Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Karaaslan: “Çevre Ve Ekonomik Yatırımlar Arasında Dengeli Olmalıyız”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, çevre ve insan sağlığını ön planda tutarak ekonomik yatırımlarla çevre arasındaki dengenin sağlanması gerektiğini söyledi.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem...

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2016 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2016 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Partili Karaaslan: “Çevre Ve Ekonomik Yatırımlar Arasında Dengeli Olmalıyız”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, çevre ve insan sağlığını ön planda tutarak ekonomik yatırımlarla çevre arasındaki dengenin sağlanması gerektiğini söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun İl Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Samsun’da bir restoranda düzenlenen programa Karaaslan ve eşi Direnç Karaaslan, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve eşi Sema Göksel, AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı İsmail Şen, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe katıldı. Son zamanlarda Güneydoğu Bölgesi’nde çatışmalı bir dönem yaşandığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Önce Silopi’de çatışmalar yaşandı ve sonrasında temizlik çalışmaları yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hasar tespit çalışmaları yapıldı. Şimdi Silopi’de hayat normale döndü. Yapacağımız çalışmalarla birlikte orada hayat eskisinden daha iyi bir hale dönecek. Cizre’de çatışmalar bitti ve temizlik çalışmaları başladı. Zarar tespit çalışmalarından sonra oradaki çalışmalarımız da başlayacak. Sur ise benim üzerinde uzun yıllar çalışma yaptığım bir yer. Çok sevdiğim ve hakikaten Türkiye için çok önemli bir yer olduğuna inandığım bir yer. Sur içinde tescillenmiş çok değerli olan eserler yer alıyor. Diyarbakır, ne karpuz ne de terör şehri olarak nitelendirilmeyi hak eden bir şehir. Diyarbakır’da inşallah o hak ettiği değeri tekrar kazandıracak bir çalışma tekrar hayata geçiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Kalkınma Bakanlığımız ve Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olarak hepimiz orayla ilgili çalışma yapıyoruz. Biz Ankara’dan, masa başından çözüm üretmek değil de yerinde çözüm üretmek adına hepimiz oradayız" dedi.
“NE SADECE EKONOMİK FAYDA NE SADECE KORUMA”
Çevre konusunda birilerinin çevreci, birilerinin çevreci olmadığı görüşüne katılmadığını ifade eden Karaaslan, “Hepimiz çevreciyiz. Her şeyden önce hepimiz insanız. İnsan olmanın bize verdiği bu hassasiyetle birlikte çevreye karşı hepimiz duyarlıyız. Medeniyetimizin ve inancımızın bir gereği olarak çevreci olmalıyız. Biz bu bakış açısıyla ilerliyoruz. Bu konuda ‘AK Parti iktidarı bu konuda hassas değil’ şeklinde bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir algıdır. AK Parti iktidarı inşa etme konusunda daha aktiftir. Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’a başkan olduğunda İstanbul’da su yoktu. İstanbul’da insanlar maskeyle geziyordu. İstanbul’da çöp dağları oluşmuştu. Haliç’e kokudan yaklaşılmıyordu. Ama şimdiki durum ortadadır. Türkiye’de meşru yollarla halledilemeyecek hiçbir problemimiz yok çok şükür. Diyalog yoluyla sorunlarımızı aşabilir. Fakat bu diyalog ortamını provake etmeye çalışanlar var. Türkiye’de şöyle bir algı var; ‘Türkiye kömürden enerji üretiminde ön saflarda’. Oysa biz bu noktada çok daha gerilerde bir ülkeyiz. Bu sadece yanlış bilgiden kaynaklanan bir algı. Mesela Artvin meselesi. Eğer bakır madeni hiç çıkarılmasın istiyorsak o zaman elektrik tüketimimizi düşürmemiz gerekiyor. Ben çevreciyim ya da ben o madenlerin çıkarılmasını istemiyorum demekle bitmiyor bu iş. Bu iş hepimizin aynı tavrı kendi hayatımızda göstermesiyle de ilgili. Biliyorsunuz ki elektrik kablolarından geçen kablolar da bakırdan yapılıyor. ‘Türkiye olarak biz elektriği az kullanacağız, artık evimizde elektrik yerine başka yöntemler kullanacağız diyorsak, bu ülkede maden araması yapılmasın’ diyorsak evet bu bir ülke politikası olabilir. Ama gerçekçi midir maalesef değildir. Dolayısıyla biz her ikisini de yaparken her ikisini de dengeli bir şekilde yapmayı önemsemeliyiz. Ne sadece ekonomik fayda ne sadece koruma. İkisinin arasında dengeyi gözetmemiz gerekir. Ülkemizi kalkındıracak yatırımlar yapmamız lazım. Çünkü hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz" diye konuştu.
“YAYLALARA SIZMAYA ÇALIŞAN UNSURLAR VAR”
AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ise yaptığı konuşmada, "Tüm Türkiye’de olduğu gibi Samsun’da da birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğu zamanlardayız. Çeşitli nedenlerden dolayı Güneydoğu’da karışıklıklar var. Bu karışıklıkları Karadeniz’e de sokmak istiyorlar. Cennet gibi bir coğrafyamız var. Ovalarımız, art bölgelerde yaylalarımız var. Bu yaylalarımızda ne yazık ki nüfus yoğunluğu düşük. Nüfus yoğunluğu düşük olan yaylalara sızmaya çalışan unsurlar var. Biz birlik beraberlik halinde davranarak, Türkiye’ye ve Samsun’a bu tür hareketleri sokmamaya gayret ediyoruz. Siyasi ve ekonomik anlamda kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için diğer partili arkadaşlarla da ilerleyen günlerde bir araya gelerek neler yapabiliriz konuşacağız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.