Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Turan: "Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesine katkı sunmak diğer inanç mensuplarına tecavüzdür"

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Kudüs insanlığın ortak mirasıdır, üç semavi dinin merkezi ibadethaneleri olan merkezdir. İsrail’in başkenti ilan edilmesine katkı sunmak diğer inanç mensuplarına tecavüzdür" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2017 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2017 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Kudüs insanlığın ortak mirasıdır, üç semavi dinin merkezi ibadethaneleri olan merkezdir. İsrail’in başkenti ilan edilmesine katkı sunmak diğer inanç mensuplarına tecavüzdür" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Turan, AK Parti milletvekilleri ile birlikte Kudüs’e ilişkin basın toplantısı düzenledi. Milletvekilleri, basın toplantısına Filistin bayrağı bulunan kaşkollarla katıldılar.

AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, "Açıktır ki bu karar Kudüs’ü de içeren işgal edilmiş topraklarla ilgili kararın ihlalidir. Bu durumda karar güç ve kuvvet kullanarak bir başkasının topraklarını işgal etmek, açıkça Birleşmiş Milletler kararlarını çiğnemek demektir. ABD’nin bu tavrı, İsrail’in işgal altındaki Kudüs’ü kendi egemenliğine almayı kolaylaştırmaktan başka işe yaramamaktadır. Bölgesel ve ulusal tüm örgütler ABD’nin bu kararını yok saymalıdırlar. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, ABD’nin bu yanlış, hukuksuz kararını tanımadığına ilişkin acilen karar almalıdır" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise, 2 milyara yakın İslam dünyasının şu an ayakta olduğunu belirterek, "Kudüs insanlığın ortak mirasıdır, üç semavi dinin merkezi ibadethaneleri olan merkezdir. İsrail’in başkenti ilan edilmesine katkı sunmak diğer inanç mensuplarına tecavüzdür. Uluslararası hukuku hiçe saymaktır. Hukukun gücü değil, güçlülerin hukukunun geçerli olduğunu gözümüzün içine baka baka dünyaya göstermiştir. Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu olarak bu kararla Ortadoğu’daki barış çabaları dinamitlenmiş demektir. Karar, burada barışın yeşermesine değil, savaşın tutulmasına yol açacaktır. Biz bu kararı tanımıyoruz, protesto ediyoruz, hiçbir zaman tanımayacağız. Belki Kudüs’ü işgal edebilirsiniz ama yüreklerimizdeki Kudüs’ü işgal edemeyeceksiniz" diye konuştu.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ömer Serdar da, mağdur ve mazlum Filistinlilerin bir kez daha hak ihlalleriyle karşı karşıya kalacaklarını söyleyerek, "Mescid-i Aksa ve diğer bütün kutsal mekanlara saygı gösterilmesi bizim için son derece önemlidir. Alınan bu karar yok hükmündedir. Dünyayı felakete sürükleyecek bu karar karşısında İslam dünyası mücadelesini sürdürecektir. Kudüs’ün İsrail tarafından ilhak edilmesine karşı uluslararası toplum sesini yükseltmelidir. Aksi halde yangın her yeri yakacaktır" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.