Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Esayan: "60 Yıl Sonra Ermeni Bir Vatandaş Milletvekili Olabilecek Noktada"

AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Markar Esayan, “60 yıl sonra Ermeni bir vatandaş milletvekili adayı olarak seçilebilecek bir noktada yer alıyorsa bu AK Parti sayesinde oldu. Bu durum Türkiye’nin ne kadar hızlı bir şekilde normalleştiğini...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2015 22:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2015 22:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Partili Esayan: "60 Yıl Sonra Ermeni Bir Vatandaş Milletvekili Olabilecek Noktada"
AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Markar Esayan, “60 yıl sonra Ermeni bir vatandaş milletvekili adayı olarak seçilebilecek bir noktada yer alıyorsa bu AK Parti sayesinde oldu. Bu durum Türkiye’nin ne kadar hızlı bir şekilde normalleştiğini gösteriyor" dedi.
AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili adayı Markar Esayan seçim çalışmaları kapsamında Bakırköy meydanındaki AK Noktayı ziyaret etti. Burada partililerle bir araya gelen Esayan, vatandaşlarla da sohbet etti.
“AK PARTİ İLE TÜRKİYE’DE SAĞLAM BİR SÜREÇ BAŞLADI”
"Şu anda sahada etkin bir şekilde çalışan tek parti AK Parti’dir" diyen Esayan, "Halktan oldukça iyi geri dönüşler alıyoruz. 13 yıllık iktidar döneminde AK Parti kendisini kanıtlamıştır. AK Parti ile Türkiye’de sağlam bir süreç başladı. İvmemiz yukarıya doğru çıkıyor. Oy oranlarımız her gün yükseliyor. Yüzde 50 bandına doğru yaklaşıyoruz. Yani o açıdan da motivasyonumuz çok yüksek" dedi.
“FARKLI DİNLERDEKİ CEMAATLERDE ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”
60 yıl sonra Ermeni bir vatandaşın milletvekili adayı olarak seçilebilecek bir noktada yer aldığını belirten Esayan, "Bu AK Parti sayesinde oldu. Diğer partiler de AK Parti’nin dönüştürdüğü bu süreçte bu yükü sırtlarında hissettiler. CHP ve HDP’de bir Ermeni vatandaşı aday gösterdi. Dolayısıyla bu da Türkiye’nin ne kadar hızlı bir şekilde normalleştiğini, tabu olan konuların ne kadar hızlı bir şekilde dönüştüğünü, tabu olmaktan çıktığını gösteriyor. Bu AK Parti’nin başarısıdır. Ermeni Cemaatinde ve bütün farklı dinlerdeki cemaatlerde çalışmalar yapıyoruz. Ruhani önderlikleri ve sivil toplum kuruluşlarını dolaştık. AK Partiye çok büyük bir teveccüh var. Nereyi ziyaret edersek hepsi istisnasız bir şekilde AK Parti döneminde ne kadar ciddi bir değişim yaşadıklarını anlatıyor. Bundan çok memnun olduklarını anlatıyorlar. Vakıfların durumunun düzeltilmesi, el konan malların iadesi çok ciddi anlamda rahatlattı Türkiye’deki azınlıkları. Bundan ötürü AK Parti dönemini çok ayrı bir yere koyuyorlar ve bu dönemin devam etmesini istiyorlar" şeklinde konuştu.
Muhalefet partilerinin verdiği vaatleri gerçek dışı bulduğunu ifade eden AK Partili Esayan, "Bu vaatler, birbirlerine çok yakın, genelde iktidara gelmemek üzere hesaplanmış, nasıl olsa biz iktidara gelmeyeceğiz. Dolayısıyla istediğimiz gibi de vaatlerde bulunabiliriz mantığı ile verilen vaatlerdir. Kaynak gösterilmeyen veya gösterilen kaynakların çok hayalci olduğu bir vaat yarışına girmişler. Mesela MHP’nin verdiği vaatlerin bir yıllık kaynak tutarı 80 milyara yakın. 80 milyarı da işte kaçakçılıkla mücadele gibi çok afaki yerlerden kaynaklandırmışlar. Halk tabi çok profesyonel. Bunların tutulmamak üzere verilmiş sözler olduğunu biliyorlar. CHP ve MHP bundan 13 sene evvel bu ülkeyi krize saptamış ve iktidarı bırakıp kaçmış partilerdir. Yani çok büyük bir krize neden oldular ve ülkeyi yönetemediler. Bu ülkeyi 2001 krizine sürükleyen partiler bugün 4 yıl bize müsaade edin biz bu ülkeyi uçuracağız diyorlar. Buna kimse inanmıyor. Onların enkazını 13 yıl boyunca biz temizledik ve batmış olan ülkeyi dünyanın 16’ıncı büyük ekonomisi haline getirdik. Yeterli olmayan emekli maaşlarını, asgari ücretleri de buradan ileriye taşıyacak olan yine bu partidir" dedi.
“ÇÖZÜM SÜRECİ AK PARTİ’NİN BAŞLATTIĞI BİR SÜREÇTİR”
Çözüm sürecine de değinen Esayan, "Çözüm süreci AK Partinin başlattığı halkında sahip çıktığı bir süreçtir. Bu çözüm sürecini artık herhangi bir aktörün bitirebilme lüksü yok. Bitiremez. Halkın sahip çıktığı bu süreç halka aittir. Bunu kimsede bitiremez" dedi.
AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Esayan daha sonra Bakırköy Surp Asdvadzadzni Ermeni Kilisesi’ni de ziyaret etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.