Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Tayyar: “Muhalefet Ders Alsın”

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamasının bir ders niteliğinde olduğunu belirterek, muhalefette parti içi iktidar yarışına girenlerin iktidar partisi içinde muhalefet olmadan nöbet değişiminin...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamasının bir ders niteliğinde olduğunu belirterek, muhalefette parti içi iktidar yarışına girenlerin iktidar partisi içinde muhalefet olmadan nöbet değişiminin nasıl yapıldığını görmesi gerektiğini söyledi.
Meclis’te gazetecilerin AK Parti’de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aldığı olağanüstü kongre kararına ilişkin sorularına cevap veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayar, “Büyük bir sorumluluk duygusu ile yapılmış önemli bir açıklama. Bu açıklamanın tüm siyasetçiler için ders niteliğinde olduğunu düşünüyorum, özellikle muhalefet için. Muhalefette parti içi iktidar yarışına girenler, iktidar partisi içinde parti içi muhalefet olmadan bir nöbet değişiminin nasıl olduğunu görmüş oldular. Sayın Genel Başkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğe vurgu yaptı, bu son derece önemli. Bu kadar büyük bir partide kavgasız gürültüsüz, başbakanlık koltuğundayken nöbet değişiminin sancısız yaşanması AK Parti’nin kurumsallaştığını gösteriyor” dedi.
Kararın Türkiye’nin siyasi geleceği açısından bir problem oluşturmayacağının altını çizen Tayyar, “Bu siyasi hareketin kurucu ve mevcut lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu siyaset aklı yukarıda kaldığı sürece ben AK Parti’de ideolojik, felsefik bir savrulma yaşanacağını düşünmüyorum. Gelecek olan yeni isim bir genel başkan olacaktır, lider olmayacaktır. Genel başkanlık ayrı, liderlik ayrıdır. Bizim hareketin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu hareketin istikametini belirleyecek olan da Sayın Erdoğan’dır. Dolayısıyla genel başkanlık makamında yapılacak bir değişikliğin AK Parti’yi sağa sola savurmayacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu arasında yönetim anlayışı ve yetki kullanımı konularında bir görüş ayrılığı olduğunun altını çizen Tayyar, “Sayın Başbakanımız bunun kendi kararı olmadığını, zorunluluktan kaynaklandığını ifade ediyor. Benim de gördüğüm kadarıyla yönetim anlayışında ve yetki kullanımında Sayın Cumhurbaşkanımızla aralarında bir görüş ayrılığı olduğunu görüyoruz. Bu ayrılığı yönetebilme konusunda uzlaşamadıkları ortaya çıktı. Bu görüş ayrılığının bir krize dönüşmeden çözüme kavuşturulması için kongre formülünü doğru yol olarak ortaya koydu Başbakanımız. ‘Görüş ayrılığı bir krize dönüşecekse bunu sürdürmenin bir anlamı yok, o zaman parti kendi karar versin, yeni genel başkanını belirlesin ve yola devam etsin’ şeklinde anladım ben açıklamalarını. Bir problem olacağını düşünmüyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.