Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’li Şahin kanunlarda yapılan yeni düzenlemeleri değerlendirdi

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, bazı kanunlarda yapılan düzenlemelerle toplumun çeşitli kesimlerini ilgilendiren sorunlara çözüm getirdiklerini söyledi.AK Parti Bursa Milletvekili Şahin, TBMM’de kabul edilen ’Bazı Kanunlarda Değişiklik...

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2017 13:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2017 15:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti’li Şahin kanunlarda yapılan yeni düzenlemeleri değerlendirdi

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, bazı kanunlarda yapılan düzenlemelerle toplumun çeşitli kesimlerini ilgilendiren sorunlara çözüm getirdiklerini söyledi.

AK Parti Bursa Milletvekili Şahin, TBMM’de kabul edilen ’Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’la sporculara, yaşlılara, tüketicilere ve optisyenlerle-gözlükçülere yönelik düzenlemeler yaparak, sosyal yaşamın gelişimine katkı sağladıklarını kaydetti. Hüseyin Şahin yaptığı açıklamada, yasal düzenlemelerle ilgili kamuoyuna bilgi verdi.

Ankara’ya yeni vakıf üniversitesi

Kanunla, eğitim hayatına ilişkin bazı düzenlemelere gidildiğinden söz eden Şahin, Ankara Güzel Sanatlar Üniversitesinin isminin ‘Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’ olarak değiştirildiğini, üniversiteye bağlı fakülte ve yüksekokullara da ’müzik’ ismi eklenerek değişikliğe gidildiğini bildirdi. Şahin, eğitimle ilgili bir başka düzenlemenin de yeni bir vakıf üniversitesi kurulmasına yönelik olduğunu söyledi. Şahin, Ankara’da Sevgi Vakfı tarafından Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsünden oluşan Lokman Hekim Üniversitesi kurulduğunu açıkladı. Hüseyin Şahin, kanunla ayrıca Yunus Emre Vakfının karar alma ve uygulama süreçlerini hızlandırmaya yönelik adımlar atıldığını, vakfın mütevelli heyeti ile yönetim kurulu yapısının yeniden belirlendiğini ifade etti.

Optisyenler oda ve birlik kurabilecek

Hüseyin Şahin, yaptığı değerlendirmede, optisyenler ve gözlükçülerin birlik ve oda kurmalarına yönelik önemli düzenlemeler yapıldığını buna göre, optisyenlik ve gözlükçülük mesleğine ilişkin derneklerin, Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğinin ilk genel kurulu için meslek mensubu 5’er üye belirleyeceğini kaydetti. Şahin, Sağlık Bakanlığının gözetiminde Ankara’da yapılacak ilk genel kurulda birliğin 9 merkez yönetim kurulu, 5 disiplin kurulu ve 3 denetleme kurulunun asil ve yedek üyelerinin belirleneceğini belirterek, “Birlik, illerdeki odaların kuruluşunu da karara bağlayacak” dedi.

Yaşlılar için gündüz bakım evi

Yeni yasayla Sosyal Hizmetler Kanunu’nda değişiklik yaparak yaşlılar için de gündüz bakımevi açılmasına imkan sağladıklarını ifade eden Şahin, “Sosyal Hizmet kuruluşları arasında sayılan ve sadece engelli bireyleri kapsayan ‘Aktif Yaşam Merkezi’ yeni düzenlemeyle yaşlıları da kapsayacak. Yasa, engellilerin yanı sıra, yaşlıların da yaşam kalitesinin artırılması ve sosyal hayata aktif katılımlarına katkı sağlanması amacıyla, gündüz bakım evi açılabilmesine olanak sağlayacak” diye konuştu.

İcra takibi için kolaylık sağlandı

Milletvekili Şahin, ülkedeki tüm vatandaşların birer tüketici olduğunu hatırlatarak, yeni kanunda tüketicilerle ilgili de düzenleme bulunduğunu açıkladı. Hüseyin Şahin, tüketicinin taraf olduğu uyuşmazlıklarda, icra takibinden önce, Tüketici Hakem Heyetine başvuru zorunluluğunun kaldırıldığını, ayrıca tüketici hakem heyetlerine başvuru için belirlenen parasal sınırların yükseltildiğini sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.