Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'AKP döneminde 300'den fazla emniyet mensubu intihar etti'

12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 300'den fazla emniyet mensubunun intihar ettiğine dikkat çeken CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, kendi sorunlarını çözemeyen teşkilat mensuplarının başkalarının güvenliğini sağlamasının mümkün...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2014 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2014 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
12 yıllık AK Parti iktidarı döneminde 300'den fazla emniyet mensubunun intihar ettiğine dikkat çeken CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, kendi sorunlarını çözemeyen teşkilat mensuplarının başkalarının güvenliğini sağlamasının mümkün olmayacağını ifade etti.

TBMM'de yaptığı konuşmada emniyet mensuplarının intihar girişimleri hakkında açıklamada bulunan CHP Milletvekili Ali Serindağ, AK Parti iktidarı döneminde 300'den fazla polisin intihar ettiği bilgisini verdi. Emniyet mensuplarının sorunlarının araştırılması yönünde konuşan Serindağ, "İktidarınızda 300'den fazla emniyet mensubu intihar etti. Bu intiharların sebebini mutlaka araştırmalıyız, araştırmalısınız. Çünkü kendi içinde problemli olan, sorunları çözülemeyen bir teşkilatın insanlara hizmet götürmesi, onların huzur ve güvenliğini sağlaması mümkün değil." dedi.

On iki yıllık AK Parti iktidarında emniyet mensuplarının sorunlarının çözülmediğini belirten Serindağ, "Emniyet mensupları hep ‘sorunlarınız bugün çözülecek, yarın çözülecek’ diye avutuluyor, ancak emniyet mensupları artık somut çözümler istiyor." diye konuştu. Polisin çalışma koşullarının ağırlığına dikkat çeken Serindağ, şunları kaydetti: "Emniyet mensupları, altmış saat her tür sosyal imkanlardan yoksun bir şekilde çalışıyor. Fazla çalışmanın karşılığı olarak da kendilerine herhangi bir sosyal imkan sağlanmamaktadır. Yıllardır istenen ek gösterge, uygulanmıyor. Ek gösterge 'eğitim durumuna göre, diğer kamu görevlilerinde olduğu gibi, 3600 ek gösterge' uygulanmalıdır."

Polislikle alakası olmayan görevlerin polislere yüklendiğini hatırlatan Serindağ, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Pasaport gibi, trafik gibi ve tebligat gibi görevler polise veriliyor. Bir de hepinizin gözünün önünde cereyan eden koruma hizmetleri, koruma görevlileriyle ilgili konular. Kişileri tek tek koruyamazsınız. Ancak ülkeyi ve sokağı güvenli hale getirirseniz insanlar güven içerisinde yaşar. Yoksa tek tek kişileri korumak şekliyle siz toplumda güvenliği sağlayamazsınız. O koruma görevlileri ne yapıyor? Hepinizin gözünün önünde emir eri gibi kullanılıyor. Değerli arkadaşlar, paltosunu tutuyor, çantasını taşıyor, telefonunu getiriyor vesaire. Böyle rencide edici, emniyet mensuplarını küçük düşürücü hâl ve hareketlerden hepinizin sakınması lazım."

'GÖREVİ DEĞİŞTİRİLEN POLİSLER PARALEL YAPININ MENSUPLARI İSE SİZ DE ORTAK HAREKET ETTİNİZ'

Emniyet Hizmetleri Disiplin Tüzüğü'nün değiştirilmesine değinen Serindağ, polise keyfi hareket edecek yetkilerin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Paralel yapı iddiasıyla görev yerleri değiştirilen polisler hakkında konuşan Serindağ, Gezi olaylarında Başbakan tarafından övülen polislerin şimdi ise paralel yapının mensubu olarak oradan oraya sürülmesinin hoş bir davranış olmadığını kaydetti. Serindağ, "Personeli oradan oraya dağıtıyorsunuz. Bugün görevlendirdiğiniz emniyet mensubunu oradan alarak başka yere görevlendiriyorsunuz. Niye? 'Efendim, bunlar paralel yapının mensupları.' Oysa bunların hepsi sizin zamanınızda göreve geldi. Bunların hepsine sizin zamanınızda görevler verildi. Eee, siz o zaman müşterek hareket ettiniz, niye şimdi bu uygulamadan vazgeçtiniz? Devlet içerisinde devlet hiyerarşisi dışında bir yapılanmayı biz de kabul etmiyoruz ama bunu bahane ederek teşkilat mensuplarını huzursuz etmeniz, oradan oraya sürmeniz, kendinize göre yeniden yapılandırmanız bizim hoş göreceğimiz bir uygulama şekli değildir." dedi.

Gezi olaylarına da değinen Serindağ, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Hatırlıyor musunuz, bir polis müdürü mesaj atmıştı, 'Siz Çanakkale destanını yeniden yazdınız.' demişti? Sayın Başbakan ne yapmıştı o zaman? Övmüştü onları. Hatta maaş taltifi ile ödüllendirildi oradaki görevliler. Daha sonra siz ne yaptınız? Onu, paralel yapının mensubu olduğu iddiasıyla başka göreve gönderdiniz ve havuz medyasına mensup bir gazete de başlık olarak bunu, haber olarak verdi. Neymiş? Efendim, 'Çadırları yakanlar paralel yapının mensubuymuş.' dedi. Peki, paralel yapının mensubu idiyse Sayın Başbakan'ın sözlerini nereye koyacağız?"
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.