Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’li Dağ’dan CHP İzmir İl Başkanına Sert Tepki

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’e sert eleştirilerde bulunarak, "CHP’nin İzmir’de il başkanlığı görevini yapan bu arkadaş kalkmış ’hükümet yönetimi bırakmalı’ diyor. Ben buradan...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2016 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2016 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’e sert eleştirilerde bulunarak, "CHP’nin İzmir’de il başkanlığı görevini yapan bu arkadaş kalkmış ’hükümet yönetimi bırakmalı’ diyor. Ben buradan sesleniyorum, yüreği varsa çıksın önce kendi genel başkanına PYD’ye, DHKP-C’ye terör örgütü dedirtsin" dedi.
AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK üyesi ve Avukat Hamza Dağ, yurt dışı ziyaretleri sonrasında ayağının tozuyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’e yüklendi. Her iki partiliye yönelik sert eleştirilerde bulunan Dağ, Alaattin Yüksel’in hükümetin istifa etmesi gerektiğini ifade eden sözlerine de değindi.
"GENEL BAŞKANINA PYD’YE, DHKP-C’YE TERÖR ÖRGÜTÜ DEDİRTSİN"
AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "Yüreği varsa çıksın önce kendi genel başkanına PYD’ye, DHKP-C’ye terör örgütü dedirtsin" diyerek, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’i eleştirdi. Dağ, "Bugüne kadar PKK terör örgütüne, DHKP-C terör örgütüne en ufak bir laf edemeyen, PYD terör örgütüne ’terör örgütü’ dahi diyemeyen CHP’nin, İzmir’de il başkanlığı görevini yapan bu arkadaş, kalkmış ’hükümet yönetimi bırakmalı’ diyor. Ben buradan sesleniyorum; yüreği varsa çıksın önce kendi genel başkanına PYD’ye, DHKP-C’ye terör örgütü dedirtsin. Sonra gelsin hükümeti istifaya çağırsın. Siz bırakın bu çağrıları yapmayı önce terörle mücadelede devletin ve milletin yanında yer alın. İzmirlinin ve bu milletin sizden beklentisi budur; ama yapamazsınız. İçeride ve dışarıda işbirliği yaptığınız Türkiye düşmanı olan bu yapılar size izin vermezler. Onlar size terörist cenazelerine katılmanızı emreder, sizde gider oralarda gözyaşı dökersiniz. Onlar size devletin yürüttüğü terörle mücadeleye zarar vermenizi emreder, sizde çıkar saçma sapan raporlar yayınlar devleti suçlarsınız. Onlar size devleti katliam yapmakla suçlayın derler, sizde çıkar devleti suçlarsınız. O yüzden bırakın bu saçma çağrıları da önce durduğunuz yeri değiştirin. Terörle mücadelede devletin ve milletin yanında yer alın, bizde sizin önerilerinizi ciddiye alalım" şeklinde konuştu.
"ÖZ YÖNETİM ZIRVANASINDA BULUNUYORLAR"
AK Partili Hamza Dağ, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın son günlerdeki açıklamalarına da tepki gösterdi. Dağ, "Hendekler üzerinden çukur siyaseti yürütenler biz sadece doğu için değil batı içinde öz yönetim istiyoruz diyorlar. Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Mardin’de halkın tepkisi ile geri adım atan yüzsüzler şimdi de çıkmış İzmir için öz yönetim zırvasında bulunuyorlar. Bu ülkede ne doğuda ne de batıda özerklik ile ilgili bir talep bulunmuyor. Bu ülkede milletin bizden tek isteği terör örgütü ile ve terör örgütünün destekçileri ile mücadele etmemizdir. Allah’a çok şükür ki bu mücadelede de bir an bile tereddüt edilmeden gereken yapılıyor. Şehirde ve kırsalda vatanı için her türlü zorluğa göz gererek mücadele eden kahraman asker ve polislerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu millet HDP’nin de CHP’nin de gerçek yüzünü gördü. Terörle mücadele noktasında millet bizim yanımızdadır. Köşeye sıkışanların bu tür saçma iddialarını ciddiye bile almaya gerek görmüyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.