Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman Bakan'a Çavuşoğlu'ndan jet yanıt

Die Welt gazetesine konuşan Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, "Türkiye'deki tüm muhalif zihniyetler Alman hükümetinin onlarla dayanışma içinde olduğunu bilmelidir." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 12:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 12:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman Bakan'a Çavuşoğlu'ndan jet yanıt
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Tüm teröristlerin Almanya’yı tercih etmesi tesadüf değil." diyerek Almanya'nın tutumuna tepki gösterdi.

Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth, Türkiye'deki gelişmelerle “Bu böyle gitmez”, Türkiye'de hükümet tarafından siyasi takibe uğrayan herkesin Almanya'ya sığınma hakkı ve imkânı bulunduğunu söyledi.

Devlet Bakanı Roth, bu hakkın sadece gazeteciler için değil, siyasi takibe uğrayan herkes için geçerli olduğunu söyledi. Alman “Die Welt” Gazetesine konuşan Michael Roth şöyle dedi: “Türkiye'deki tüm muhalif zihniyetler Alman hükümetinin onlarla dayanışma içinde olduğunu bilmelidir. Almanya prensipte siyasi takibe uğrayan herkese açıktır. Almanya'da iltica başvurusunda bulunabilirler. Bu sadece gazeteciler için geçerli değil.”

Devlet Bakanı Roth, Dışişleri Bakanlığının iltica konusunda neler yapabileceği üzerine bir çalışma yürüttüğüne, araştırmacılar ve gazeteciler için Almanya'da çeşitli programlar bulunduğuna işaret etti. Sığınma hakkını Türkiye'deki son gelişmelere dayandırdı ve “Türkiye'de şu an olup bitenlerin, bizim Avrupa değerleri, hukuk devleti, demokrasi ve basın özgürlüğü anlayışımızla uzaktan yakından bir ilişkisi yok. Bu nedenle Türk hükümetine bizim cevabımız çok net: Böyle gitmez” diye konuştu. Roth, Türkiye'yle üyelik müzakerelerinin bitirilmesi taleplerini ise reddetti ve böyle bir adımın Batı'ya yönelmiş Türkiye'yi yalnız bırakmak anlamına geleceğini söyledi.

ÇAVUŞOĞLU: TESADÜF DEĞİL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Almanya'ya jet yanıt geldi. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Tüm teröristlerin Almanya’yı tercih etmesi tesadüf değil. Biz de Almanya’ya tepkimizi göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Almanya'nın Türkiye düşmanlarını tolere ettiğini söyledi; "FETÖ'cüler neden Almanya'ya gitti, tesadüf değil. Teröre kucak açan Almanya'ya tepki gösteriyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.