Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Vekiller Teröre Karşı ’TEK Yürek’ Oldu

AK Parti İzmir Milletvekilleri, Türkiye’de artan terör olayları nedeniyle ’Teröre Karşı Tek Yürek’ adlı toplantı düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve diğer milletvekilleri, ’terör’ başlığında mesajlar...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İzmir Milletvekilleri, Türkiye’de artan terör olayları nedeniyle ’Teröre Karşı Tek Yürek’ adlı toplantı düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ve diğer milletvekilleri, ’terör’ başlığında mesajlar verdi.
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, milletvekilleri ve gazetecilerin katılımıyla ’Teröre Karşı Tek Yürek’ adı altında toplantı düzenledi. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, AK Parti İzmir Milletvekilleri, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve İzmir’deki basın kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve AK Parti İzmir Milletvekilleri İbrahim Turhan katılamadı.
"’BİZ’ OLMAMIZ GEREKİYOR"
Toplantıda, "Bugün burada AK Parti Genel Başkan Yardımcısı veya Milletvekili olarak konuşmaktan ziyade bu vatanın bir evladı olarak, bir anne olarak karşınızdayım" diyerek sözlerine başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, "İçinden geçtiğimiz süreç içerisinde kimliklerimizden ayrılarak ’ben, sen, o’ diye ayrışmadan ’biz’ diyerek tek vücut olmamız gerekiyor" dedi.
"KENDİLERİNİ KANDIRIYORLAR"
Hotar, terörün bitirilmesi konusunda attıkları adımları tek tek hatırlatarak, "Bu adımlara rağmen terör unsurları amaçlarının hak ve özgürlük olmadığını gösterdiler, kanlı eylemleri de bunu göstermektedir. Bölücü terör örgütü, ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen muhalefetten de yüz bularak saldırılarına yeniden başladı. Oysa ülkenin geleceği her türlü kaygıların üstünde olmalıdır. Ancak muhalefetin bu memleketinin kalkınması, gelişmesi, birlik ve beraberliği gibi bir derdi yoktu. Bizim gibi milletin dertleriyle dertlenen bir anlayışları da yoktu. İdeolojilerinin Kürtlerin haklarını korumak olduğunu ileri sürerek sözde mücadelelerine hain saldırılarla devam ettiler. Hangi insan, hangi ideoloji ve hangi toplumsal çıkar bir masumun ölümüyle kendi haklarının geri geleceğine inanır ki? Bunlar sadece kendilerini kandırıyorlar" diye konuştu.
"AMAÇ TÜRKİYE’NİN SÖZ HAKKINI KAYBETMESİNİ SAĞLAMAK"
Terörün amacının, Suriye’de yaşanan olayların içerisine Türkiye’yi de çekmek olduğu ifade eden Hotar, şöyle konuştu: "Amaç, Türkiye’nin de AK Parti iktidarlarıyla birlikte bölgede ve dünyada sahip olduğu söz hakkını kaybetmesini sağlamak ama biz buna izin vermeyeceğiz. Bu topraklarda yaşayan, aynı tarihe, aynı dine, aynı kültüre sahip insanların birbirlerine düşman olmalarının oluşturduğu kaosu gözler önüne sereceğiz. İnsani değerlerin, gelenek ve göreneklerimizin kutsallığı yeniden ön plana çıkaracağız"
"TERÖR İÇ KAYNAKLI DEĞİLDİR"
Terörün bugün dünyanın pek çok ülkesinde görülen en önemli sorunlardan birisi olduğunu dile getiren Hotar, "Türkiye’deki terör esasında iç kaynaklı değildir. Toplumda var olan sosyolojik bloklar arasında kanlı bir çatışma yoktur. Bütün bu çatışmaların asıl kaynağı bu coğrafyaya karşı emperyal duygularla hayata geçirilen sömürgeci emellerdir. Bizim ülkemizde yaşanan terörü de bu emellerden bağımsız görmemek gerekir. Türkiye’deki terör, kamu işleyişine yönelik bir saldırı olmanın ötesinde milletin birliğini hedef alan bir amaca sahip olduğundan esas kaynağı da küresel aktörlerdir" diye konuştu.
"TERÖRİSTE, ÇAPULCUYA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ"
Tek bir terörist kalıncaya kadar terörle mücadele etmekte kararlı olduklarını vurgulayan Hotar, "Biz, millet olarak geçmişten bugüne kültürümüzle, değer yargılarımızla, millet olma bilincimizle çok zor dönemleri atlattık. Bu milletin değer yargıları, birliktelik ruhu ve zor günlerdeki mücadele ruhuyla bugünleri de geride bırakacağız" derken, bu konuda medyanın da öneminin altını çizdi.
Hotar, "Ülkemizin kıymetini çok iyi bilmek, üzerinde oynana oyunların farkına varmak ve bunlara geçit vermemek hepimizin vatandaşlık görevidir. Kimseye verecek yarım metrekare toprağımız yok. Teröriste, çapulcuya pabuç bırakmayacağız. Üstümüzde oynanan oyunlara izin vermeyeceğiz. Sokaklarda, otobüs duraklarında, alışveriş merkezlerinde olmama gibi psikoloji var. Terörün de istediği bu. Ancak artık insanlar çok daha duyarlı. Şüpheli birini görürlerse çok daha duyarlılar" ifadelerini kullandı.
"GÜNEYDOĞU’YU SİZE BIRAKACAĞIMIZI MI SANIYORSUNUZ?"
Hotar’ın ardından konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan ise Meclis’te ettikleri yeminin ilk cümlesini hatırlatarak, "Çapulculara, vatan hainlerine sesleniyorum; dün Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümüydü. 101 yıl geçti. 35 kilometreyi 250 bin şehitle bu insanlara bırakmadık. Ey çapulcular koskoca Güneydoğu’yu size bırakacağımızı mı sanıyorsunuz? İlkokulda hepimiz ’Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ diye öğrendik. Terör örgütü yandaşlığının örtüsü olamaz" dedi.
"DEVAMLI ALANDA OLACAĞIZ"
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de terörün amacının korkutmak olduğunu dile getirdi. Sürekli, "Bu amaçlarını engellememiz lazım. Teröre karşı dimdik ayakta durup yaşantımıza devam edeceğiz. Dün akşam bir alışveriş merkezinde özellikle eşim ve çocuğumla yemek yedim. Terörün amacına hizmet etmeyeceğiz. Başta bizler ve basın mensupları olmak üzere devamlı alanda olacağız, halkımıza moral aşılayacağız. Sosyal medyadaki asılsız söylentiler terörün amacına en büyük katkıyı veriyor" diye konuştu.
Toplantıda, diğer milletvekilleri de terörle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.