Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Demir’den Gündeme İlişkin Açıklamalar

AK Parti Kırıkkale milletvekili Mehmet Demir, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.AK Parti Kırıkkale milletvekili Mehmet Demir, Türkiye Gazetesi Kırıkkale İl Temsilcisi Gültekin Yiğit’in de bulunduğu bir grup gazeteciyle...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Partili Demir’den Gündeme İlişkin Açıklamalar
AK Parti Kırıkkale milletvekili Mehmet Demir, terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini söyledi.
AK Parti Kırıkkale milletvekili Mehmet Demir, Türkiye Gazetesi Kırıkkale İl Temsilcisi Gültekin Yiğit’in de bulunduğu bir grup gazeteciyle bir araya geldi. AK Partili Demir, gündeme değerlendirmelerde bulundu. Terörle mücadelenin zorluğuna işaret eden Demir, asker ve polisin açık hedef iken düşmanın kayıp olduğuna dikkat çekti.
Terörle mücadelede kapsamında bugüne kadar yaklaşık 9 bin teröristin etkisiz hale getirildiğini dile getiren Demir, “Operasyonlarda sürecinde yaşanan hain saldırılarda 550 güvenlik görevlimiz şehit oldu. Eskiden 20 yaşında 3 aylık acemi birliği eğitimi almış askerlerimiz terör bölgesinde görev yaparken bugün özel harekâtlarımız operasyonlar yapıyorlar. Profesyonel orduya yavaş yavaş geçiyoruz, böyle de olması gerekiyor. Bir şehit haberi aldığımız da günümüz mahvoluyor, yüreğimiz kan ağlıyor, kendi evladımızı kaybetmiş gibi acı çekiyoruz. Şehit ailelerimiz metanetli davranıyorlar. Çünkü biliyorlar ki devlet mücadelede geri adım atmıyor” dedi.
Terörle mücadelede güvenlik güçlerinin ellerinin elinin güçlendirildiğini anlatan Demir, “Tüm bunlar yaşanırken askerimizin polisimizin ellerinin güçlendirilmesi gerekiyor. Düşünün bir teröristi kovalıyorsunuz ve bir eve giriyor, ona müdahale etmek ve eve girmek için savcılık izni gerekiyor. Bekli de bu süreçte terörist kaçıyor veya devlet için çok önemli sayılacak delilleri imha ediyor. Ancak artık bu sorunun önü açıldı, terörle mücadelede güvenlik güçlerimize tam yetki verildi. Bir şey hatırlatmak istiyorum, 7 Haziran seçimlerinden önce çok tartışılan bir yasa geçti meclisten. İç Güvenlik yasası, bu yasa çıkmasaydı bugün Cizre’de, Yüksekova’da, Sur’da, Nusaybin’de bu kadar başarılı sonuçlar alamayabilirdik. Bu kanun sayesinde askerimiz polisimiz istediği gibi eli kolu bağlı olmadan teröriste karşı mücadele edebiliyor. Yine tüm bu operasyonlar yapılırken eskiden İstanbul Ankara gibi metropol şehirlerde gösteriler yapılıyor, emniyet güçlerine fiziki saldırılar oluyordu. Bakın şimdi hiçbir yerde bunu yapmıyorlar. Çünkü devlet bu işin üstüne düşüyor, çünkü devlet kararlılıkla mücadele ediyor. Büyükşehirleri teröristlerin ellerine bırakmıyor. Geçmişte bir olay yaşandı Türkiye’nin en parlak yılı yaşanırken birden gezi olayları meydana geldi. Devlet tüm şefkati ile buyurun derdiniz ne dedi. Aldığı cevap 3. havaalanı yapılmasın, 3. köprü yapılmasın gibi şeyler oldu. 3 havaalanının kime zararı var? Avrupa’ya. Çünkü bu havaalanı yapılınca İstanbul bir geçiş noktası olacak. İtalya ve Almanya bundan zarar görecek, Türkiye bundan kar elde edecek. İşte görüyorsunuz, çevreci olayları olarak gösterilen olay tamamen dış oyun. Gelin görün ki iç güvenlik yasası sayesinde bu tür olayların önüne geçebiliyoruz” dedi.
