Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Şahin’den Kılıçdaroğlu’na Kabadayı Göndermesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Cezaevine girmeye hazırlanın’ açıklamalarına ilişkin, “Kılıçdaroğlu siz gerçekten suç işlediğinize mi inanıyorsunuz. Cezaevine girmeye hazır olun...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Cezaevine girmeye hazırlanın’ açıklamalarına ilişkin, “Kılıçdaroğlu siz gerçekten suç işlediğinize mi inanıyorsunuz. Cezaevine girmeye hazır olun demek bu demektir. Demek ki siz suçlu olduğunuzu kabul ediyorsunuz. Şimdi kabadayılığı başladı. Gizli oylamada oylarını göreceğiz, bakalım ne çıkacak” dedi.
1 Kasım seçimlerinde yüzde 73 ile en fazla oy veren ikinci mahalle olan Kapullu Mahallesinde halka buluşan Mehmet Ali Şahin, Hakkari’nin 98 yıl sonra ikinci kez düşman işgalinden kurtulduğunu söyledi.
“HAKKARİ 98 YIL SONRA İKİNCİ KEZ İŞGALDEN KURTULDU”
Cebinden çıkarttığı takvim yaprağında Hakkari’nin 1918 yılında İngiliz işgalinden kurtarıldığını gösteren Şahin, “98 yıl önce 1918 yılında İngilizler tarafından işgal edilmiş. Ama ecdadımız püskürtmüş ve düşmandan Hakkari’yi kurtarmış. Bugünkü gazetelerde yer alan bir fotoğraf ve haberler var. Türkiye’nin bazı bölgelerinde olduğu gibi, Hakkari istila ile karşı karşıya kaldı. Hakkari, Şırnak, Mardin, Cizre’miz bir terör örgütü marifeti ile öz yönetim kuruyoruz diye hendeklere ve çukurlara muhatap oldu. 98 yıl önce Hakkari düşman işgalinden kurtulmuştu, dün nüfusu Hakkari’den daha büyük olan Yüksekova ilçende çekilmiş olan bir fotoğraf var gazetelerde. 8 terörist ellerinde beyaz bayrakla teslim oluyor. Bu Hakkari’nin ikinci kurtuluşudur. Kahraman askerlerimize ve polislerimize şükran duygularımızı ifade ediyoruz. Şehit olan polis ve askerimize rahmetler diliyoruz. 98 yıl önce Hakkari bugün kurtulmuştu ve 98 yıl sonra yine birileri bizim ülkemizden topraklarımızdan Hakkari’yi koparmaya yeltendi. Siz zannediyor musunuz bu terör örgütleri, o militanların kendi inisiyatifi ile oluyor. 98 yıl önce orayı işgal edenler kendileri askerleriyle gelmedi şimdi, bu terör örgütünü kullandı. Kendi askerleri olarak. Bu çocukların önemli bir bölü o bölgenin insani. Düşman o insanları kendi askerleri haline getirerek, işgali onlar kanlıyla yapmaya çalıştı. Türkiye Cumhuriyeti devleti böylesine ihanet karşısında sesiz ve eli kolu bağlı kalabilir miydi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti güvenlik güçleriyle birlikte terörün kökünü kazımak için birkaç aydır çok kapsamlı bir mücadele içinde” dedi.
“BİZE İNSAN HAKLARI KARNESİ VERMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ”
Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğunu da anlatan Şahin, “ Avrupa Birliği hangi raporu yazarsa yazsın. İnsan haklarına aykırı işlemler oluyormuş Türkiye’de ve aleyhimize raporla yazıyor. Bizim terörle yaptığımız şu mücadeleyi ve üstlendiğimiz sorumluluğu Avrupa ülkelerinden hangisi yaşıyor. Paris’te de bir canlı bomba eylemi gerçekleşti insanlar öldü. Fransa hükümeti Avrupa Konseyine bir yazı yazarak ‘Terörle mücadele için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini askıya alıyoruz’ dedi. Şimdi Avrupa Birliği bize Avrupa İnsan Haklarına Sözleşmesi’ne uygun davranmamakla suçluyor. AB’nin Almanya’dan sonra en büyük ülkesi olan Fransa’da bir bomba patladığı için Avrupa İnsan Hakları sözleşmesini askıya alıyor, biz 30 yıldır bu mücadeleyi yapıyoruz. Sonra bize insan hakları karnesi vermeye çalışıyorsunuz. Bizim onda birimizi terörle mücadele yaşamış olsalar acaba neler yaparlardı. Biz bütün bunlara rağmen demokrasimizi daha da güçlendirmenin gayreti içindeyiz” ifadesinde bulundu.
“İNŞALLAH SÖZLERİNDE DURURLAR”
Türkiye’de terör örgütü PKK’nın siyasi parti uzantısı olarak bilinen HDP’nin Meclis’te olduğunu da kaydeden Şahin, şunları söyledi:
“PKK’yı desteklediklerini o terör örgütünün siyasi temsilcisi olduklarını alsa gizlemiyorlar. Vatandaş bunların dokunulmazlıkları kaldırılmayacak diye bize soruyor. Evet kaldırılmalı. Bakanlığa, Başbakanlığa gelmiş ne kadar dokunulmazlık dosyası varsa hepsini 15 gün içinde yargıya gönderelim diye bir anayasa değişikliği hazırladık. AK Partili 316 milletvekili olarak imzaladık Perşembe günü komisyonda görüşülecek ve sonra genel kurula inecek. Şimdi Kılıçdaroğlu diyor ki, anayasaya aykırı ama destekleyeceğim diyor. Teşekkür ederiz. MHP’de destekleyeceğini söyledi ancak bir risk var. Dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili olduğu gibi anayasaya değişikliği oylaması da gizli yapılıyor. Kimin nereye oy verdiğini bilemiyorsunuz. İnşallah sözlerinde dururlar.”
“ŞİMDİ KABADAYILIĞI BAŞLADI, GİZLİ OYLAMADA OYLARINI GÖRECEĞİZ”
Kılıçdaroğlu’nun Salı günü grup toplantısında yaptığı konuşmasında ‘Arkadaşlar Cezaevine girmeye hazır olun’ sözlerine de değinen Şahin, “Sayın Kılıçdaroğlu siz gerçekten suç işlediğinize mi inanıyorsunuz? Yani işlemiş olduğunuz suçun bir ceza ile neticeleneceğine mi inanıyorsunuz? Cezaevine girmeye hazır olun demek bu demektir. Demek ki siz suçlu olduğunuzu kabul ediyorsunuz. 39 tane dosyası var ve bunların önemli bir bölümü Cumhurbaşkanına hakarettir. Ceza kanunu Cumhuriyet kurulduğundan beri vardır ve Cumhurbaşkanına hakaret ceza kanundan o günden beri vardır. Şimdi cezası ne kadar hesap etmiş onlar. 12 aydan başlıyor 408 aya kadar gidiyor. O kadar dosyası var. Şimdi kabadayılığı başladı. Gizli oylamada oylarını göreceğiz, bakalım ne çıkacak. Dileriz ki 367 oyla parlamentodan geçsin, Cumhurbaşkanımız imzalasın ve bu dosyaların hepsini hemen yargıya gönderelim. HDP’li milletvekilleri de yargıya hesaplarını versin, vereceklerde” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.