Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu üyelerinden TBMM’ye ziyaret

Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu üyeleri, TBMM’de Milli Savunma Komisyonu üyelerini ziyaret etti. Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Bayazıt, 15 Temmuz gecesi darbe kalkışmasının olduğu anlarda özellikle Batı’da uluslararası aktörlerin...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 18:58
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 18:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu üyeleri, TBMM’de Milli Savunma Komisyonu üyelerini ziyaret etti. Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Bayazıt, 15 Temmuz gecesi darbe kalkışmasının olduğu anlarda özellikle Batı’da uluslararası aktörlerin tepkilerinin olumsuz olarak tezahür ettiğini belirterek, “Biz özellikle milletvekilleri olarak Avrupalı dostlarımızdan, Amerikalı dostlarımızdan hukukun üstünlüğünün, demokratik ilkelerin, yine milli iradenin yanında olması noktasında daha fazla gayretkeşlik isterdik” dedi.
Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu üyeleri TBMM’yi ziyaret ederek, Milli Savunma Komisyonu üyeleri ile görüştü. Milli Savunma Komisyonu Başkanı Yusuf Bayazıt, Almanya’nın mülteci krizi başta olmak üzere tüm sorunlara yapıcı katkılar sağladığını söyleyerek, iki ülkenin coğrafi bakımdan yakın ilişkilere sahip olduğunu belirtti. Darbe girişimi hakkında bilgi veren Bayazıt, “Bunun birinci aşaması Genelkurmay Başkanlığı’na hakim olmaktı ve böylece başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere kuvvet komutanlarına darbe bildirisine imza attırarak, bunların darbenin içerisinde emir komuta içerisinde olmasını sağlamaktı. İkinci aşama da Türkiye’nin tamamında alan hakimiyeti sağlamaktı. Askeri üniforma giymiş FETÖ terörist gruplara ait bu güçler, Türkiye’deki karşı direnişi engellemek istediler. Kendilerine karşı çıkacaklarını düşündükleri Özel Kuvvetleri, Özel Harekatı, MİT ve özellikle Emniyet Genel Müdürlüğü’nü bombaladılar. Panik yaratmak amacıyla ikmal yollarını kapatarak, TRT gibi, haberleşme araçları gibi yerleri işgal etmek istediler ve özellikle Marmaris’te bulunan Cumhurbaşkanımıza suikast girişiminde bulundular” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin son üç yıldır paralel yapılanmaya karşı mücadele ettiğini söyleyen Bayazıt, örgüte karşı Türkiye’deki bağımsız yargı kurumlarının açmış olduğu davalarda aklanmak yerine yurt dışına dost bilinen ülkelere kaçtıklarını ifade etti. Bayazıt, milletin sokağa çıkmasının, Cumhurbaşkanı’nın darbe girişimine karşı dik duruşunun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tüm partiler tarafından açılmasının darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasının ana kaynağı olduğunu söyledi. Bayazıt, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’ni de eleştirerek, “15 Temmuz gecesi darbenin kalkışmanın olduğu anlarda özellikle Batı’da, uluslararası aktörlerin tepkileri olumsuz olarak tezahür etmiştir. Biz özellikle milletvekilleri olarak Avrupalı dostlarımızdan, Amerikalı dostlarımızdan hukukun üstünlüğünün, demokratik ilkelerin, yine milli iradenin yanında olması noktasında daha fazla gayretkeşlik isterdik. Milletin seçtiği Cumhurbaşkanı’na, milletin seçtiği Türkiye büyük Millet Meclisi’ne yapılan darbeleri, yapılan kalkışmanın daha fazla, açık yüreklilikle kınanmasını arzulardık. Ama maalesef o andaki tepkiler çok cılız şekilde tezahür etmiştir. Çünkü bu olay milletin iradesine yapılmış, demokrasisine yapılmış, vatandaşların mal ve canlarına kast edilmiş bir harekettir. 241 tane vatandaşımızı şehit verdik. 3 bine yakın insanımız yaralı, kollarını, bacaklarını kaybeden vatandaşlarımız oldu” dedi.
Uçaklardan, helikopterlerden bombalar yağdığını hatırlatan Bayazıt, milletin kendi egemenliği peşinde olduğunu belirtti. Bayazıt, darbe girişimi sonrasında yapılan çalışmaları da anlattı.
Almanya Federal Meclisi Savunma Komisyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Karl, A. Lamers ise, “Biz Türkiye ve Almanya olarak hem müttefik hem iki dost ülkeyiz. NATO sadece askeri bir ittifak değil, aynı zamanda ortak değerleri paylaşan siyasi bir topluluk özelliğine de sahip. Bizim buraya ziyaretimiz ortak tehdit karşısında da gerçekleşiyor. IŞİD tehdidi bizi birleştiren, ortak mücadele etmek durumunda olduğumuz ve Birleşmiş Milletler’in de dünya barışını tehdit ettiğini ifade ettiği bir tehdit ve İncirlik’e ziyaretimiz bu kapsamda gerçekleşiyor” dedi.
Lamers, 15 Temmuz darbe girişimini kınadıklarını belirterek, şöyle devam etti:
“Bunu burada özellikle vurgulamak istiyorum. Türk halkının hissettiklerini, yaşadıklarını da çok iyi anladığımızı ve konuda bu duyguları paylaştığımızı da tekrar ifade etmek istiyorum. Bu saldırı Türk insanına, demokrasiye karşı yapılmış bir saldırıdır. Bu olayı büyük bir şiddetle kınamaktayız ve demokrasiye, insanların yaşamına kast eden bir saldırı olduğundan dolayı bunu burada vurgulamak istiyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.