Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Vekilleri: "Başbakanın İzmir Ziyareti Muhteşemdi"

Başbakan Binali Yıldırım’ın iki günlük İzmir ziyaretini değerlendiren AK Parti İzmir milletvekilleri, “İzmir’de bahar havası esiyor” diye yorumlarken, CHP’li bazı milletvekillerinin ise bu durumdan rahatsız olduklarını belirttiler.Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Partili Vekilleri: "Başbakanın İzmir Ziyareti Muhteşemdi"
Başbakan Binali Yıldırım’ın iki günlük İzmir ziyaretini değerlendiren AK Parti İzmir milletvekilleri, “İzmir’de bahar havası esiyor” diye yorumlarken, CHP’li bazı milletvekillerinin ise bu durumdan rahatsız olduklarını belirttiler.
Başbakan Binali Yıldırım, göreve gelmesinin ardından seçim bölgesi İzmir’i ilk kez ziyaret etti. Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Efe-2016 tatbikatını izleyen Yıldırım, daha sonra Erdoğan’ın Adnan Menderes Havalimanı’ndaki toplantısına katıldı. Yıldırım, daha sonra İzmir Başbakanlık Ofisi’nde, İzmir Valisi Mustafa Toprak ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu kabul etti ve ardından İzmir’de faaliyet gösteren medya temsilcileri ile görüştü. Son olarak sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile bir araya gelen Yıldırım, hem İzmir hem de Türkiye için önemli mesajlar verdi.
Yıldırım’ın ziyareti sonrası açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “İzmir’de Başbakanımıza bir sahiplenme olduğunu biliyoruz. Bunlar birilerini rahatsız ediyor. CHP milletvekillerinde ve genel başkanlarında bir rahatsızlık söz konusu” derken, AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, “İzmir’de bahar havası esiyor. İzmir milletvekilleri olarak bu durumun Ankara’ya yansımasından memnunuz ama CHP milletvekillerinin bu durumdan rahatsız olduğunu da görüyoruz” dedi.
“RAHATSIZLIK SÖZ KONUSU”
Yıldırım’ın tatbikatın ardından yaptığı toplantılarla büyük bir teveccüh gösterdiğini kaydeden AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, “Başbakanımız bakanlığı döneminden ve daha önceki ziyaretlerinden İzmir’i çok iyi tanıyor. Bir de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı söz konusuydu. Yapılan hizmetler de ortada. Bu hizmetler aynı şekilde devam edecek. Hem havalimanındaki karşılamada hem de kanaat önderi pozisyonundaki kişilerin katıldığı toplantıda İzmir’de Başbakanımıza bir sahiplenme olduğunu biliyoruz. Bunlar birilerini rahatsız ediyor. CHP milletvekillerinde ve genel başkanlarında bir rahatsızlık söz konusu. Milletimiz buna fırsat vermeyecektir. Milletimizin ve İzmirli hemşehrilerimizin gönlünde olan Başbakanımız, aynı şekilde yer etmeye devam edecektir” diye konuştu.
“TAM ANLAMIYLA MUHTEŞEMDİ”
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ise, ziyaretleri “kelimenin tam anlamıyla muhteşem” diyerek yorumladı. Sürekli, şunları söyledi: “Zaten Başbakanımızın aday olduğu açıklandığında büyük bir heyecan oluşmuştu. Bu ziyaretlerle heyecanımızın zirve noktaya ulaştığını somut olarak gözlemledik. Partili partisiz İzmir mutlu ve umutlu. Herkes geleceğe çok olumlu bakıyor. Başbakanımız da mesajını verdi ve hizmet odaklı bir konuşma yaptı. İzmirlilerin de çok benimseyeceği bir üslupla konuştu. Evet, hizmetler AK Parti döneminde muazzam bir şekilde yapıldı ama ‘bu da yetmez’ dedi, bu çok güzel bir vurguydu. Herkesin de hoşuna gitti.”
“BİNALİ YILDIRIM RÜZGARI KİMSEYİ RAHATSIZ ETMESİN”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir’in sorunları için yapılacak işbirliğinin de çok önemli olduğuna vurgu yapan Sürekli, “İZBAN projesi ortada. Daha pek çok proje geliştirilebilir. Kocaoğlu’nun da attığı adımlar var. Kısacası İzmir’de bahar havası esiyor. İzmir milletvekilleri olarak bu durumun Ankara’ya yansımasından memnunuz ama CHP milletvekillerinin bu durumdan rahatsız olduğunu da görüyoruz. Meclis’te baltalayıcı konuşmalarını kınıyorum. Bu konuşmalar olumlu havaya zarar veriyor. Yerel siyasetçiler olarak hizmet için işbirliği ile kol kola yürüyeceğimize inanıyoruz. Siyaset, zamanı geldiği zaman yapılır ama her gün siyaset yapmak ülkeye zarar verir. Bazı CHP’li milletvekillerinin bu huylarından vazgeçmeleri gerekiyor. Binali Yıldırım rüzgarı kimseyi rahatsız etmesin. Bu İzmir’e ve İzmirliye yarayacak. Önce İzmir’i düşünsünler” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.