Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Milletvekili Köse: "FETÖ denilen alçak bu milletin başına getirilip kral diye oturtulacaktı"

AK Parti Antalya İl Başkanılğında gündemi değerlendiren ve yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulanan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, "FETÖ denilen adi-alçak kişi bu milletin başına getirilip kral diye oturtulacaktı" dedi.AK...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Antalya İl Başkanılğında gündemi değerlendiren ve yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulanan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, "FETÖ denilen adi-alçak kişi bu milletin başına getirilip kral diye oturtulacaktı" dedi.
AK Parti Antalya İl Teşkilatınca her 15 günde bir düzenlenen basın toplantısı AK Parti Antalya İl Başkanlığında gerçekleştirildi. Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve basın mensupları katıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, 15 Temmuz darbe girişiminin başarılı olması halinde FETÖ’nün ülkede krallar gibi karşılanacağını ifade etti.
"En ufak bir kara propagandaya imkan vermeyeceğiz"
Sabah saatlerinde ATSO otoparkında meydana gelen patlamadan dolayı çok üzgün olduklarını ifade eden Köse, "Sabah saatlerinde otoparkta bir patlama meydana geldi. Çok şükür ki bir can kaybı yok. Otoparktaki bir araçta meydana gelen patlamada güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın yaralandığını öğrendik. Olayın herhangi bir şekilde terör hadisesi olup olmadığıyla ilgili gerekli açıklamalar yapılacak. Biz de onu bekliyoruz. Antalya elbette Türkiye ve dünyanın göz bebeği, Antalya’da en ufak bir hadise meydana gelse dünyanın diğer ucunda fark ediliyor. En ufak bir kara propagandaya imkan vermeyeceğiz. Herhangi bir terör hadisesi olmadığı ortaya çıkacak diye düşünüyoruz. Antalya’nın marka olması için hep birlikte çalışıyoruz. Bu tür olayların Antalya ve Türkiye’de meydana gelmemesi için çalışıyoruz" dedi.
"Siyasetin nihai hedefleri bölgeye hizmet etmektir"
Antalya’nın şanslı bir dönem yaşadığını dile getiren Mustafa Köse, "Elbette siyasetin nihai hedefleri bölgeye hizmet etmektir. Elimizden geleni ortaya koyuyoruz. İhtiyaçlarımız çok. Yapılması gerekenler elbette çok fazla. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesi önemli vaatlerde bulunduk. Bunları yapmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.
"Doğalgaz çalışmaları devam ediyor"
Antalya’da doğalgaz ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Köse, Antalya’da Manavgat, Kumluca, Korkuteli ve Alanya ilçelerini kapsayacak. 245 kilometre bir hat üzerinde çalışma başlatıyoruz. 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Kumluca’ya 82 kilometre, Korkuteli’de 42 kilometrelik bir hat olacak. Hem doğusu ve batısını doğalgaz ile buluşturacağız" ifadelerini kullandı.
"Finike-Demre arasındaki yola 7 tünel yapacağız"
Antalya’ya yapılması planlanan yollarla ilgili de açıklamalarda bulunan Mustafa Köse, "Antalya’nın batısını ilgilendiren Finike-Demre arasında bir yol var. Buradaki yolda 112 viraj var. Buradan Antalyalıları kurtarmak için çalışmalar başlattık. Yapılamaz, mümkün değil dediler. Virajları kaldıracağız. 7 tünel yapılmak üzere çalışmalar var. O bölgelerde yetişen sebze-meyvelerin taşınması için projeleri yatırım programına aldık. Türkiye’nin en önemli yol projelerinden bir tanesi olacak. En kısa sürede yapımına başlanacak. Bu programa Kaş-Kalkan arasındaki yol da alınacak. Antalya’yı iç bölgelere bağlayan Korkuteli-Söğüt-Çamlık yatırım programına alındı. Manavgat-Akseki arasını da duble yol statüsüne alacağız ve Antalya’yı Konya’ya duble yollarla bağlayacağız" dedi.
"Türkiye’nin ilk dijital hastanesini açıyoruz"
Sağlık Bakanlığı ile birlikte Sütçüler’de bir hastane yaptıklarını ifade eden Köse konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hastanenin tamamlanması neredeyse yüzde 100’e geldi. Türkiye’nin ilk dijital hastanesi burada ortaya çıktı. Kağıt işleri tarih oluyor. Dijital ortamda tedavi imkanı getiriliyor. Akıllı tabletlerle hastane çağın ortamına uygun olacak. Hastane tamamlandı. Bunun içerisinde bir onkoloji merkezi var, bir de yanık tedavi merkezi var. Yanık tedavisinde süreler çok önemli. Onkoloji merkezi Antalya’nın en büyüğü olacak. En kısa zamanda vatandaşlarımıza hizmet edecek. 30 yataklı olmak üzere Aşır Aksu’da AMATEM’i açtık. AMATEM’de büyük payı olan arkadaşımız Gökçen Özdoğan Enç’e teşekkür ediyoruz."
