Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’li Enç’ten HDP’ye ’Dokunulmazlık’ Çıkışı

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin tutumunu eleştirerek, "Ben terör örgütü cenazesine giden kişi ile birlikte siyaset yapmak istemiyorum....

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2016 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2016 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerinin tutumunu eleştirerek, "Ben terör örgütü cenazesine giden kişi ile birlikte siyaset yapmak istemiyorum. PKK, Kürt kimliğini temsil etmiyor. Taşeron bir örgüttür. Tek bir terör unsuru kalmayana kadar mücadele devam edecek" dedi.
AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi. Doğu ve Güneydoğu illerinde terör örgütü PKK’ya karşı yürütülen operasyonlara yönelik soruları cevaplayan Enç, devletin gücünü bir takım grupların hafife aldığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde sorunun çözümüne yönelik baldıran zehrini içmeye hazır olduğu yönündeki sözünü hatırlatan Enç, "Terör örgütü PKK, Kürt vatandaşlarımızın devleti ile olan duygusal bağını koparmaya çalıştı. Orada yaşayan vatandaşımız anladı ki devletin kimse ile problemi yok, devletin problemi terör örgütüdür. Biz orada savaşmıyoruz. Savaş iki eşit güç arasında olur. Biz, terör örgütü ile mücadele ediyoruz" dedi.
"BEN TERÖR ÖRGÜTÜ CENAZESİNE GİDEN KİŞİ İLE SİYASET YAPMAK İSTEMİYORUM"
Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesine de değinen Enç, "Ben terör örgütü cenazesine giden kişi ile siyaset yapmak istemiyorum. Bunların siyaset yapmaması gerektiğini düşünüyorum. MHP’li arkadaşlarımız dokunulmazlıkların kaldırılmasında önemli bir duruş sergiledi. CHP yine çark etti. Oylarımız sayılırken her kırmızı oyda CHP’li arkadaşlar sevindi. Bunu millet istiyor, siz bunu nasıl milletin karşısında savunacaksınız. Referanduma gitmiş olsaydı millet CHP’yi silecekti. CHP millete karşı dürüst değil. Şuan da HDP eşittir CHP konumundadır. Türkiye’de bir iktidar problemi yok, ciddi bir muhalefet problemi var. CHP dokunulmazlık sürecinde gösterdiği ikiyüzlü tutumu tarihin affetmeyeceğini düşünüyorum" diye konuştu.
"TÜRKİYE İLE SORUNUNU DEMOKRATİK OLARAK ÇÖZEMEYENLER DE PKK’NIN ARKASINDADIR"
Türkiye’de 15 yıl önce vatandaşların Kürt olduğunu söylemesinin suç olduğunu hatırlatan Enç, "Bölge halkının devletimiz ile problemi yok. PKK, Kürt kimliğini temsil etmiyor. Taşeron bir örgüttür. Tek bir terör unsuru kalmayana kadar mücadele devam edecek. 2002’den önce de şehit haberleri geliyordu. PKK şuanda son hali ile mücadele ediyor. Teslim olan çocuklar bunun en büyük göstergesidir. Tehdit ve taciz yolu ile çocuklar dağa çıkarılıyor. Türkiye bütçesinin 3-4 katını bu sorunu çözmek için ayırdı. Türkiye ile sorununu demokratik olarak çözemeyenler de PKK’nın arkasındadır. Bu terör örgütlerinin Suriye’deki unsurlarına girmeden bu sorun tam olarak bitmez. Türkiye, Suriye’de yaşanılan yangını söndürmek istiyor. Yaşanılan olumsuz durumlarda bazıları felaket tellallarını çok güzel beceriyor. Ne yapalım diye soruyorum? Buna da cevap veremiyorlar. Dünyada sıkışmış bir piyasa var. Rusya ile yaşananlardan kesinlikle etkilendik" şeklinde konuştu.
"YENİLENDİK, TAZELENDİK"
Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ise 2. Olağanüstü Kongrelerini yaptıklarını hatırlatarak, "Bazı siyasi partiler kongre yapalım mı yapmayalım mı, siyasilerin karar vermediği, hakimlerin karar verdiği bir kongre süreci yaşarken, biz 5 Mayıs itibariyle genel başkanımızın talebiyle olağanüstü kongreye gittik. Yenilendik, tazelendik, yeniden bir motivasyon elde ederek artık yeni bir süreç başladı. Bu olağanüstü kongreden sonra yeni genel başkanımız Binali Yıldırım başbakanlığında hükümetin görevi, artı yeni anayasa. Yeni Anayasa ve başkanlık sisteminin mutlaka gündeme getirilmesi olacaktır" dedi.
"BUNLAR MAÇA ÇIKMADAN HÜKMEN GALİP GELMEK İSTİYORLAR"
Bundan sonrası için yeni bir yol haritası çizileceğini belirten Sümer, "Bundan sonraki yol haritasında da yeni anayasa var. Bütün siyasi partiler bunu gündeme taşıyorlar. Yeni anayasayı niye istediklerini anlatıyorlar. AK Parti olarak Recep Tayyip Erdoğan bunu dillendirdiği için bütün siyasi partiler bunun karşısında şu anda. Bunlar maça çıkmadan hükmen galip gelmek istiyorlar. Maça çıkmadan hükmen galip gelinmez. Maça çıkmadığın zaman hükmen mağlup sayılırsın. Ama diğer muhalefet partilerinin hepsi ’yeni anayasa istiyoruz’ diyorlar, ama şimdi bakıyorsunuz hiçbiri komisyonlarda görev almıyor, kaçıyorlar. MHP şu anda Devlet Bahçeli hem terörle mücadeleyi hem de yeni anayasayı desteklediği için AK Parti’nin koltuk değneği olduğu yönünde acımasız eleştiriler yapıyorlar" ifadelerini kullandı.
"DARBE ÜRÜNÜ BİR ANAYASA RUHUYLA UĞRAŞIYORUZ"
Dertlerinin anayasa ile değil anayasanın ruhuyla olduğunu belirten Sümer, "Darbe ürünü bir anayasanın ruhuyla uğraşıyoruz. Yeni anayasa yapılırken de başkanlık sistemine geçilmesi lazım. Başkanlık sistemini rahmetli Turgut Özal da istedi. Ona da aynı manşetleri attılar. ’Seni başkan yaptırmayacağız’ diyorlardı. Şimdi bakıyoruz tarih tekerrür ediyor. Şimdi Cumhurbaşkanımıza aynısını söylüyorlar. Rahmetli Alparslan Türkeş’in seçim beyannamesinde de başkanlık sistemi var. Baktığınız zaman bütün siyasiler istiyor. Hem darbe anayasası hem de parlamenter sistem, hükümetin üzerindeki prangalardan olduğunu düşünüyoruz. Ülke olarak bu prangaları kırmamız lazım" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.