Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Milletvekilinden İsrail değerlendirmesi

AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “İsrail ilk kez ve sadece Türkiye’den özür diledi ve tazminat ödeme talebini kabul etti. Filistin’deki mazlum kardeşlerimize yardımda bulunabilmemizin artık önü açıldı. Rusya ile yaşanan uçak...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 21:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 21:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, “İsrail ilk kez ve sadece Türkiye’den özür diledi ve tazminat ödeme talebini kabul etti. Filistin’deki mazlum kardeşlerimize yardımda bulunabilmemizin artık önü açıldı. Rusya ile yaşanan uçak krizi de artık geride kaldı, bölgesel anlamda büyük işbirlikleri bizleri bekliyor” dedi.
İsrail’le yapılan anlaşmayla Filistinlilere yardımların yolunun açıldığını ifade eden Milletvekili Ali Ercoşkun, “Mavi Marmara saldırısı sonrası, Türkiye’nin ilişkileri dondurması ve kararlılığını tavizsiz yaklaşımları ile sürdürmesi karşısında, İsrail ilk kez ve sadece Türkiye’den özür diledi ve tazminat ödeme talebini kabul etti. Filistin’deki mazlum kardeşlerimize yardımda bulunabilmemizin artık önü açıldı. Rusya ile yaşanan uçak krizi de artık geride kaldı, bölgesel anlamda büyük işbirlikleri bizleri bekliyor. Türkiye’nin dış politikada özne olduğu bir dönemde yine bir terör saldırısı yaşandı. Hedef, Türkiye’nin önünü kesmek, uluslararası konjonktürde Türkiye için güvensiz bir imaj oluşturmak” ifadelerinin kullandı.
Ercoşkun, “İsrail ile Mavi Marmara gemisi saldırısından sonra sorunlu olan ilişkilerimizi düzeltme yolunda önemli adımlar attık. Fakat iki ülke arasında gerilime yol açan konuda asla taviz vermedik, duruşumuzu değiştirmedik. İsrail’den özür istedik. Saldırıda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine tazminat ödenmesini duyurduk. Müslüman ülke Filistin’e insani yardımların sağlanması ve buna yönelik yasaklamaların kaldırılmasını istedik. Son yapılan mutabakat sayesinde, Gazze’deki Filistinlilere nefes aldıracak, çok uzun yıllardır yaşadıkları mağduriyetleri düzeltecek adımları attık. Gıda, sağlık, konut gibi temel ihtiyaçlara kadar her alanda yardımlar artık Gazze’ye sorunsuz şekilde ulaştırılabilecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.