"Antalya 33 bin kişilik güzel bir stadyuma kavuştu"
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Antalya’ya yaptığı yatırımlardan da bahseden AK Parti Antalya Milletvekili Köse, "Antalya 33 bin kişilik güzel bir stadyuma kavuştu. Şehrin çok güzel yerinde yapıldı. Çok spekülasyonlar yapıldı ama bunların gereksiz olduğunu gördük. Konumu da doğru, tüm modern şehirlerde olduğu gibi şehrin göbeğinde. Trafik konusunda da çok büyük maçlara rağmen bir sorun yaşanmadı. Antalyamıza çok güzel bir stadyum kazandırdık. Onun yanında 10 bin kişilik kapalı bir stadyum kazandırdık. Yine bakanlığımızca yapılan yurtlar var. Bunlarda vatandaşlarımızın, gençlerimizin ihityaçlarını karşılamak için önemli" dedi.
Antalya’ya yapılan yatırımlar
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin şehre çok önemli hizmetler gerçekleştirdiğini dile getiren AK Partili Köse, "Büyükşehir Belediyemizin 2014-2015 yılı rakamlarıyla birlikte 1 milyar 163 milyon TL 92 bin 217 TL civarında, 2016 yılı itibariyle 843 milyon 346 bin TL’lik yatırım yapmış. Akseki’den Gazipaşa’ya, Gaziapaşa’dan Kaş’a kadar yatırımlar devam ediyor. AK partili ilçelere daha fazla yatırım yapılmamış. İhtiyaç neredeyse belediyemiz oraya yatırım yapıyor. Rakamlara bakılınca AK Partili olmayan belediyelere de yatırım yapılmış. Büyükşehir belediyenizi ve ilçe belediyeleri tebrik etmek lazım. Muhalefeti ile birlite çalışmalar devam ediyor. İnşallah önümüzdeki süreçte biz verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışacağız. Önemli olan birlikteliği ve beraberliği sürdürmek. Bütün Türkiye’de şu kanaat hakim Antalya’da birlik ve beraberliğin olduğu görülüyor. Bu da bizim gücümüzü arttırıyor" şeklinde konuştu.
"FETÖ denilen adi alçak kişi bu milletin başına getirilip kral diye oturtulacaktı"
15 Temmuz günü yaşananların şaka gibi algılandığını ancak bunların şakayla alakasının olmadığını belirten Köse, "Şunu ortaya koymak lazım 15 Temmuz gecesi darbe girişimi oldu. Şaka gibi gelebilir ama şaka değil. 241 şehidimiz var. 246 tank, savaş uçağıyla yapılan bir darbe girişimi oldu. Bu halkın kahramanlığı olmasa o gün darbe olmuştu. O gün hapse atılma değil, ilk kafasına sıkılan insanları biliyoruz. Şehitlik çok büyük bir mertebe, keşke biz de o şehitliği yaşasak. Milletin hassasiyeti yükseldi. Büyük mücadeleyi toplumun her kesimi verdi. Toplu büyük bir kıyım yapılacaktı. Diğer darbelerden farklı bir darbeydi. 15 Temmuz’da yapılan darbe bütün siyaset kurumuna yapılacaktı. FETÖ denilen adi alçak kişi bu milletin başına getirilip kral diye oturtulacaktı" dedi.
"FETÖ mensuplarıyla ilgili bir mağdur edebiyatı yapılıyor"
Son zamanlarda FETÖ mensuplarıyla ilgili bir mağdur edebiyatı yapıldığını söyleyen Köse, "Yani burada asıl mağdur edilmeye çalışılan 241 şehittir, yaralılardır. Elbette kurunun yanında yaş yanmasın diye çalışıyoruz. Valiliklerde ve bakanlıklarda kurumlar kuruldu. Mevcut alınanlar dışında, çok fazla itirazlar oluyor. FETÖ her türlü çalışmalarını yapıyor. Burada bir hassasiyet gösteriliyor. Küçük yanılmalar olabilir. Geniş çaplı araştırma söz konusu. Binde 4’ler civarında bir yanılma olabilir. Tekrar değerlendireceğiz. Ufak tefek hataları böyle ciddi yanlışlar yapılıyor gibi algılanması söz konusu olmamalı" dedi.
