmelerini talihsizlik olduğunu ifade etmek istiyorum."
Petek, devletin gerekli tedbirleri aldığını vurgulayarak, "Teröre destek veren bir siyasi parti bulamazlar. Bunun emsal kararları mevcut. Diğer taraftan bütün ülkenin kendi sınırları içinde kamu düzenini sağlayıcı tedbirleri almak sadece hakkı değil, görevidir. Bugün bir insanın burnu kanıyorsa, can güvenliği tehlikeye giriyorsa, tedbiri almak devletin görevidir; hükümetin en birinci görevidir" diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Murat Emir, teklifte hukuk dışı kavramların olduğunu savunarak şunları söyledi: "Bir zaman hesabı yapılmış. Aceleniz ne’ diye sormak geliyor içimizden. Burada açık bir emir alma var. Medya üzerinden sayın Cumhurbaşkanı emir verdi ve bu komisyon burada toplandı. Anayasamızın 6. maddesinin açıkça ihlal edildiğini görüyoruz. Diyor ki; ’Cumhurbaşkanını karıştırmayın.’ Biz Cumhurbaşkanını karıştırmak istemiyoruz. Yasal sınırları içinde hukuka saygılı, kanunlara saygılı, iradeye saygılı, hükümete saygılı, Başbakana saygılı Cumhurbaşkanı olsun, bizde Cumhurbaşkanını konuşmayalım."
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Daniş Beştaş da, kendilerinin dokunulmazlıkların geçici madde ile değil, kalıcı madde ile kaldırılmasını savunduklarını belirterek, “Bizim dokunulmazlığımız olmasın. Hiçbir milletvekilinin dokunulmazlığı olmasın. Bizim hesabını veremeyeceğimiz hiçbir fiilimiz yoktur. Biz söylediğimiz her şeyi mahkemeler karşısında savunuruz, savunabiliriz. Biz böyle bir anlayışla hareket ediyoruz. Sizin oluşturduğunuz yargıya, sizin yönettiğiniz yargıya, sizin talimat verdiğiniz yargıya, sizin talimatla oluşturduğunuz kamuoyu basıncına ve basınına güvenmiyoruz. Dokunulmazlıklarımız kalksın ama herkesin kalksın. Yargılanalım, gidip ifade verelim, ceza veriliyorsa verilsin, aklanıyorsak aklanalım.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.