Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na Sert Tepki

AK Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Av.A.Yekta Poyraz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözlerinin insan hakları ihlali olduğunu belirterek,...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 19:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 19:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Ordu İl Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Av.A.Yekta Poyraz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözlerinin insan hakları ihlali olduğunu belirterek, kendisine ’özür dileme’ ve ’istifa’ çağrısında bulundu.
Poyraz yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında yaptığı hakaret dolu açıklamalarının suç niteliği taşıdığını ve insan hakları ihlali olduğunu vurguladı. Bu ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirten Poyraz, “Kılıçdaroğlu, tüm toplumdan ve kadınlardan amasız, fakatsız bir şekilde özür dilemeli ve istifa etmelidir” dedi.
Poyraz, şu açıklamada bulundu:
“CHP Genel Başkanı’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu cinsiyeti üzerinden ve cinsiyetçi bir söylemle hakaret dolu ifadelerle tahkir ve tezyif etmeye çalışması, kadınlarımız açısından pozitif ayrımcılığı savunduğunu iddia eden CHP’nin bu söyleminin sadece sözde olduğunu göstermektedir. Düşünce ve ifade hürriyeti ile uzaktan yakından ilgisi olmayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, hakaret dolu bu açıklamaları suç niteliğinde olup açıkça insan hakları ihlalidir. Kılıçdaroğlu’nun bu hakaretleri hangi mevkide ve kim olursanız olun sadece kadın olmanız sebebiyle hakarete uğrayabileceğinizi bu sözde hakkın kendisinde var olduğuna dair düşünce yapısına sahip olan insanların hala mevcut olduğunu göstermektedir. Bu hakaretler Kılıçdaroğlu’nun kadınlık onurunu aşağılayan münferit sözleri olarak kabul edilemeyeceği gibi CHP’nin Genel Başkanı olması sebebiyle tüm partiyi bağlayan ve o grupta hakaret dolu bu sözleri alkışlayan herkese de sorumluluk yükleyen sözlerdir. Kadınların siyaset sahnesinde yaşadığı zorluklar ortadayken bir siyasi parti liderinin siyaseten eleştirebileceği siyasi bir kadına hakaret etmesi, ona ahlaksızlık iftirasında bulunması, CHP Genel Başkanı’nın, bir parti liderinin üstlenmiş olduğu siyasi sorumluluğun farkında olmadığının ya da bu sorumluluğu taşıyamadığının da en büyük kanıtıdır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu’nu siyasi politikaları nedeniyle eleştirebilirsiniz ancak bir siyasi rakibi tarafından siyasi terbiye ve üslup sınırlarının dışına çıkılarak Sayın Bakanın, kadın olmasından yola çıkılarak hakarete uğramasını bir siyasi parti grubunun tamamının da bunu alkışlamasını kabul edemeyiz, mazur göremeyiz. Siyaset kürsüleri sizlerin kadınları aşağılama, onlara kadınlıklarından ötürü hakaret etme yeriniz değildir. Cinsiyetçi söylemlerle, Sayın Bakana, hakaret ve iftiralarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırıyor ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu’ndan, toplumdan, kadınlarımızdan ‘amasız’ ‘fakatsız’ özür dilemesini bekliyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.