Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Milletvekili Partinin İcraatlarını Su Bardağını Doldurarak Anlattı

AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti’nin seçim vaatlerini sıralayarak, “Biz 2002’den beri yaptıklarımızla vaat ettiklerimizi karşılaştırdığımızda vaat ettiğimizin yüzde 80’ini yapan bir partiyiz” dedi.AK Parti Milletvekili...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 19:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, AK Parti’nin seçim vaatlerini sıralayarak, “Biz 2002’den beri yaptıklarımızla vaat ettiklerimizi karşılaştırdığımızda vaat ettiğimizin yüzde 80’ini yapan bir partiyiz” dedi.
AK Parti Milletvekili ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Erol Kaya, Ümraniye’de İMES Sanayi Sitesi’nde site yönetimi ve sanayicilerle bir araya geldi. Burada sanayicilerin sorularını yanıtlayan Kaya, “7 Haziran’da yüzde 41 oy aldık ve çok üzüldük. Niye yüzde 41 aldık? Bunun bir hayli muhasebesini yaptık. Oysa 2’nci parti ve 3’ncü partinin toplamından daha fazla oy aldık. Her ikisinin toplamından daha fazla vekil çıkardık, üzüldük. Niye üzüldük? Yüzde 50 almıştık, 41’e indiğine göre bu millet bize bir ikaz verdi, bayağı ciddi bir ikaz verdi. Yani bunu doğru anlamamız gerekir diye, oturduk bir iç muhasebe yaptık. Parti olarak nerelerde hatalar yaptık, söylemimizdeki hatalar neydi, vaatlerimizdeki hatalarımız nelerdi, adaylarımızda bir eksiğimiz var mıydı, bunların hepsi tek tek gözden geçirildi. Ve bugün 1 Kasım seçimleri öncesinde daha tazelenmiş, daha yenilenmiş bir yapı ile huzurunuza gelmiş olduk” şeklinde konuştu.
AK Parti’nin bugüne kadar 3 temel paradigmasının olduğunu vurgulayan Kaya, “Bunların bu seçim vaatlerinde çok belirgin olarak ortaya konulduğunu ifade edelim. Bir tanesi AK Parti’nin reformist yapısı, 2002 yılından beri bunu kaybetmedi. İkincisi halkın beklentilerine cevap vermek, yani vaatlerdir. Üçüncüsü de bu ülkenin 2023’e dönük vizyon projelerini ortaya koymasıdır. Bu seçim beyannamemizde reformlarla ilgili birincisi anayasanın yeniden yazılması ile ilgili bir vaadimiz ve taahhüdümüz var, ikincisi Siyasi Partiler Kanunu. Reforma dönük, cemevlerinin statüsünün düzenlenmesi, askeri yargının kaldırılması gibi birçok maddeler var” diye konuştu.
“Biz 2002’den beri yaptıklarımızla vaat ettiklerimizi karşılaştırdığımızda, vaat ettiğimizin yüzde 80’ini yapan bir partiyiz” diyen Kaya, bir bardağa su doldurarak, “Yüzde 20 eksiğimiz var, yani bu eksiğimiz gayet doğaldır. Yüzde 80 de bizim, yüzde 20 de bizim. Ama birileri de sadece yüzde 20’yi konuşuyorsa bu da bize zulümdür” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.