Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AL Parti, seçimlerde AK Parti’ye desteğini çekti

Ad ve amblemlerinin Ak Parti'ye yakınlığı ile dikkat çeken Alternatif ve Değişim Partisi’nin (AL Parti) Genel Başkanı Mehmet Burkan, 2008 yılından bu yana destek verdikleri AK Parti’ye, 7 Haziran seçimlerinde desteklerini çektiklerini açıkladı.Mehmet...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AL Parti, seçimlerde AK Parti’ye desteğini çekti
Ad ve amblemlerinin Ak Parti'ye yakınlığı ile dikkat çeken Alternatif ve Değişim Partisi’nin (AL Parti) Genel Başkanı Mehmet Burkan, 2008 yılından bu yana destek verdikleri AK Parti’ye, 7 Haziran seçimlerinde desteklerini çektiklerini açıkladı.

Mehmet Burkan konuya ilişkin yazılı bilgilendirmede; 2010 referandumu, 2009 yerel seçimleri, 2011 genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AL Parti olarak konjonktürel olarak AK Parti’yi destek verdiklerine dikkat çekerek, “AK Parti vicdanlara nüfuz ettiği zamanlar yanında, cüzdanlara yöneldiğinde ise karşısında olduk.” dedi.

AKP, HARUNLUKTAN KARUNLUĞA EVRİLMİŞTİR

Parti olarak bugüne kadar doğrularını takdir, yanlışlarını tenkit ettiklerini dile getiren Burkan, “7 Haziran seçimlerine ramak kalmışken AK Parti’nin parti siyasası; mağdurluktan mağrurluğa, mustazaflıktan zalimliğe, mücahitlikten müteahhitliğe, mütevazilikten müstekbirliğe, Harunluktan Karunluğa evrilmiştir. AK Parti ak ve temiz iken kararmış ve kirlenmiştir. Bundan böyle AK Parti’ye karşı muhalefet partilerini desteklemek AL Parti’ye siyaseten vacip olmuştur." ifadelerini kullandı.

HAYAT YALNIZ SEÇİMDEN İBARET DEĞİLDİR

Genel Başkan Burkan, partilerine gönül verenlerin bu seçimde AK Parti’ye ciddi ve kararlı bir mesaj vereceğini, bıçak sırtında olan iktidar partisini muhalefete düşüreceğini, muhalefeti ise iktidara taşıyacağını savundu. 8 Haziran sabahı partilerin alacağı oy oranları tahminini de “AKP yüzde 41.2, CHP yüzde 27.3, MHP yüzde 16.4, HDP yüzde 11.1, diğerleri yüzde 4.” şeklinde sıralayan Burkan, şunlarıkaydetti: “Hiçbir iktidar milletin dini, imanı, işi ve aşıyla oynamamalıdır. Hukuku çiğneyenlerden, halkı sömürenlerden, ülkeyi kaosa sürükleyenlerden, devleşip devletleşenlerden, statik olup statükolaşanlardan ve yerinde sayanlardan bu ülkeye ve gelecek nesillere hayır ve fayda gelmez.”

Burkan son olarak, “Bu topraklarda, insanlar kime oy verirlerse versinler dün olduğu gibi yarın da kardeş kalacaklardır. Hayat, yalnız seçimden ibaret değildir." mesajını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.