Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’ye Destek İçin Balkanlardan Geldiler

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti’ye destek vermek Balkanlardan gelen soydaşlarla buluştu. Türkiye’de yaşayan akrabalarına AK Parti’ye destek verme çağrısında bulunan soydaşlardan 92 yaşındaki Nimet Yakiç, "Bir evladım...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 11:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti’ye destek vermek Balkanlardan gelen soydaşlarla buluştu. Türkiye’de yaşayan akrabalarına AK Parti’ye destek verme çağrısında bulunan soydaşlardan 92 yaşındaki Nimet Yakiç, "Bir evladım da Recep Tayyip Erdoğan. İki gün önce Bosna’ya geldi. Güneş, ay, yıldız gibi parladı. Beni kucakladı. Evladımdan görmediğim ikramı ondan gördüm" dedi.
Kosova, Makedonya, Bosna Hersek ve Karadağ’dan yaklaşık 50 soydaş AK Parti’ye seçimde destek vermek için İstanbul’a geldi. Aralarında Aliya İzzetbegoviç’in yakın arkadaşları, öğretim görevlisi, sivil toplum kuruluşu üyelerinin de bulunduğu soydaşlar, Türkiye’de bulunan akrabalarından AK Parti’ye destek istedi.
Balkanlardan gelen Türkler, Bayrampaşa’da düzenlenen yemek organizasyonuyla AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile de bir araya geldi. Toplantıya, Temurci’nin yanı sıra AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Fatma Benli, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda konuşan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Aliya İzzetbegoviç’in emaneti olan dostları Fatih’in emaneti olan, sizlerin atası, ceddi olan bir şehirde ağırlamaktan gurur duyuyoruz. Biz inancımız varsa değerliyiz. Birlik beraberliğimiz varsa, biz değerliyiz. Türkiye’nin gücü Bosna’nın gücüdür. Türkiye’nin gücü dünyadaki bütün ümmetin gücüdür. Bunu bilerek siyaset yapıyoruz“ dedi.
İstanbul il başkanı olarak değil, bir kardeş, ümmetin bir parçası olarak konuştuğunu söyleyen AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, “Bugün burada hep birlikteysek, rabbim soframızı bereketlendiriyor, rabbim önümüzü açıyor. Bosna’nın bayrağı Türkiye’de dalgalanıyor. Türkiye’nin gücü Bosna’da dalgalanıyor. Recep Tayyip Erdoğan hepimizin lideri. Evet Türkiye çok önemli bir ülke. Onun için AK Parti olarak bu milletin birliği, bu ümmetin birliği ve dirliği için bütün coğrafyadakileri kucaklamamız gerekiyor” diye konuştu.
Temurci, Türkiye‘nin dünya siyasetinde "One Minute” ile ilk kez bağımsız dış politikasını uyguladığını anlatarak, "Bosna bugün ayaktaysa, Kosova ayaktaysa, Türki cumhuriyetler ayaktaysa, dünyada nerede bir mazlum varsa, Türkiye’ye bakıyor. Türkiye’nin ayakta durmasıyla kendini güçlü hissediyorsa, işte bu sofra o yüzden çok önemli“ ifadelerini kullandı.
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Bosna’da yaşanan zulümlere dikkat çekerek şunları söyledi;
"O gün Aliya’nın yaşadığı zorluklar sırasında, böyle bir Türkiye olsaydı, o gün orada onların yaşanmayacağını da biliyoruz. Bizim kardeşliğimiz AK Parti ile baki olan bir kardeşlik değildir. Bizim kardeşliğimiz bir ümmet ve gelecek kardeşliğidir. Biz bugün ve yarınları planlama adına buradayız. ‘Biz de Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olalım, Ahmet Davutoğlu’nun yanında olalım, biz de ümmetin geleceği adına söz söyleyen, dik duran bu ülkenin yanında olalım’ diye buraya geldiniz. Ayaklarınıza sağlık. Zafer inananlarındır. Ama inananlar birbirine önce kardeşçe sarılmayı ve kucaklamayı bilmek zorundadırlar“ şeklinde konuştu.
BALKANLARDAKİ VATANDAŞLAR AK PARTİ’YE DUA ETTİ
Bosna Hersek’ten gelerek yemeğe katılan 92 yaşındaki Nimet Yakiç, konuşmasıyla herkesi duygulandırdı. İki evladı olduğunu söyleyen Yakiç, “ Bir evladım da Recep Tayyip Erdoğan. İki gün önce Bosna’ya geldi. Güneş, ay, yıldız gibi parladı. Beni kucakladı. Evladımdan görmediğim ikramı ondan gördüm. Erdoğan ve Davutoğlu’nu televizyonda gördüğümde Yasin okuyorum. Allah’ım onlara kuvvet versin. Buraya onlara desteğe geldik. 92 yaşındayım ama ben 18 yaşındayım diyorum. Bir insan eğer ümmete yardım ederse yorgunluk gider“ dedi.
Bosnalı Hasa Cohaliç ise, “Ak Partiyi destekliyoruz. Ak Parti daha fazla oy alsın diye elimizden geleni yapıyoruz “ şeklinde konuştu.
Kosova’dan yemeğe katılan İlyas Uka, Türkiye’ye vefa borçları olduğunu söyleyerek, “Türkiye bizim bir anavatanımız. Türkiye güçlü olursa balkanlar güçlü olur. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kosova’ya çok hizmet yaptı. İnşallah AK Parti 450 milletvekili alır başkanlık sistemi gelir. Erdoğan başkan olur. Ümmet size bakıyor. İnşallah hayırlı günler gelir Türkiye’ye. Davutoğlu kazanacak. İnşallah 450 milletvekili alacak” diye konuştu.
Aliya İzzetbegoviç’in yakınındaki isimlerden biri olan Kemal Teziç ise “Güçlü Türkiye artık saha içinde aktif oyuncu. Bu aktif oyunculuk devam ettiği sürece bizim haklarımız ve mazlumların haklarına sahip çıkılacak" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.