Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Elitaş, Avrupa Parlamentosu’nun aldığı kararı değerlendirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Avrupa Parlamentosu’nun tarihi bir hataya imza attığını belirterek, "Avrupa Parlamentosu’nun bu şekilde aldığı karar, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerini zedeleyecek hızlandıracak sonuç doğurmuştur"...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Avrupa Parlamentosu’nun tarihi bir hataya imza attığını belirterek, "Avrupa Parlamentosu’nun bu şekilde aldığı karar, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerini zedeleyecek hızlandıracak sonuç doğurmuştur" dedi.
Elitaş, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. "Avrupa Parlamentosu’nun kararına" ilişkin soru üzerine açıklama yapan Elitaş, "Avrupa Parlamentosu tarihi bir hataya imza attı. Avrupa Parlamentosu’nun bu şekilde aldığı karar Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkilerini zedeleyecek hızlandıracak sonuç doğurmuştur. Avrupa Parlamentosu aklı selim olarak düşünse, o kararı almazdı. Bizim için Avrupa Parlamentosu’nun aldığı karar yok hükmündedir. Parlamento’daki milletvekillerinin bululduğu hezeyan içerisinde karar vermezler. Çünkü Avrupa Birliği İngiltere’nin yaptığı referandumdan sonra büyük bir sarsıntı geçirmiştir. Avrupa Birliği’nin devamı Türkiye için iyi ilişkilerinin devamı olarak nitelendirebiliriz. Bizim için önemli hadise değildir. Türkiye bugüne kadar yoluna nasıl devam ettiyse, bundan sonra da aynı şekilde devam edecektir" karşılığını verdi.
"Türk halkının Avrupa Birliği’ne güveni azalmıştır"
Elitaş, ‘Gümrük Birliği, mülteci gibi sorunlarda referanduma gidilebilir mi?’ sorusuna, "Referanduma gidilmesi mümkün değil, ancak Anayasa ile ilgili konular referanduma gidilebilir. Bugün görüyoruz ki, yapılan anket çalışmalarında Türk halkının Avrupa Birliği’ne güveni azalmıştır. 1959’da başlayan serüvenimiz, 1963 yılından resmi görüşmelerin başladığı günden bu yana Avrupa birliği hiçbir sözünü yerine getirmemiştir. Amerika Birleşik Devletleri’nin seçilen Başkanı Trump açıklaması önemli. Avrupa Birliği ile Amerika Birleşik Devletleri ile yapılan Serbest Ticaret Anlaşması’nı Trump askıya alacağını söylemişti. Bana göre Trump doğru bir iş yapmıştır. Bu Avrupa Birliği bir taraftan Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkilerinin bozulması öbür tarafta Türkiye ile ilişkilerin kendine dinamik koyması, bu işten en çok zararlı çıkacak Avrupa Birliği ülkeleri olacaktır. Bizi etkileyen unsur değil" cevabını verdi.
"Esas olan konuşmak değil, milletin ruhuna tercüman olmaktır"
"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin daha verimli çalışabilmesi için iç tüzük değişikliği şart oldu" diyen Elitaş, "Bugün Milli Eğitim Bakanlığı teşkilat yasasının bitimine kadar, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, belki hafta sonu olmak üzere Sınai Mülkiyet Yasası’nın bitimine kadar çalışma saatlerini değiştireceğiz. Maalesef muhalefet her konuşmalarında ‘iç tüzüğün bize verdiği imkanları kullanıyoruz’ diyorlar ama özellikle ana muhalefetin istismar zihniyeti var. Ana muhalefet kendi kafalarına göre ortaya çıkardıkları iç tüzük çerçevesinde bunları yapıyorlar. Her zaman olduğu gibi bu istismarların sonlanabilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin daha verimli çalışabilmesi için iç tüzük değişikliği şart oldu. 15 Temmuz’da bu yara muhalefet partileri Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni gereksiz yere engellememişlerdir. Gereksiz yere engellememeleri dolayı çalışmalar verimli geçiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘susturuluyoruz, konuşturulmuyoruz’ diyen muhalefet milletvekilleri 140 oturumdan 100’ünde söz almışlar. Bu engellemeler milletvekillerine, çalışanlara yapılmış insan hakları ihlalidir. 14 yıldır itiraz ediyorlar, 14 yıldır kaybediyorlar. Esas olan konuşmak değil, milletin ruhuna tercüman olmaktır" ifadelerini kullandı.
Elitaş, Darbe Komisyonu’nda muhalefetin Akar, Dişli gibi isimlerin dinlenmesine yönelik taleplerinin reddedildiği hakkında sorulan soruya, "Komisyon Başkanı, Başkanlık Divanı’nın takdirindedir. Komisyon gündemine hakimdir" karşılığını verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cinsel istismar suçlarının düzenlenmesine ilişkin önergeyle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Elitaş, "Ana muhalefet partisi lideri gördü bu ülke ama bu kadar fütursuzca milleti aldatmaya çalışanı ilk kez görüyor. Sayın Cumhurbaşkanı’nın hassasiyeti önemliydi. O nedenle ‘bunu geniş bir mutabakatla yeniden değerlendirilsin’ diye söyledi" şeklinde konuştu.
Elita, Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili ise "Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hem Irak’ta hem Suriye’de Ortadoğu bölgesinde yeni haritalar çizilmeye çalışılırken Türkiye kayıtsız kalmaz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.