Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Gündoğdu: “Yeni Anayasa vesayet rejiminin son çıkış kapısı olacak”

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, yeni Anayasa paketinin vesayetten beslenenlerin son çıkış kapısı olacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2017 16:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2017 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, yeni Anayasa paketinin vesayetten beslenenlerin son çıkış kapısı olacağını söyledi.

Anayasa tartışmaları üzerine bir açıklama yapan AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Anayasa paketinin vesayetten beslenenlerin son kapısının kapanmış olacağını belirterek, “Mevcut rejim sistemini devletinin kanını emenler PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri savunuyor. Cumhurbaşkanlığı sistemi, parlamenter sistemde olduğu gibi demokratik bir hükümet modelidir. Şu an Cumhurbaşkanı halk tarafından seçiliyor ama halka karşı hiçbir sorumluluğu yok. Bu durum ortadan kalkacak. Cumhurbaşkanı oy aldığı halka karşı doğrudan sorumlu olacak” dedi.

CHP ve HDP’nin rejim üzerinden milleti yanıltmaya çalıştığını ifade eden AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, şöyle devam etti: “TBMM Genel Kurul çalışmalarında olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı sisteminin önünü tıkamak isteyen CHP ve HDP sanki bir rejim değişikliği varmış gibi, milletimizi yanlış bilgilendirme gayreti içinde. Türkiye’nin rejimi 1923’ten beri Cumhuriyettir ve ebediyen öyle kalacaktır. Değişen rejim değil, sadece hükümet sistemidir. Bu sistem ise tamamen milletin iradesine dayanmaktadır. Rejim, demokratik, sosyal, laik bir hukuk devletidir. Bu sistemde kuvvetler kendi görevlerini yapacak, meşru gücün yapacağı seçim ve atamalar ile halka dayanacaktır. Böylece yıllardır yaşadığımız kronik siyasi krizler yaşanmayacak, reformlar daha hızlı yapılacaktır."

Metin Gündoğdu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bir kişi en fazla iki kez Cumhurbaşkanı seçilebilecek. Yargı bağımsız ve tarafsız olacak, Cumhurbaşkanına yargı yolu açık olacak. Cumhurbaşkanı TBMM seçimlerinin yenilenmesine karar verebilecek. Böylece ülkemizin önün tıkanması engellenmiş olacak. TBMM seçimleri yenilendiğinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de yenilenecek. Milletvekili sayısı 600’e çıkacak ve milletin temsil oranı artacak. Cumhurbaşkanı’nın partisi ile olan bağı kesilmeyecek. Zaten Türkiye Cumhuriyeti tarihine baktığımızda hiçbir Cumhurbaşkanının partisinden tamamen ilişiğini kestiğini göremeyiz. Mevut durum anayasal olarak da uygun duruma gelmiş olacak. Türkiye’nin önünü tıkamak isteyenler terör örgütleri ve bu örgütleri kullanan karanlık odaklar mevcut sistemin kalmasını istiyorlar. Ama milletimiz sandıkta onlara gereken cevabı verecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.