Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Ak Saray’ın maliyeti 10 milyar lira, bu para ile 40 bin gence iş sağlanırdı"

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetinin 10 milyar lira olduğunu söyledi. Türkiye’de 6 milyon insanının işsiz olduğunu ve iş beklediğini ifade eden Kamalak, “Yapılan araştırmaya göre emek...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Ak Saray’ın maliyeti 10 milyar lira, bu para ile 40 bin gence iş sağlanırdı"
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyetinin 10 milyar lira olduğunu söyledi. Türkiye’de 6 milyon insanının işsiz olduğunu ve iş beklediğini ifade eden Kamalak, “Yapılan araştırmaya göre emek yoğun alanlarda bir işçi istihdamı için bir vatandaşa iş temini için 250 bin TL’ye ihtiyaç vardır ortalama. Yine yapılan araştırmalara göre şu AK Saray diye bilinen bina var ya, maliyeti 10 milyar lira. Şu halde biz o sarayı yaptıracağımıza iş alanına yöneltmiş olsak sadece o binanın maliyeti ile tam 40 bin gencimize iş imkanı sağlamış olacaktık. Sadece bir bina için 40 bin. Bunlar bir tercih meselesidir.” diye konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, genel idare kurulu ve yüksek disiplin kurulu üyeleri, il sorumluları, il müfettişleri, kadın ve gençlik kolları il başkanları’nın katılımıyla Litai Hotel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Zulüm yerine adaleti hâkim kılmaya mecbur olduklarını belirten Kamalak, “Şunu açık net olarak ifade edelim. Biz Saadet Partisi olarak bu milletin her ferdinin en az bir Alman, bir İngiliz, bir Fransız kadar bir bütün halinde bir Avrupalı kadar insan haysiyetine layık bir hayat sürme hakkında sahip olduğuna inanıyoruz.Aziz milletimizin her bir ferdi bu hakka sahiptir diye düşünüyoruz.” Dedi. Adaleti tesis etmeden, insanların onurlu bir hayata kavuşturmanın mümkün olmadığını vurgulayan Kamalak, “Artık Avrupa kapılarında oyalanmak yerine, öze dönmek, kendimize gelmek ve İslam Birliğini kurmak mecburiyetindeyiz. Ya imkanlarımızı birleştireceğiz veya bir bütün halinde yok olacağız. İnanın artık vakit çok daraldı. Çünkü ateş kapımıza dayanmış durumda.” şeklinde konuştu.

"ANKARA YOLSUZLUKLARIN ÜZERİNİ ÖRTMEYE ÇALIŞIRKEN,ANADOLU İŞSİZLİKLE UĞRAŞIYOR"

Devlet Bütçesi’nden her yıl faiz lobisine ortalama 50 milyar lira ödendiğini ifade eden Kamalak, “2015 yılı bütçesinde bu miktar, yani faiz ödeneği tam 54 milyar liradır. Demek ki millet yine rantiye için çalışılacaktır. Öte yandan ‘IMF’ye olan 23 milyar doları biz ödedik’ diye propaganda yapılırken aynı sürecinde 420 milyar dolar yeni borçlanmayla toplam borcun 650 milyar dolara çıkarıldığından bahsedilmiyor. On yıl önce, tarımda kendi kendine yeten bir Türkiye vardı. Bugün Arjantin’den mısır, Ukrayna’dan buğday, Şili’den Angus ithal eden bir Türkiye var. Anadolu’yu gezdiğimizde görüyoruz ki, Ankara’nın gündemi başka, Anadolu’nun milletin gündemi başkadır. Ankara bir takım yolsuzlukların, pisliklerin üzerini örtmeye çalışırken, Anadolu işsizlikle, yoksullukla uğraşmaktadır.” dedi.

Türkiye’de 6 milyon insanının işsiz olduğunu ve iş beklediğini ifade eden Kamalak, “Burada da biliyoruz birileri çıkacak yine Sayın Kamalak bu kadar işsize iş taahhüt ediyorsunuz da kaynak ne. Sermayeyi nereden bulacaksınız diye soracaklar. Bütün bunların hesabı, planı, projesi yapılmıştır. Yapılan araştırmaya göre emek yoğun alanlarda bir işçi istihdamı için bir vatandaşa iş temini için 250 bin TL’ye ihtiyaç vardır ortalama. Yine yapılan araştırmalara göre şu AK Saray diye bilinen bina var ya maliyeti 10 milyar lira. Şu halde biz o sarayı yaptıracağımıza iş alanına yöneltmiş olsak sadece o binanın maliyeti ile tam 40 bin gencimize iş imkanı sağlamış olacaktık. Sadece bir bina için 40 bin. Bunlar bir tercih meselesidir. Cebinizdeki bir miktar para ile oyun oynayabilirsiniz, tüketime sevk edebilirsiniz, yatırım yapabilirsiniz. Bunlar bir tercih meselesidir. Asıl olan sağlıklı, iktisadi karar verebilmektir. Rasyonel kararlar verebilmektir.” diye konuştu.

MECLİS SORUŞTURMALARINI MİLLETVEKİLLERİNDEN ALIP YÜKSEK HAKİMLERDEN OLUŞAN BİR KURULA VERECEĞİZ

Meclise geldikleri an, iktidar oldukları zaman yapacakları önemli bir işlemin de anayasa değişikliği gerçekleştirerek Meclis'in itibarını sağlamak olacağını vurgulayan Kamalak, “Meclis soruşturmalarını milletvekillerinden alıp yüksek hakimlerden oluşan bir kurula vereceğiz. Bir aileyi düşünün bu ailenin bir ferdi suç işlemiştir. Baba yahut o ailenin bir ferdi de hakimdir. Suç işlemiş olan bu aile bireyini babanın yahut hakim olan kardeşin yargılaması halinde verilen karar çıkan sonuca adil demek mümkün olabilir mi? Peki çetecilikle suçlanan, yolsuzlukla itham edilen milletvekillerini, meclis üyelerini grup arkadaşlarına sorgulatmak, yargılatmak adil sonuç verir mi? vermez. Biz bu münasebetle diyoruz ki meclis soruşturma komisyonunu meclis kurmalıdır. Ama nasıl. Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu yüksek hakimlerden kura yolu ile seçileceği bir kurul tarafından yaptırılmalıdır. Yargıtay üyelerinden, Danıştay üyelerinden, Anayasa Mahkemesi üyelerinden ve yüksek hakimlerden kura yoluyla seçmiş olduğu komisyon tarafından incelenmeli diyoruz. Nasıl ki Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Sayıştayınız hakim statüsündeki oradaki vatandaşlarımız yargıçlarımız meclis adına denetim yapıyorsa aynı şekilde meclisin kurmuş olduğu kura yolu ile belirmiş olduğu yüksek hakimler heyetimizde meclis soruşturmasını yapmalı, yüce divana gönderme kararını yine Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Genel Kurulu vermeli ama yargılama bağımsız organlar tarafından yapılmalıdır.” açıklamasında bulundu
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.