Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altan Tan: Sorunları askeri yöntem ve tezkerelerle çözemezsiniz

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, sorunların askeri yöntem ve tezkerelerle çözülemeyeceğini belirterek çözümlerin Türkiye'nin içinde olduğunu söyledi. Yeni Anayasa yapılması başta olmak üzere Türkiye'nin içinde acilen toplumsal...

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2014 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2014 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altan Tan: Sorunları askeri yöntem ve tezkerelerle çözemezsiniz
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, sorunların askeri yöntem ve tezkerelerle çözülemeyeceğini belirterek çözümlerin Türkiye'nin içinde olduğunu söyledi. Yeni Anayasa yapılması başta olmak üzere Türkiye'nin içinde acilen toplumsal uzlaşma, iç barış sağlanması gerektiğini vurguladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tan, sınır ötesi tezkere oylamasının bugün yapılacağını haTIRlatarak şimdiye kadar çıkarılan tezkerelerin hepsinin kapsamından daha geniş bir tezkere olduğunu ifade etti. "Sorunları askeri yöntem ve tezkerelerle çözemezsiniz." diyen Tan, hükümeti uyararak şuana kadar çıkan tezkerlerin sayısını unuttuklarını kaydetti. "Türkiye ne yaptığını bilmez bir şekilde Ortadoğu'ya gidiyor." diyen Tan, girildikten sonra oradaki halklarla nasıl bir ilişki kurulacağını sordu. "Bir işgal kuvveti olarak kalacaksan da bir düzen kurman lazım." diyen Tan, iktidarın bunla ilgili bir projesi olmadığını ifade etti.

"Bindik bir alemete gidiyoruz kıyamete." diyen Tan, çözümlerin Türkiye içinde olduğunu burda çözmeden dışarda yapılacak birşey olmadığını vurguladı. Suruç çözülmeden Kobani'nin çözülemeyeceğini dile getiren Tan, yeni Anayasa yapılması gerektiğini, Türkiye'nin içinde acilen toplumsal uzlaşma, iç barış sağlanması gerektiğini söyledi. "Bu tezkere maalesef sonu belli olan kargaşa ve kaosa, felaketlere götürmektedir." diyen Tan, hiçbirşeyi çözmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Milletvekilleri ve ailelerinden hacca gitmek isteyenler için belli bir kontenjan olduğunu dile getiren Tan, Suudi Arabistan'ın verdiği vize ile haca gidildiğini belirtti. Bu yıl yaklaşık 50 milletvekilinin hacda olduğunu dile getiren Tan, kendisinin haca gidemediğini kamuoyunun bilmesini istediğini söyledi. HDP'den tek bir milletvekili kendisinin hacca getmek istediğini malasef Başbakanlık özel kalem ve Diyanetin bunu yerine getirmediğini anlatan Tan, bu yıl haca giden AKP'li vekillere de bunu söylediğini, onların da çaresizliğini ifade ettiğini aktardı. Konuyu geçen yıl Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a da ilettiğini dile getiren Tan, onun da kendisine dönmediğini söyledi. Tan, "Haca giderken de torpil, ayrımcılık ve çifte standart var." şeklinde konuştu.

Başbakanın HDP evet demezse Kobani'ye yardım edemeyeceklerine ilişkin açıklamalarının sorulması üzerine Tan, "Yeni Başbakan oldu, hemen polemiğe girmek istemiyorum. Ama sayın Başbakanın şimdiye kadar neleri doğru yaptığı neleri yaptığı ortada. Ziya Paşanın meşhur bir sözü var aynesi iştir kişinin lafa bakılmaz... Bir adamın laflarına bakılmaz, aklı eserinde. Bir adamın ne kadar akıllı olduğu, aklının seviyesi, derecesi yaptığı işlerle ortaya çıkar. Sayın Başbakanın, Dışişleri Bakanı olduğu günden bu yana Ortadoğu'daki başarısı, başarısızlığı ortada. Bu laflarının da çok ciddiye alınacak bir yanı yok. Herhalde laf olsun torba dolsun diye söylemiştir." karşılığını verdi.

Kimse Yok Mu Derneği ile ilgili bir soruya ise Tan, "Yardım yapılacak, ancak ben yaparım. Peki sen kime yaparsın? Bugüne kadar kime yaptığın belli oldu. 2 bin TIR bisküvüt yolladın, bunu da gizli yolladın, gece yarısı. Bisküvütü niye gizli yolluyorsun, bunu da anlayamadık. Kusura bakma bizim aklımızın almamasına ver. 2 bin büsküviti yolladın Kürtler de Türkmenler de bisküvüt yemekten bıktılar. Bırak da başka şeyler yollayalım. Herhalde biraz da ironi yapma hakkımız var." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.