Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akşener: “Kongre Olacak Bu İradenin Karşısında Kimse Duramaz”

Eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Meral Akşener, “Bizim bu kongremiz olacak Allah’ın izni ile çünkü bu iradenin karşısında kimse duramaz” dedi. Akşener, Başbakan olması halinde 6 ay içinde terörün belini kırmazsa gideceğini...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Meral Akşener, “Bizim bu kongremiz olacak Allah’ın izni ile çünkü bu iradenin karşısında kimse duramaz” dedi. Akşener, Başbakan olması halinde 6 ay içinde terörün belini kırmazsa gideceğini söyledi.
Tokat’a gelerek partililerle buluşan Akşener, kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. MHP Genel Merkezi tarafından bazı il başkanlıklarını kapatılması ve sonrasında devam eden genel kurul çalışmalarını değerlendiren Akşener, “Bizim bu kongremiz olacak Allah’ın izni ile çünkü bu iradenin karşısında kimse duramaz. Biz artık geçmişi tartışmıyoruz. Ama bundan sonraki fasıl açısından yani biz geldik ne olacak? Sorusunu sorduğunuz takdirde biz geldikten sonra seçmenin bize verdiği bütün yetkiyi sonuna kadar kullanacağız. O gün 7 Haziran geçesi bizler olsak ne olurdu? Sorusunun cevabını verecek olursan daha iyi aydınlatmış olurum. Mutlaka meclis başkanı seçilirdi, sayın genel başkan nasıl çatı aday diye bir kavramı bizim genel başkan ortaya attıysa Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer siyasi partiler bu fikrin arkasında durduysa Ekmelettin İhsanoğlu beyefendiyi MHP’nin adayı olarak CHP kabul etmişse ya Ekmelettin İhsanoğlu ya da İlhan Kesici gibi bir arkadaşın teklif edilmesi ile o gece mesela sayın Kılıçdaroğlu aranabilirdi ve meclis başkanlığı seçimi yapılabilirdi” dedi.
“BİZ KÜSKÜN DEĞİLİZ, B PLANIMIZ YOK”
Bir gazetecinin “Eğer genel kurul olamaz ise küskünlerle yeni bir parti kuracak mısınız?” şeklindeki sorusuna Akşener, “Biz küskün değiliz. Bu arkadaşlarımız gencecik. Öyle bir adım attılar ki hepsi çok saygı değer. Dolayısı ile biz küskün değiliz, birincisi bu. İkincisi hukuk işlediğinde başka ihtimal yok. Onun için diğer ihtimaller üzerinden konuşmak doğru değil. Şahsen kendimi bağlayacak şekilde şunu söyleyebilirim. Ben hiçbir yere üç beş atla gitmem. Hep tek atla gitmişimdir. Hep odaklandığım tek bir konu olur. Dolayısı ile b planı var mı? diye sorunlar oluyor. Kesinlikle b planımız yok. Biz bu kongreyi Allah’ın izni ile yapacağız. Delege bizi seçmez ise ben partimin emrinde olacağım. Yani bu kongre olacak pek çok aday arkadaşımız var belki aday arkadaşlarımızdan birisini seçecek delege arkadaşlarımız. Ona sonsuz saygı duyacağım. O başka bir şey. Yani dolayısı ile küskünlerle işimiz yok. Ben bu partinin sahibi arkadaşların arasındayım” diye cevap verdi.
AKŞENER, BAZI İSİMLERLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ YALANLADI
Bazı isimlerle görüştüğü yönündeki iddiaları da yalanlayan Akşener’in, “Çeşitli iddialar oldu Sayın Abdullah Gül, Bülent Arınç, Hüseyin Çelik başka var mıydı?" demesi üzerine, bir basın mensubu "Haşim Kılıç” şeklinde cevap verince, Akşener, “Haşim Kılıç ile ne görüşmüşüm ya? O da yok. Yani saydığım bütün isimlerle en küçücük bir siyaset konuşmam olmamıştır. MHP’yi konuşmam olmamıştır, geleceğe dair herhangi bir şey olmamıştır. Bu arkadaşlarımla ne bir yerde oturup ne de bir telefon konuşması yapmamışımdır. Zinhar böyle bir durum yok. Çok ayıp bir şey daha oluyor. Bu insanların da gelip benle böyle bir irtibat noktası da olmamıştır. Ne benden talep oldu, ne karşıdan, en küçük bir görüşme olmadı” diye konuştu.
"BAŞBAKAN OLAYIM 6 AY İÇİNDE BU İŞİ YAPAMAYIM GİDERİM"
Güney Doğu ve Doğu Anadolu’da devam eden terör operasyonların asker ve polisi güvence altına alacak yasal düzenleme olmadığını ileri süren Akşener, “Siyasi irade bürokrasiye diyor ki vur. Bunu hukuki olarak alt yapıyı kurmaz iseniz yarın rüzgarlar döner o insanların tamamı yargılanır dün olduğu gibi. Böyle tecrübelerimiz var bu da zafiyet yaratır. Dolayısı ile bu hukuki çerçevenin hemen kurulması lazım. Bunu hatırlatıyor uyarıyor destekte veriyoruz. Diğer taraftan terörle mücadele de kararsızlık var. Başından beri. Temel sorun oydu. Elbet teki hukuku kanunu çerçevesiyle demokrasiyi de işletmek kaydı ile ahaliyi ayırıp terör örgütü mensubu ile de birer bir çok net bir şekilde bir irade kırıklığı göstermeden kararlılıkla mücadele edilir. Geçmişte bu yapıldı. Ben sadece şunu söylemeye çalışıyorum. Biz bu işi biliyoruz terör örgütünün belini kırmaktan bahsediyorum. Beli 6 ay içerisinde kırılır. Başbakan olayım 6 ay içinde bu işi yapamayayım giderim. Yani iddiamı söylüyorum” şeklinde ifadeler kullandı. Akşener, daha sonra Tokat’tan Sivas’a hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.