Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akpınar: "Harmandalı Çöplüğü Acilen Kaldırılmalı"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel seçimlerin ikinci yıldönümünde proje ve hizmetlerini anlattı. İki yılda 60 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Akpınar “Kültür, sanat, spor ve turizmde marka kent olduk....

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2016 14:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2016 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yerel seçimlerin ikinci yıldönümünde proje ve hizmetlerini anlattı. İki yılda 60 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyleyen Akpınar “Kültür, sanat, spor ve turizmde marka kent olduk. Biz büyük bir aileyiz. 5 yıllık görev süremiz sonunda Karşıyaka’yı her anlamda dünya kenti yapacağız” dedi.
Belediye Başkanı Akpınar, kent gündeminin önemli başlıkları stat, çöp tesisi gibi konularda da açıklamalarda bulundu. Akpınar, Harmandalı’da bulunan şehir çöplüğünün bir an önce kaldırılması gerektiğini belirterek "İktidar muhalefet çekişmesi içerisinde İzmir halkı burada zarar görüyor. İlla ben bilirim diye de bir şey yok. Biz illa ben bilirim ile uğraşmıyoruz. İkna sonuçta siyasetin temelindedir. Biat dinin temelindedir. Biat kültürü içerisinde siyaset yapanları ne yazık ki bugün bu hale getiriyor’’ dedi.
Bugün sabah, Bostanlı Gondol Kafe’de, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İzmir’deki medya kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları ile bir araya gelerek görev süresinde geride kalan 2 yılı değerlendirdi. İlk önce 2 yıllık faaliyetleri içeren tanıtım filmi katılımcılarla izletildi.
YOL YAPMAK ÖNEMLİ DEĞİL ÖNEMLİ OLAN HALKIMIZLA BÜTÜNLEŞMEK
Mazbatayı aldığı 3 Nisan 2014 gününden bu güne kadar çalışma arkadaşlarıyla birlikte Karşıyaka halkının desteği ile hizmetleri yerine getirdiklerini ifade eden Akpınar; sözlerini şöyle sürdürdü: ’’Yıldönümleri aynı zamanda bulunduğumuz noktayı görmemize, sorgulamamıza ve geleceğe dair tazelemeye yarar. Keşke bu güzellik yaşadığımız kederli ve acılı günlerin gölgesinde kalmamış olsaydı. Yitirdiğimiz bütün insanları büyük bir hüzünle tekrar anıyorum ve gelecekten de umudumuzu asla kesmiyoruz. Çünkü biz Türk toplumu olarak nice zorluğa, engele rağmen yeryüzüne örnek olmuş, ’Yurtta barış, dünya da barış’ sözünü yaşam biçimi olarak kabul etmiş bir ülkenin çocuklarıyız. Biz iki yıldan bu yana küçük dokunuşlarla büyük mutluluklara sebep olmak için çaba sarf ediyoruz." Yerel yöneticiliğin zor olduğunu anlatan Akpınar, "Bugün yerel yöneticiliğin çok zor yapıldığı bir süreç içerisinde, tabiri caizse ince bir ipin üzerinde cambazlık yapıyoruz. Çok küçük bütçelerle büyük işler yapmaya gayret ediyoruz. Biz bu zaman kadar yaptığımız işleri büyük paralarla değil büyük bir aşkla, büyük bir sevgi ve savda ile yapılmış işlerdir. Belediyecilik sadece yol yapmak, kaldırım yapmak değil; biz yolları, kaldırımları, parkları, temizlikleri belediye açısından bütün hizmetleri yerine getirirken onun dışında da hizmetleri yerine getirerek halkımızla bütünleştik. Özellikle kamu kaynaklarını güzel bir şekilde kullanarak hiçbir şaibeye yol açmadan örnek bir belediyecilik anlayışını sergiledik" dedi.
