Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Sait’ten Büyükşehir Belediyesine Şenlik Tepkisi

AK Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, İzmir’e şehit haberinin geldiği gün Balkan festivali düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesine Mehmet Akif Ersoy’un şiiri ile tepki...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi (BASAM) Başkanı Rifat Sait, İzmir’e şehit haberinin geldiği gün Balkan festivali düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesine Mehmet Akif Ersoy’un şiiri ile tepki gösterdi.
AK Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili ve BASAM Başkanı Rifat Sait, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Balkanlılar Halk Dansları Festivalinin şehit haberinin geldiği gün yapılmasına tepki göstererek “Sayın Cumhurbaşkanımızın kızının nikahını eleştirenler bakalım buna ne diyecekler?” dedi. Sait, belediyenin bu tavrına Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden tepki gösterdi. Mehmet Akif Ersoy’un şiiri şöyle:
"Irzımızdır çiğnenen, evladımızdır doğranan / Hey sıkılmaz, ağlamazsan, bari gülmekten utan / Zevke dalmak söyle dursun, vaktiniz yok mateme / Davranın zira gülünç olduk bütün bir aleme / Bekleşirken gökte yüz binlerce ervah, intikam / Yerde kalmış, na’şa benzer kavm için durmak haram / Kahraman ecdadınızdan sizde bir kan yok mudur / Yoksa istikbalinizden korkulur, pek korkulur.”
“BİRİ ŞEHİT ATEŞİ, DİĞERİ FESTİVAL ATEŞİ”
Sait, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Mardin’de PKK saldırısında şehit olan Salih Yıldırım’ın İzmir’in Buca ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştığı gün, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl 11.’si düzenlenen Balkanlılar Halk Dansları Festivali, Cumhuriyet meydanında törenle başladı. İzmir’e aynı gün iki ateş düştü, biri şehit ateşi, diğeri festival ateşi. Kendilerini bir gün önce uyardık, ‘yapmayın’ dedik ama dinlemediler."
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun özrünün kabahatinden büyük olduğunu anlatan Sait, sözlerini şöyle sürdürdü: "İzmir’e şehit haberinin geldiği gün şenliği başlatıyor ve şu açıklamayı yapıyor; ‘ama şehitlerimiz sürekli geliyor.’ Yas tutacakları yerde şenlik, bu nasıl trajikomik? Beş gün boyunca yas ilan edecekleri yerde beş günlük şenlik düzenliyorlar bu nasıl vicdandır? Sayın Cumhurbaşkanımızın kızının Kur’an okunarak gerçekleşen nikahını bile eleştirenler, bu festivale ne diyecekler merak ediyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.