Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Demiröz: "Faiz İndirimi İçin Şartlar Müsait"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Merkez Bankası’nın bugünkü toplantısından faiz indirimi beklediğini belirterek, faiz indirimi için şartların müsait olduğunu ifade etti.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz,...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 10:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 10:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Merkez Bankası’nın bugünkü toplantısından faiz indirimi beklediğini belirterek, faiz indirimi için şartların müsait olduğunu ifade etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun bugün yapacağı toplantıya işaret ederek, bugünkü toplantıdan faiz indirimi beklediğini ve faiz indirimi için şartların müsait olduğunu belirtti. Son dönemde dünyada faizlerin, ekonomiyi desteklemek için indirildiğini kaydeden Demiröz, "Paranın finansman üzerindeki yükünün kaldırılması yeni yatırımcılarla beraber büyük yatırımların da gelmesini sağlayacaktır. Ülkemize giren yabancı sermaye de faizin düşmesinin önünü açıyor. Bütçedeki mali disiplinin titizlikle korunması ve hükümetimizin attığı adımlar yabancı yatırımcıya güven veriyor. Finans çevrelerinde 2016 büyüme beklentileri ülkemiz lehine artırılıyor. Bu nedenle enflasyondaki yavaşlama ile beraber faizin indirilmesi için gerekli şartların oluştuğu kanaatindeyim" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.