Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Ensarioğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Cevap

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kendisinin söylemediği bir sözü söylediğini belirterek, “Bir ana muhalefet partisi genel başkanı keşke grup toplantısı gibi bir toplantıda bir milletvekilinin...

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun kendisinin söylemediği bir sözü söylediğini belirterek, “Bir ana muhalefet partisi genel başkanı keşke grup toplantısı gibi bir toplantıda bir milletvekilinin sarf ettiği cümleyi eğer söyleyecekse, o partiye eleştiri vesilesiyle söyleyecekse keşke o televizyon konuşmamda ne söylediğimi dinleseydi, daha sonra söylemiş olsaydı” dedi.
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu, dün grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun ‘yürütme bizde, yargı bizde, yasama bizde’ gibi kendisinin söylemediği bir sözü söylediğini ifade ederek, “Bir ana muhalefet partisi genel başkanı keşke grup toplantısı gibi bir toplantıda bir milletvekilinin sarf ettiği cümleyi eğer söyleyecekse, o partiye eleştiri vesilesiyle söyleyecekse keşke o televizyon konuşmamda ne söylediğimi dinleseydi, daha sonra söylemiş olsaydı. Katıldığım bir televizyon programında başkanlık sistemi ile ilgili soruya verdiğim cevap; mevcut parlamenter sistemin Türkiye’yi daha ileri taşıyamadığını ve başkanlık sisteminin Türkiye için daha doğru sistem olduğu için savunduğumuzu ama muhalefetin ’bizim parti olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın daha fazla güç ve imkan elde etmek için böyle bir sistemi önerdiğimizi söylüyorlar’ dedim. ’O mantıkla bakarsak parlamenter sistem güçlü iktidarlara çok daha fazla güç ve imkan sunuyor. Bizim itirazımız bunadır’ dedim” ifadelerini kullandı.
Ensarioğlu, şunları kaydetti:
“Mevcut parlamenter sistemde kuvvetler ayrılığı prensibinin tam olarak işlemediğini, bunu da eleştirel bir yaklaşımla parlamenter sistemi eleştirdim. Biz başkanlık sistemini savunuyoruz. Başkanlık sisteminde kuvvetler ayrılığı daha iyi işler, meclis denetleme görevini daha iyi yapar, temsilde adalet daha iyi işler ve yönetimde istikrarın olduğu sistemdir. Biz Türkiye için bu modeli öneriyoruz. Yoksa biz güç arayışında olsak, mevcut parlamenter sistemden yana olmamız lazım dedim.”
Sur’u yeniden imar etmek istediklerini belirten Ensarioğlu, “Asker, polis şehit olurken, 22 bin insan göç ederek tek bir laf etmeyenler, biz Sur’u imar etmeye, vakıf eserlerini, kültürel değerlerimizi ayağa kaldırmaya çalışırken, vatandaşımızın yaralarını sarmaya çalışırken, yalan yanlış ifadeler kullandılar” şeklinde konuştu.
Dokunulmazlık ile ilgili olarak ise Ensarioğlu, “Dokunulmazlık meselesi Genel Kurula geldiği zaman partilerin grup kararı alması Anayasa’ya aykırıdır. Herkes kendi hür iradesiyle hür tercihini belirler. Dokunulmazlık konusu hassas bir meseledir. Muhalefet hassas meseleyi de çok fazla istismar etti. AK Parti’nin kendinden korktuğu, milletvekillerinin korktuğu bir takım şeyler varmış gibi anlatmaya çalıştılar. Dokunulmazlıkları kaldıralım diyenlerin hepsi geri çekildi, biz yalnız kaldık” değerlendirmesini yaptı.
Ensarioğlu, Anayasa değişikliği konusunda imzalarının arkasında olduklarını sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.