Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Şahin: Kimseye iktidarın postalını yalayın demiyoruz

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, silah zoruyla değil milletin tercihiyle iktidar olan partisinin millet iradesine sahip çıktığını belirterek, kimseye (darbelerde olduğu gibi) 'gelin iktidarın postalını yalayın' demediklerini söyledi....

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, silah zoruyla değil milletin tercihiyle iktidar olan partisinin millet iradesine sahip çıktığını belirterek, kimseye (darbelerde olduğu gibi) 'gelin iktidarın postalını yalayın' demediklerini söyledi.

Milletvekili Mustafa Şahin, Özal ve Bindallı köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi. Şahin, burada yaptığı konuşmada, iktidarın milletin verdiği yetkiyi hukuk devleti ilkesi çerçevesinde millet adına Meclis'te kullandığını söyledi. AK Parti iktidarları ile ülke insanlarının özgürlük alanlarının genişlemesi, demokratikleşme adına önemli kazanımlar elde ettiğine işaret eden Şahin, 28 Şubat 1997’de gerçekleşen postmodern darbe sürecinde yaşanan antidemokratik uygulamaları anımsattı. Şahin, şöyle devam etti: "1997 Şubat’ında bu ülkede darbe yapıldı. Adı konulmamış bir darbe. O gün ne yaptılar. Bu ülkedeki rektörleri hizaya çektiler. Apoletli insanlar onlara diz çöktürdüler. Üniversite çevresindeki bütün hocalar dahil olmak üzere. Yargıdaki bütün hakimleri, savcıları, yüksek yargının tamamına bir düdük çalmakla hepsini birden topladılar, kendilerine biat ettirdiler. Onlar gıklarını çıkarmadı. İş adamları, bu ülkenin lokomotifi olduğunu iddia eden iş çevreleri aynı şekilde ip gibi önlerine dizildiler, el pençe divan durdular. Onların emirlerine amade olduklarını söylediler. Sendikalara bakıyorsunuz. Beşli çete içerisinde yer alanlar vardı. Aydın geçinenler, sözüm ona sosyalist olduklarını, özgürlükten yana olduklarını iddia eden o insanlar da gittiler, onların postallarını yaladılar.”

İktidar olarak hiç kimsenin hükümete zoraki biat etmesini istemediklerini vurgulayan Şahin, “Biz hiçbir zaman için 'gelin iktidarın postalını yalayın' demiyoruz. Biz milletin iradesine sahip çıkıyoruz, siz de en azından saygı duyun diyoruz. Bizim onlardan farkımız, onlar silah zoruyla gelip yönetimlere el koydular, biz ise milletin tercihiyle iktidar olduk. İşimizin bereketli olması da sizlerin vermiş olduğu destek ve dualardır. Bugün de bu ülkede Türküyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle bir ve beraber olabilmişiz. Alevisi de aradığını bizde bulabiliyor, Lazı da bulabiliyor, Kürdü de bulabiliyor, Çerkezi de bulabiliyor. Biz hep beraber bir ülkeyiz, Türkiye’yiz dedik. Onun için her kesimden insanımızın haklarını da sonuna kadar kendi hakkımız gibi korumaya ve onlara iade etmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar bizim yaptığımız gasp edilen, zorbalar tarafından hakları elinden alınan hakları kendilerine iade ettiğimiz için vatandaşımız bizi bağrına basıyor." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.