Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Şahin: “Türk Silah Kuvvetleri’nin unsurları Suriye’de kalıcı değildir”

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde terörle mücadele etmek için sınır ötesinde operasyon başlatıldığını söyleyerek, “Türk Silah Kuvvetleri’nin unsurları Suriye’de kalıcı...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 20:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 20:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde terörle mücadele etmek için sınır ötesinde operasyon başlatıldığını söyleyerek, “Türk Silah Kuvvetleri’nin unsurları Suriye’de kalıcı değildir. Teröre haddini bildirmek için, terör örgütlerine yaptıkları mezalimin, yanlışın hesabını sormak için oradalar” dedi.
Karabük’te "Şehitlere Saygı Yürüyüşü ve Mehmetçikle El Ele Mitingi" düzenlendi. Atatürk Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan binlerce vatandaş, belediye bandosu eşliğinde "Ne mutlu Türküm diyene" sloganlarıyla kent meydanına kadar yürüdü. Karabük Valisi Mehmet Aktaş, AK Parti Karabük milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, kurum amirleri, askeri erkan, akademisyenler, Sağlık, Orman ve İl Emniyet Müdürlüğü personeli ile KARDEMİR işçilerinin de katıldığı yürüyüşe çok sayıda Off-Road araçları eşlik etti. Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüşün ardından kent meydanında halka hitap eden AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, ihtilaf devletlerinin 94 yıl önce imzaladıkları Sevr Antlaşması’nı büyük bir zaferle yırtarak kabul etmediklerini, Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyeti kurarak bu anlaşmayı yırttıklarını ancak bazı ülkelerin bunu hala yırtmadığını ve çekmecelerinde muhafaza ettiklerini söyledi. “PKK terör örgütü bize niye saldırıyor? Pensilvenya’dan yönetilen FETÖ, 15 Temmuz’da neden darbe girişiminde bulundu? Bu IŞİD, DAEŞ denen örgüt bize niye saldırıyor biliyor musunuz?” diyen Şahin, “Onlar taşerondur. Onlar Sevr’i yeniden hortlatmak isteyenlerin taşeronudur. 94 yıl önce kendi orduları ile geldiler bize diz çöktüremediler. Şimdi taşeronları ile o terör örgütleri ile geldiler, bize diz çöktüreceklerini zannediyorlar. Başaramayacaklar. 94 yıl önce de başaramadılar, şimdi de başaramayacaklar” diye konuştu.
“Türk Silah Kuvvetleri’nin unsurları Suriye’de kalıcı değildir”
Suriye’nin toprak bütünlüğü çerçevesinde terörle mücadele etmek için sınır ötesinde operasyon başlatıldığını kaydeden Şahin, “Çünkü, bu terör örgütleri oradan sürekli olarak sınır köylerimize bomba atıyorlar, füze fırlatıyorlar. Dolayısıyla BM’nin şartları ve yazılı metinleri gereği sınırlarımızı korumak bizim görevimiz. Türk Silah Kuvvetleri’nin unsurları Suriye’de kalıcı değildir. Teröre haddini bildirmek için, terör örgütlerine yaptıkları mezalimin, yanlışın hesabını sormak için oradalar. Bir şehidimiz oldu, inşallah arkası gelmez. Oradaki görevimizi tamamlar ve Silahlı Kuvvetlerimiz kazasız belasız ülkemize geri döner. 780 bin kilometre vatan toprağını korumak ve bir tek çakıl taşının kimseye verilmemesi konusunda milletçe güvenlik güçlerimizle inançlıyız, kararlıyız. Geleceğe güvenle bakalım. Sevr’i bize yeniden dayatmak isteyenler var. Geçmişte başaramadılar, şimdi de başaramadılar” dedi.
“Tercihte bulunacaksınız, ya siyaset ya silah”
Milletvekili Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizim üzüntümüz, bizim içimizden çıkan insanları kandırarak, onların kafalarını ve gönüllerini infial ederek bize karşı onları kullanıyorlar. Ne diyelim, biran önce akılları başlarına gelsin. Hangi milletin, hangi ülkenin bölünmesi için bir eylem içerisinde olduklarını fark etsinler. Onların fark edecekleri yok, işte siyasi uzantılarının eş başkanlarından bir tanesi TSK Mendiç’e girmesin diyor, içeride hadiseler olur. Siz nasıl bir milletvekilisiniz. Senin oy aldığın insanların yaşadığı köyler, kasabalar, oradan atılan füzelerle bombalarla zarara uğruyor. Onları susturmak için Silahlı Kuvvetler oralara giriyor, sen onların yanında yer alıyorsun. İstanbul Yenikapı’da şehitleri anma ve demokrasiye sahip çıkma mitingi yapıldı. 3 siyasi parti lideri Cumhurbaşkanımızın daveti ile oradaydı. Dediler ki parlamentoda başka bir parti daha var HDP, onun genel başkanı niye orada yok. Oradaki 3 siyasi parti ve onların genel başkanları sırtlarını millete dayamış partilerdi. Sırtlarını terör örgütüne dayamış olanların orada tabii ki yeri olamayacaktır. Sizde terör örgütlerine sırtlarınızı dayamış olduğunuz o görüntüden vazgeçin. Tercihte bulunacaksınız, ya siyaset ya silah. Hem siyaset, hem silah olmaz. Böyle olursan Yenikapı’ya da davet edilmezsin, hiçbir yerde hükmün olmaz. O bakımdan bütün bu yaşananlardan herkes gerekli sonuçları çıkarmalıdır.”
Mitingde Vali Aktaş, Milletvekili Usal ve Bakan Yardımcısı Ceylan da birer konuşma yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.