Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Dalkılıç’tan Kılıçdaroğlu’na “Merkez Türkiye” Göndermesi

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Halis Dalkılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı “Merkez Türkiye” projesini eleştirdi. Dalkılıç, “Kılıçdaroğlu’nun, Başbakanımızın kitabından aldığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2015 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2015 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Halis Dalkılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı “Merkez Türkiye” projesini eleştirdi. Dalkılıç, “Kılıçdaroğlu’nun, Başbakanımızın kitabından aldığı projeyi orijinal bir proje gibi açıklamasını hiç yadırgamadık. Daha önce de aynısını yapmışlardı” dedi.
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Halis Dalkılıç, seçim çalışmaları kapsamında katıldığı bir programda Mardinli vatandaşlarla bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dalkılıç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı “Merkez Türkiye” projesine gönderme yapan AK Partili Dalkılıç, “Kılıçdaroğlu’nun, Başbakanımızın kitabından aldığı projeyi orijinal bir proje gibi, kendisinin fikriymiş gibi açıklamasını hiç yadırgamadık. Daha öncede aynısını yapmışlardı. Dolayısıyla daha farklı bir şey beklemiyoruz. Seçimin son günlerine girerken milletin Kılıçdaroğlu’nun ne dediği ile ilgilendiğini de düşünmüyoruz. Biz sahada milletimizle birlikte kucaklaşıyoruz” dedi.
Halis Dalkılıç, AK Parti’nin Türkiye partisi olduğunu belirterek, “AK Parti gibi ülkenin batısında da doğusunda da kardeşliğin en gür sesini seslendiren başka bir parti yok. Her bir parti liderinin konuştuklarına herkes şahittir. HDP eş genel başkanının kullandığı dil, doğu ve güneydoğuda farklı, İç Anadolu da farklı. Doğu ve Güneydoğu’da tehdit dilini, Batı’da sevimli çocuk dilini kullanıyor. Onu da cilalıyor parlatıyorlar. Ancak milletimiz her şeyin farkında. Bu konuda milletimizin basiretine güveniyoruz” diye konuştu.
“HDP BU SALDIRILARI AK PARTİ’YE MAL ETMEYE ÇALIŞTI”
“HDP seçim bürolarına yapılan saldırıları en yüksek perdeden kınadık” diyen Dalkılıç, “HDP bu saldırıları AK Parti’ye mal etmeye çalıştı. AK Parti’nin şiddetin karşısındaki duruşunu hem Türkiye hem de dünya kamuoyu bilir. HDP bürolarına saldıranın DHKP-C üyesinin olduğu ve resimlerinin yayınlandığı bir sonuca geldik. Bu saldırıları AK Parti’ye yakıştıranlar bakalım özür dileyecek mi? Bu milletten özür dilemeyi öğrenecekler mi? Dolayısıyla biz hangi partiye olursa olsun, şiddet gösteren her kim olursa olsun onun karşısındayız. Teröristlerin ise yaptıklarının bedelini ödemesine inanıyoruz. Tüm bunları kınıyoruz. Biz AK Parti’ye yönelik yapılan saldırılarda hiçbir partiyi suçlamıyoruz. Bunu yapanlarla ilgili devletin tüm birimleri mücadele ediyor. Failler bulunana kadar biz susmayı tercih ediyoruz. Ancak provokatörlerin olduğunu devlet biliyor. AK Parti’ye birçok saldırı oluyor. Bizler de sahadayken çok provokasyonla karşılıyoruz. Ancak biz birilerini suçlamaktan öte faili bulmaya çalışıyoruz. Saldırı kime yapılırsa yapılsın bununla mücadele etmeyi AK Parti kendisine asli vazife olarak kabul etmiştir” şeklinde konuştu.
“BAŞKANLIK SİSTEMİNİN BU ÜLKENİN OLMAZSA OLMAZI OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Halis Dalkılıç, vatandaşın başkanlık sistemini benimsediğini kaydederek, “Zaten cumhurbaşkanı seçimlerinde halkın doğrudan seçtiği cumhurbaşkanımıza verdiği destekten de biliyoruz. Artık eski sistemde bunun yürüyemeyeceğini halkımızda görüyor. Başkanlık sisteminin bu ülkenin olmazsa olmazı olduğunu görüyoruz. Biz başkanlık sisteminden bahsederken 2023, 2053, 2071 hedeflerini de beraberinde belirliyoruz. Ancak başkanlık sistemine bu noktada siyasi partilerin sloganları dışında halkımızdan hiçbir olumsuz tepki almıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.