Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili vekilden terör örgütü elebaşı Öcalan’la ilgili flaş açıklama

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, getirilecek bir ’idam yasasının’ terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’a da uygulanabileceğini kaydederek, “Abdullah Öcalan cezaevinde durmuş olmasına rağmen içeriden verdiği...

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2016 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2016 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, getirilecek bir ’idam yasasının’ terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’a da uygulanabileceğini kaydederek, “Abdullah Öcalan cezaevinde durmuş olmasına rağmen içeriden verdiği talimat ile yeni bir askerimizin şehit olmasına vesile olur, yeni bir operasyona vesile olur terör örgütü saldırır ise o zaman yeni getireceğimiz idam vermiş olduğu talimatın sonucu ispat edildiği taktirde ona da uygulanır” dedi.
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya,bir televizyon kanalında katıldığı programda, gazeteci Nail Azbay’ın sorularını yanıtladı. Gazeteci Azbay’ın, “Efendim idam yasası konusunda sizin bir takım girişimleriniz var, darbecilere idam gelirse bu idam kanunu Abdullah Öcalan için de geçerli olur mu” sorusuna yanıt veren Özkaya, anayasal değişikliğin, ceza kanunu değişikliği yapıldıktan sonra Öcalan’ın yeni bir talimatı tespit edilir ve bunun sonucu ispatlanırsa hiç şüphesiz ki idam edilebileceğini belirtti. Özkaya soru karşısında şu ifadelere yer verdi:
“Ceza hukukumuzda hem anayasamızın 37. maddesi hem de anayasanın 2. maddesi hukuk devleti ilkesi ceza hükümleri geriye doğru işlemez. Dolayısı ile bizim bugün getireceğimiz idam cezası geriye dönük suçlar için işlemez. Ancak içinden geçtiğimiz süreçteki darbe suçu açısından şöyle bir farklılık var, darbe suçu kolektif olarak işlenebilen bir suçtur. Yani yüzlerce, binlerce kişi ile işlenebilir, bir de süreç suçu yani süreklilik arz eden bir suçtur. İlk darbe teşebbüsünü terör örgütünün lideri Fetullah Gülen’in emri ile 17-25 Aralık ta yaptı polisler ve yargı mensupları. Bunda başarısız oldular hükümetimizi çok ciddi aldığı tedbirler Cumhurbaşkanımızın, Başbakanken aldığı tedbirler ile püskürttük. Aradan geçen süreçlerde terör örgütünün lideri durmadı bu aşamada Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) içerisinde devletin, TSK’nın üniformasını giyen terörist unsurlara devletin, milletin tankıyla, topuyla, uçağıyla, helikopteri ile darbeye teşebbüs ettirip insanları şehit ettirdi. İkinci teşebbüsü de 15 Temmuz’da yaptırdı. Şu andan 9 general, 300 civarında asker kayıp yaklaşık tahmin ediyorum 100 civarında da polis kayıp. Atılanlar ve ihraç edilenleri düşündüğünüzde bu sayılarca binlerce ile ifade edilebilir. Bir de terör örgütünün hücresel yapısı, gizliği kimin terör örgütünün üyesi, kimin olmadığını bilemediğiniz için henüz tam manasıyla bu tehlike geçmiş değil"
"Yeni fiillerine uygulanır"
Milletvekili Ali Özkaya, içinde bulunulan sürece dikkat çekerek, "Bunun münasebetiyle yapılacak bir anayasal değişiklik yalnızca darbe suçu açısından idam cezası getirilmesi durumunda bence uygulanır. Adam öldürme, bu aradaki şehitler, yaralama, bombalama onlar tamamlanmış suçlar olduğu için onlara uygulanmaz. Abdullah Öcalan açısından geldiğimizde de Öcalan’ın kesinleşmiş hükmünden sonra getirdiğimiz için uygulanmaz. Ama Abdullah Öcalan cezaevinde durmuş olmasına rağmen içeriden verdiği talimat ile yeni bir askerimizin şehit olmasına vesile olur, yeni bir operasyona vesile olur terör örgütü saldırır ise o zaman yeni getireceğimiz idam vermiş olduğu talimatın sonucu ispat edildiği taktirde ona da uygulanır. Eski fiillere uygulanmaz, bundan sonra işleyebileceği bir fiil olursa ona uygulanır. Biz anayasal değişikliği, ceza kanunu değişikliği yaptıktan sonra yeni bir talimatı tespit edilir ve bunun sonucu ispatlanırsa hiç şüphesiz ki idam edilebilir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.