Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Kayatürk: ’’Paralel Yapı Siyasi Mühendislik Yapıyor’’

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, MHP’de yapılacak olağanüstü kongrenin paralel yapının işi olduğuna dikkat çekerek, "Paralel yapı siyasi mühendislik yapıyor" dedi.Bir televizyon kanalındaki programa katılan Burhan Kayatürk, önemli...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, MHP’de yapılacak olağanüstü kongrenin paralel yapının işi olduğuna dikkat çekerek, "Paralel yapı siyasi mühendislik yapıyor" dedi.
Bir televizyon kanalındaki programa katılan Burhan Kayatürk, önemli açıklamalarda bulundu. Kayatürk, ’’Daha önceleri mütedeyyin insanların, birtakım yanlışların farkına vardığı, açık açık dile getirmediği paralel örgüt, sivil toplum kuruluşu gibi davranarak kendini gizliyordu. İslami yapı gibi davranarak insanların zihinlerine sızıyordu. 17-25 Aralık meselelerini AK Parti yolsuzlukları gibi empoze etmeye çalışarak, oradan Sayın Cumhurbaşkanımıza ulaşmaya çalışarak, gizli emelleri açığa çıktığında, insanlar anladı. Bunların daha ötesinde, MİT TIR’ları meselesini tüm dünyaya duyurarak, hedefinin aslında 2023 büyük Türkiye düşmanlığı olduğu iyice açığa çıktı’’ dedi.
MHP’de yaşanan gelişmelere de değinen Kayatürk, “Şimdi son günlerde Sayın Bahçeli hem doğru hem yanlış davranmıştır. Sayın Bahçeli, partisinin paralel örgütün operasyon alanı olduğunu ilan etmiştir. Bu çok doğrudur, fakat çıkışı çok geç olmuştur. Bu noktada yanlışlık olmuştur kanaatindeyim, daha erken davranmalıydı. Bugün bakıyoruz, Emre Uslu, Nazlı Ilıcak, Can Dündar olsun, Cumhuriyet Gazetesi olsun, paralel örgütün kontrolündeki medyada bayram havası var. Mayıs ayı için ‘hayırlı aydır’ şeklinde fikir tarih empozesine başladılar bile’’ ifadelerini kullandı.
Konuşmasında paralel yapıya yüklenen Kayatürk, şöyle dedi:
“Haziran seçimlerinde HDP vardı, çalışmaları HDP içindi. Bizim insanlarımızdan bir kısmı da oy verdi, fakat baktılar ki öyle zannettikleri gibi değil, kasım seçimlerinde vazgeçtiler, oy vermediler. Yanlış yaptıklarını anladılar. Nazlı Ilıcak o dönemde ‘benim oyum HDP’ye’ diyordu açık açık ve bugün bakınız MHP’ye seviniyor. Fakat ben, MHP’nin kendi deyimiyle 50 yıllık idrakinin bu oyunların üstesinden geleceğine inanıyorum.’’
Üst aklın ve paralel yapının MHP’ye müdahale etmesine karşı olduklarını söyleyen Kayatürk, “MHP’nin güçlü olmasını isteyenler, iktidara mı taşımak istiyorlar, yoksa AK Parti’nin güçsüzleşmesini mi istiyorlar? Aynı çevreler, dün HDP’yi desteklerken HDPnin iktidara gelmesini mi istiyorlardı? Mesele budur. Anayasanın durdurulması hedeftir, MHP’nin anayasaya katkısı hiç önemli değildir, bu çevreler anayasayı durdurduktan sonra MHP’nin başına ne gelecek hiç umurlarında değildir. Başkanlık sistemi geri gitmek değil, ileri gitmektir. Amerika dünya devidir ve başkanlık sistemi vardır. Süper güçtür, kimse onların başkanlık sistemlerini eleştirmez. Eskiden beri başkanlık sistemini savunuyoruz, bazı fikirlerden dolayı, yani ‘Temsilde adalet, yönetimde istikrar’ sebebiyle biz bu sistemi istiyoruz. Sadece başkanlık sistemini değil, dar bölge seçim uygulamasını da istiyoruz. Burhan Kuzu hocamızdan tutun, bu işlere kafa yoran üniversiteler, kurumlar, insanlar diyor ki, kim seçilirse seçilsin bugünden daha fazla yetkiye sahip olamaz zaten. Bütün atamalardan tutun savaştaki yetkilere kadar çok geniş yetkili ve çok az sorumluluğu olan bir Cumhurbaşkanlığı modelimiz var. Biz başkanlık sistemini isterken, bu yapının Türkiye’yi taşımadığını görüyoruz ve başkanlık sistemindeki bakanların ve başkanın sisteme karşı daha fazla hesap verir konumda olacağını biliyoruz’’ şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.