Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Küçükcan: “Macar Başbakan İslamofobi Ve Medeniyetler Çatışmasını Körüklüyor”

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, mülteci akınının Avrupa’nın Hristiyan kökenlerini tehdit ettiğini belirten Macaristan Başbakanı Victor Orban’ı kınayarak, Müslümanlardan özür dilemesini istedi.Küçükcan, yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2015 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2015 14:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Talip Küçükcan, mülteci akınının Avrupa’nın Hristiyan kökenlerini tehdit ettiğini belirten Macaristan Başbakanı Victor Orban’ı kınayarak, Müslümanlardan özür dilemesini istedi.
Küçükcan, yaptığı açımlamada, Alman gazetesi Frankfurter Allgemeine Zeitung için kaleme aldığı yazıda ‘Avrupa’ya mülteci akınının kıtanın Hristiyan kökenlerini tehdit ettiğini’ belirten Macaristan Başbakanı Victor Orban’ın siyasi sorumluluk dışı talihsiz bir açıklamada bulunarak özellikle Avrupa’da yükselen aşırı sağın İslam karşıtlığı görüş ve eylemlerine destek verdiğini ifade etti. Küçükcan, "Macaristan Başbakanı Victor Orban, güvenlikçi bir dil kullanarak Avrupa kimliğinin Hristiyan kökenleri olduğunu, Batı medeniyetinin temelini oluşturan Hristiyanlık değerlerinin tehdit altında olduğunu ima ederek ülkesine ve Avrupa’ya sığınan Müslüman mültecileri tehdit ve tehlike olarak göstermiştir. Avrupa’nın çoğulculuk, hoşgörü ve farklılıklarla birlikte yaşama kültürü ile çelişen bu görüşler ne yazık ki İslamofobik çevreleri cesaretlendirebilecek bir içeriğe sahiptir" dedi.
Müslümanların uzun yıllardır Avrupa ile iç içe yaşadığını belirten Küçükcan şöyle devam etti:
"Bugün itibariyle Avrupa ülkelerinde 20 milyonu aşkın Müslüman yaşamakta ve hiçbir şekilde Hristiyanlığı ve Hristiyanları tehdit etmemektedirler. Batı medeniyetinin gelişimde ve özellikle antik Yunan felsefesinin Avrupalılar tarafından keşfedilmesinde Müslümanların çeviri faaliyetlerinin büyük katkısı olmuştur. İslamiyeti ve Müslümanları bir tehdit olarak göstermek aşırı sağa ve İslam karşıtlarına meşruiyet kazandıran ve İslam karşıtı eylemleri hızlandıran sorumsuz siyasal söylemlerdir. Macaristan Başbakanı Victor Orban’ın sözlerini geri alması, Müslümanlardan özür dilemesi siyasi sorumluluğunun gereğidir. Dünyanın yeni bir haçlı savaşı ve medeniyet çatışmasına katkıda bulunan değil tam tersi hoşgörülü ve inançlara saygılı bir siyasal dile ihtiyacı vardır. Bu nedenle Macaristan Başbakanı Victor Orban’ı sözlerini düzeltmeye davet ediyoruz. Bunu yapmadığı takdirde Marmara Üniversitesi tarafından 2013 Aralık ayında kendisine verilen fahri doktor unvanı geri alınmasının gündeme alınmasının gerektiğine inanıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.