Meclisin çalışma şartlarından ve muhalefetin meclis çalışmalarını kısıtlayıcı tavırlarından dolayı bazı yasaların geciktiğini dile getiren Demir, “Meclis şartları belli, bazı günler sabaha kadar çalışıyoruz. Bundan şikayetçi değiliz, Milletimize hizmet etmek için seçildik ve buna yakışır şekilde işimizi yapma gayreti içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.
Kırıkkale jeopolitik konumundan dolayı geçiş güzergâhı olması nedeni ile bir geçiş noktası olduğuna işaret eden Ak Parti Milletvekili Demir, “Bu özelliğimizden dolayı karayollarımız aşırı işliyor ve özellikle tatil günlerinde trafik sorunu yaşanıyor. Bu sorunu aşmak için köprülü kavşaklar için çalışmalar yapıyoruz. İlki Terminal kavşağında başladı, kavşak inşaatı hızlandı çok yakında hizmete girecek. Yeni yapılacak olan 3 köprülü kavşak konusunda da sona yaklaşmış durumdayız. Yakın bir zamanda inşaatları başlayacak. Yine hızlı tren çalışmaları hızla devam ediyor, 2018 yılında hızlı tren Kırıkkale’mize hizmet edecek. Yine bazı aksaklıklar olan Silah Organize Sanayi Bölgesi inşaatında ki problemleri çözdük. Yeniden ihalesi yapıldı, güçlü bir firma ihaleyi aldı, duran inşaat yeniden başlayacak. Silah Organize Sanayi Bölgesi Kırıkkale için bir tarihi bir fırsat bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Ayrıca yeni bir projemiz var. Kırıkkale’ye bir otoban şart, bunun için tüm girişimlerimizi yaptık, tüm seyir olumlu ilerliyor. Başbakanımız da bu konu ile yakından ilgileniyor, kendisi bu tür işlere çok önem veriyor ve takibini yapıyor, tıpkı hızlı tren konusunda olduğu gibi bu projeyi de yakından takip ediyor” dedi.
1 Kasım seçimleri öncesi 7 gün 24 saat ulaşabilir milletvekili olacağı sözü verdiği verdiğini ve bu sözünün arkasında durduğunu anlatan Demir, “Hemen hemen bütün hemşeuhrilerimde cep telefonu numaram var. Arayan herkesle özel olarak ilgileniyorum, arayanların yüzde 99’una geri dönüyorum. Kırıkkale’de yaşıyorum ve yaşamaya devam edeceğim. Evimi taşımadım. Alışverişimi pazardan yapıyorum. Milletvekili olmadan önce Çarşamba pazarından yapıyordum ancak Meclis çalışmaları ile çakıştığı için Cumartesi pazarından alışveriş yapıyorum. Bizzat kendim yapıyorum, vatandaşların içinde olmaktan keyif alıyorum. Çünkü ben de bir vatandaşım İl Başkanlığı yaptım, İl Genel Meclis Üyeliği yaptım, şuan Milletvekiliyim ölene kadar böyle olacak değil ya, görev sürem bitince bende vatandaş olarak devam edeceğim. Niye geri döneceğim bir hayattan uzaklaşayım ki? Ben olduğum yerden uzaklaşmam bana benliğimi kaybettirir, Kırıkkaleliyim Kırıkkale’de siyaset yapıyorum, Kırıkkale’de iş yapıyorum ve Kırıkkale’yi seviyorum. Buradan uzaklaşmam için hiçbir sebep yok. Bana ulaşmak isteyen biri çok rahat ulaşır. Cuma gününden salı gününe kadar Zafer Caddesinde dursun muhakkak beni görür. Diğer günler Meclis çalışmaları var, olmadığı her gün şehrin içindeyim” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.