BELEDİYELER DEDİKODU İLE YÖNETİLMEZ
Belediyeciliğin zor olduğunu ifade eden Başkan Akpınar; şunları söyledi: "Belediyeler yasa ile yönetilir. Belediyeler dedikodu ile yönetilmez, belediyeler ’mış’larla yönetilmez gerçeklerle yönetilir. Çünkü siz küçük bir yeri yönetmiyorsunuz, siz halka hizmetin olduğu bir yeri yönetiyorsunuz. Kendi şirketiniz değil, aile şirketiniz değil, halkın hizmet almak için örgütlendiği ve kurumsal bir yağı haline getirdiği belediyelerle siz bu işi yapıyorsunuz. Biz de bu anlayış içerisinde Karşıyaka Belediyesi olarak kamu kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak halka hizmet etmeyi kendimize görev edindik."
BENİM ESERİM ’KARŞIYAKA’NIN FİLİZLERİDİR’
Kendisi için önemli olan projeye değinen Akpınar; şunları söyledi:
’’Özellikle ’Karşıyaka’nın filizleri geleceğe hazırlanıyor’ projesi bizim için çok değerli. Toplumsal dayanışmanın en çok ihtiyaç olduğu bir süre içerisinde böyle bir projeyi ortaya çıkarmak ve Karşıyaka halkının da buna sahip çıkarak destek olması bizim için anlamlı. Çünkü bu para ile yapılacak bir iş değil, bu iş tamamen gönüllülük esasıyla yapılıp insanların bütününe dokunma işidir. Hem de ihtiyaç sahibi öğrenciye dokunuyorsunuz hem de ona karşılıksız burs veren aileye dokunuyorsunuz. Bana hep soruyorlar ’Başkanım 5 yıl içerisinde kente bırakacağınız en önemli eser nedir?’ diye, ben o eseri bıraktığımı düşünüyorum. ’Karşıyaka’nın filizleri’ ile çok önemli bir yerel yönetim eserini bıraktığımı düşünüyorum. Biraz önce izlediğimiz Anayasa meydanındaki anıtı yükseltmeyi herkes yapabilir, 15 metrelik anıtı 40 metreye yükseltiyoruz. En güzel parkları yapıyoruz, önümüzdeki süreçte Türkiye’nin ilk eğitim temalı çocuk parkını yapacağız. Ve nesiller boyu eğitim görerek parktan yararlanan çocukları göreceğiz oda bir eserdir. Kültür sarayları yapabilirsiniz, kuleleri herkes yapabilir ama insana dokunup insanın yaşamıyla ilgili geleceği ile ilgili kurgulayacağı yaşamına katkı koymayı da sonuçta herkes de yapamaz diye düşünüyorum.’’
HAYALİM KARŞIYAKA’DA ÜNİVERSİTE
Karşıyaka olarak, stratejik planda belirttiğimiz gibi Karşıyaka kültür, sanat, turizm ve spor kenti olacak anlayışı ile çıktığımız yolda Karşıyaka’nın aynı zamanda çok eğitimli olan nüfusunun bir de üniversite ihtiyacı olduğunu düşündüğünü belirten Akpınar, ’’Bu anlamda kentte arayış içerisine girdik. Yıllarca Anadolu Caddesinin üzerinde boş duran eski ismi ile herkesin top sahası olarak bildiği yerin akıbetini hiç kimse bilmezken, herkes belediyenin bir yeri, park alanı olarak düşünürken ve oranın da her yerde olduğu gibi bir binanın yükseleceği düşünülürken biz oraya bağışçı ailenin katkısı ile üniversiteyi getiriyoruz. Şimdi hayalim Karşıyaka’ya bir Güzel Sanatlar Fakültesini kazandırmak. Kurduğumuz Oda orkestramızla yılda 33 konser verip ülke çapında kültür sanat organizasyonlarının açılışlarında yer aldık" diye konuştu.
Yerel yönetimde en büyük keyfin vatandaşa yapılan hizmet olduğunu anlatan Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hizmet yapıp vatandaşın mutluluğunu görmek mutluluk verici. Bu anlamda bize destek olan Karşıyakalılara teşekkür ediyorum. 7/24 ulaşılabilen bir anlayışımız var. Sorunlara anında çözüm bulan bir anlayış sergiliyoruz. Çabuk hareket eden bir anlayışa sahibiz. Aday adaylığım, adaylığım ve başkan olduğumdan beri yerel yönetimleri resmi daire algısından çıkartıp kentin en büyük sivil toplum örgütü haline getirmeye çalıştım. Tabi ki yasalara bağlı olarak. Biz bunu yapıyoruz. Belediyede birinci kattan girin, Başkanlık katına kadar özel bir sektöre geldiğinizi düşünürsünüz.’’
