Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksünger: Asıl büyük patırtı 26 Aralık'tan sonra kopacak

Yolsuzluk soruşturması kapsamında dört eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, asıl büyük patırtı ve kütürtünün 26 Aralık'tan sonra kopacağını belirtti. Aksünger, "Biz ihsası...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yolsuzluk soruşturması kapsamında dört eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, asıl büyük patırtı ve kütürtünün 26 Aralık'tan sonra kopacağını belirtti. Aksünger, "Biz ihsası rey açısından açıklamadığımız konuları da açıklayacağız. O zaman bakalım ne diyecekler?" dedi.

Soruşturma komisyonuyla ilgili verilen yayın yasağını değerlendiren Erdal Aksünger, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama olmadığını ifade etti. Türkiye'deki soruşturma komisyonlarında da böyle bir uygulama olmadığına dikkat çeken Aksünger, kararın Anayasa'nın 28. maddesine aykırı olduğunu, 'Basın hürdür sansürlenemez' dendiğini aktardı.

Meclis Soruşturma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü'nün hem usul anlamında, esasa dair de böyle bir hakkı olmadığının altını çizen Aksünger, şöyle devam etti: "Adı Hakkı ama böyle bir hakkı yok. Orada 4 bakandan biri varsa, kendi aleyhine bir şey varsa o şikayet edebilir savcılığa ve gerçekten bunların suçlu olduğuna dair haberler varsa ona itiraz edebilir. Hakkı Köylü'nün böyle bir hakkı yok. Soruşturma komisyonu böyle bir karar alacaksa toplantı yapması gerekir. O toplantıda AKP parmak çoğunluğu olduğu için kaldırıp alabilirler. Bu bile tartışılır. AKP döneminde bu faşistce uygulamaları görüyoruz. Uludere, Reyhanlı, Afyon patlamaları, Bingöl olayları dahil şüpheli olan bir sürü konu vardı, kimin yaptığına dair. Yayın yasakları koydular, toplum basından öğrenemeyecekse nerden öğrenecek bunları. Sivil dikta uygulamaları, bir örneğini de yine Hakkı Köylü yaptı. İtirazlarımızı hem mahkeme bazında hem de komisyonda Egemen Bağış dinlenmeden önce yapacağız."

Başkan Köylü'nün toplantıları çoğunlukla kendilerine haber vermediğini dile getiren Aksünger, "Genelde Hakkı Köylü'nün kafasında bir ajanda var, o ajanda da bir tiyatro gibi oynanıyor. O ajandayı uygulamaya çalışıyor. Komisyonun çalıştırılmaması için her şey yapılıyor. Bakanlar dinleneceği vakit yayın yasağı getiriliyor. Peki insanlar bilgiyi, belgeyi; kimin haklı haksız olduğunu değil de bu Soruşturma Komisyonunun yürüyüp yürümediğini nerden bilecek?" ifadelerini kullandı.

"Asıl büyük patırtı kütürtü 26 Aralık'tan sonra kopacak, göreceğiz." diyen Aksünger, "Biz ihsası rey açısından açıklamadığımız konuları da açıklayacağız. O zaman bakalım ne diyecekler. Hakkı Köylü istifa etmeli. Çünkü bakanların suçsuz olduğuna dair açıklamalar yapıyor nerdeyse. Bu bir ihsası reydir. Etkilemeyse budur. Kamuoyunu etkileme, yürüyen soruşturmayı etkileme Hakkı Köylü'nün yaptığıdır. Bu saatten sonra tarafsızlığını yitirmiş bir komisyon başkanı vardır, istifa etmelidir. Bugün komisyonda da bunu dile getireceğiz." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.