Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili vekiller Doğu ve Güneydoğu’daki kanaat önderleri ile buluştu

AK Parti’nin Doğu ve Güneydoğu milletvekilleri, Meclis’te Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nden gelen kanaat önderleri ile buluştu.TRT Kurdi programı için Ankara’ya gelen kanaat önderleri, TBMM’de milletvekilleriyle buluştu. AK Parti Adıyaman...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti’nin Doğu ve Güneydoğu milletvekilleri, Meclis’te Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nden gelen kanaat önderleri ile buluştu.
TRT Kurdi programı için Ankara’ya gelen kanaat önderleri, TBMM’de milletvekilleriyle buluştu. AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, Doğu ve Güneydoğu’daki aşiretlerin temsilcilerinin Meclis’i ziyaret ettiklerini kaydetti. Boynukara, “Meclis Başkanımız kabul etti. Meclis Başkanımıza duygularını ilettiler. Darbeye ve teröre karşı sivil siyasetin yanında olduklarını ifade ettiler” dedi.
Boynukara, afla ilgili bir soru üzerine, “Af diye ortalıkta dolaşan bilgiyi Adalet Bakanlığı açıkladı. Cezaevlerinde sadece beş yılın altında ceza süresi kalması halinde büyük cezaevlerinden ilçe cezaevlerine aktarmak için bir çalışma var. Bildiğim kadarıyla bir çalışma yok. Af konusu Meclis’in konusudur. Ben teorik olarak affa karşıyım” ifadelerini kullandı.
Adnan Boynukara, 25 aşiret temsilcisinin Meclis’e geldiğini söyleyerek, “Büyük ailelerin temsilcileri. Son olaylarla ilgili olumsuz kanaatleri var. Devlet bir yandan darbeyle uğraşırken, hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanımızın hem Sayın Başbakanımızın biriyle eş güdüm içinde terör örgütleri Türkiye’yi kuşatma altına almak istiyorlar” diye konuştu.
Boynukara, terör saldırılarına ilişkin soruya, “Burada önemli olan hükümetin ve devletin pozisyonudur” yanıtını verdi.
Bıdri Aşireti’nden Alican Er, darbeyi kabul etmediklerini belirterek, halkın gece ve gündüz nöbet tuttuğunu söyledi. Er, “Türkiye birlik, beraberlik içinde olduğu zaman hiçbir zaman yıkılmayacaktır. Kürdü, Türkü, Arabı hepimiz kardeşiz. Allahımız bir, peygamberimiz bir, Kuran’ımız bir, dinimiz bir, vatanımız bir olduğu için dedelerimiz eskiden bu vatanı şehit kanıyla sulamış. Bize ne oldu ki biz bu ülkeyi bölelim, parçalayalım” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin üzerinde büyük baskı olduğunu kaydeden Er, “Ortadoğu kan gölüne dönmüş. Türkiye’yi de o hale soksun. Mesela Suriye Türkiye’ye geldi, İran Türkiye’ye geldi, Allah etmesin iç kavga çıkarsa biz nereye gideceğiz? Bizim yerimiz yok” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.