KENTİN GELECEĞİ PLANLANIYOR, STAT ÖRNEKKÖY’DE OLMALI
Konuşmasına devam eden Akpınar, ’’Siyasetçiler bence kent için çalışmalı, biz yerel yöneticiler olarak yaşadığımız kente hizmet ederken sonuçta vatandaşın rahat yaşaması için çalışıyoruz" dedi.
Siyasetin bugün çok farklı bir ortamda ilerlediğini anlatan Akpınar, sözlerine şöyle devam etti:
"Siyaset insanların birbirini karalaması değildir, birbirlerinin farklılıklarını ortaya çıkararak halkı buna inandırabilmektir. Bugün, muhalefette olan milletvekilleri, yani ülke de iktidar ama İzmir’de muhalefet olan milletvekilleri, muhalefet yapıyorlar ama neye karşı yaptıklarını tam kendileri de bilmiyor diye düşünüyorum. Çünkü hepimiz vatandaşa hizmet için çalışıyoruz. Bugün yerel iktidarda olan Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları, hizmet yaparken vatandaşını ayırmadan hizmetleri yerine getiriyor. Ama üzülerek görüyorum ki, AKP milletvekilleri ’Bize verirseniz, biz bunları yaparız’ diyorlar. Şimdi vatandaş üç yıl daha mı beklesin? 2019’da o hayaliniz gerçekleşmedi vatandaş bir 5 yıl daha mı beklesin? Ben bunun çok doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Stadyum konusu sadece Karşıyaka’nın bir sorunu değil İzmir’in bir sorunu. Sportif başarı sorunu statlardan kaynaklanmadığı bugün Türkiye’nin birçok ilindeki takımların başarı oranı ile de görülmüş oluyor. Hemen Ege Bölgesinin medarı iftarı Akhisar Belediyespor’un stadı bile yok 2 yıldan beri ama bugün ligde ilk beşin içerisinde. Demek ki başarı stadyumdan kaynaklanmıyor o bir yönetsel anlayıştan kaynaklanıyor. Stadyum konusunda kent yöneticilerinin yapması gereken iş kentin doğru planlanması açısından ve geleceği açısından doğru yerde yapılmasını önermesidir. Bugün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı da ben de mevcut alanın çok doğru bir yer olmadığını düşünerek ve kentin çok dışında olmayan ve kentimizin göbeğinde olan Örnekköy’de sadece bir stadyum değil bir spor kompleksi yapılmasının çok daha doğru olacağını ve kentin önümüzdeki yıllarda daha rahat bir nefes alabileceğini inanıyoruz.’’
HARMANDALI ÇÖPLÜĞÜ ORADAN KALDIRILMALI
Yamanlar dağına yapılması planlanan katı atık bertaraf tesisine ÇED onay verilmemesini siyasi olarak nitelendiren Akpınar; şunları söyledi:
’’İzmir’de kimse kendi bulunduğu yerde Katı Atık Bertaraf tesisi istemiyor. Dünyanın her yerinde kent merkezinde çöp fabrikaları var. Biz Karşıyaka belediyesi olarak çöp tesisi açıyoruz atık ayrıştırma merkezi. Harmandalı gibi şehir merkezi içerisinde kalmış ve depolama alanı olan bir yerden artık İzmir’in hemen kurtulması gerekiyor. Bir an önce bütün kurumların bir araya gelerek, İzmir’de bir tanenin yeterli olmayacağını düşünerek, nerelerde yapılacaksa bu tesisleri yapıp bir yandan da ekonomiye dönülmesini sağlamak gerekir. İktidar muhalefet çekişmesi içerisinde İzmir halkı burada zarar görüyor. İlla ben bilirim diye de bir şey yok. Biz illa ben bilirim ile uğraşmıyoruz. İkna sonuçta siyasetin temelindedir. Biat dinin temelindedir. Biat kültürü içerisinde siyaset yapanlar ne yazık ki bugün bu hale getiriyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.