"17-25 Aralıktan sonra FETÖ’ye düşman olduk"
AK Parti’nin kendi içinde FETÖ ile ilgili soruşturmaların yapıldığını dile getiren Mustafa Köse, "Teşkilatlardan ayrılanlar, o yapıya mensup olduğu düşünülenler var. Ben Antalya ile ilgili çok samimi olarak bir şey paylaşmak istiyorum. İl başkanlığı yaptım. Benim başkanlığım dönemimde FETÖ sohbetlerine giden hemen hemen kimse yoktu. Sonra düşünüyorum da neden yok diye. Neden gelip parti de ırgatlık yapsınlar ki. 17-25 Aralıktan sonra biz bunlara düşman olduk. Paralel yapıyla biz düşman olduk. Yoldan geçerken selam vermeyecek şekilde hem onlar bize, hem biz onlara düşman olduk. 17-25 Aralıktan sonra kongrelerimizi gerçekleştirdik. Birinci önceliğimiz FETÖ ile ilgili olanların bu teşkilatların içerisİnde yer bulmamasıydı. Zaten bu insanların söz konusu değil. Antalya’da o konuyla muhabbeti olanları almadık. Bu bakımdan şöyle bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. 17-25 Aralıktan sonra partimizden kimsenin FETÖ ile bağı kalmadı. Bizi yıkmak için diğer partiler onlara yakın oldular" şeklinde konuştu.
Antalya’da ulaşım sorunu
Antalya’da ulaşımda ciddi sorunlarının olduğunu ifade eden Köse, konuşmasını şöyle tamamladı:
"Vatandaşın yakındığı konu araçların zamanında gelmemesi. Bu anlamda yakınmaları son büyükşehir düzenlemesinden sonra duyuyoruz. Anketlerde de en büyük sorun ulaşım olarak ortaya çıkıyor. Kanayan yaraya çözüm bulmak gerekiyor. Bunu yaparken esnafı mağdur etmemek lazım. Bir geçiş yapılıyor. Modern araçlarla yapılması gerekiyor. Dolmuş değil otobüslerle yapılması gerekiyor. Bu anlamda bir değişimin Antalya’nın yaşaması gerekiyordu. Esnafla da görüşülerek kırmızı otobüslere dönüştürüyoruz. Önümüzdeki zamanlarda bir havuz sistemi gerçekleştireceğiz ki kırsaldaki vatandaşımız burada yolcu az, otobüs gelmiyor ile ilgili mağduriyet yaşanmaması için. Şuan yaşanan sıkıntı bir haftadır var. İlerleyen günlerde ortadan tamamen kaldırmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
Sümer: "ATSO’daki yaralılara acil şifalar diliyorum"
ATSO’da yaşanan patlamada yaralananlara acil şifalar dileyen AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, "Öncelikle Antalya Ticaret ve Sanayi Odasındaki patlamadan dolayı yaralılara acil şifalar diliyorum. 10 yaralı olduğunu duyduk. Hafif cam kırıklarından kaynaklanan yaralılar olduğunu öğrendik. Patlamayla ilgili net bir durum söz konusu değil. Gerekli bilgiler ve çalışmalar yapıldıktan sonra patlamayla ilgili net bilgiler paylaşılacak. Otoparkta bulunan bir araçtan kaynaklanan bir patlama diye duyduk" dedi.
"Tüm seçmenleri ziyaret edeceğiz"
Tüm teşkilatla birlikte bir kampanya başlattıklarını söyleyen İl Başkanı Sümer, "Bütün teşkilatımızla bütün seçmenleri ziyaret edeceğiz. Bu çalışmalara başladık. Yaklaşık kişi başı 50-60 seçmen düşüyor. Seçmenleri kapı kapı ziyaret edeceğiz. Seçime 2,5 yıl var. 2,5 yıl süre içerisinde seçmenleri ziyaret etmek zor bir süreç değil. Hepsini ziyaret ettiğimiz zaman, bütün seçmenlere ulaşmış olacağız. Onlara üye olmayı teklif edeceğiz. 500 bin üye hedefimize de ulaşacağız inşallah" ifadelerini kaydetti.
"Siyaset akademisinde rekor Antalya’dan"
Siyaset akademisinin 3’üncü haftasına girdiklerini belirten Sümer, "Rekor bir sayıyla 6 bin kişi kayıt oldu. Antalya bin 115 kişiyle rekor kırdı. Türkiye’de bin 115 öğrenciyle devam ediyor. Öğrenciler toplantıların ve derslerin çok verimli olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.