Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den CHP’ye ’demokrasi nöbeti’ daveti

AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, 16 Temmuz’dan bu yana tutulan demokrasi nöbetine destek vermeleri amacıyla CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul’u da davet etti. CHP’li Tokul ise, tekbirlerin atıldığı meydanlarda toplumun ayrıştırıldığını...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, 16 Temmuz’dan bu yana tutulan demokrasi nöbetine destek vermeleri amacıyla CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul’u da davet etti. CHP’li Tokul ise, tekbirlerin atıldığı meydanlarda toplumun ayrıştırıldığını gerekçe göstererek katılmayacaklarını belirtti.
AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve beraberindeki partililer, CHP Manisa İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ile bir araya gelen Gürcan, CHP’lileri 15 Temmuz’da yaşanan askeri darbe girişiminin ardından meydanlarda tutulan demokrasi nöbetine davet etti. Gürcan yaptığı davet konuşmasında, "Bu birlik ve dayanışmamız, 15 Temmuz’da başladı, belki bu hafta sonuna kadar devam edecek. Manolya Meydanı’nda Cumhuriyetimize sahip çıkmak adına demokrasi şöleni şeklinde devam ettiriyoruz. Demokrasi nöbeti tutuyoruz. Burada kesinlikle Türk Bayrakları haricinde hiç bir bayrak açılmıyor. Parti sloganları atılmıyor. Odalarımız, derneklerimiz, sivil toplum örgütlerimiz bütün teşekküller darbeye karşı herkes düşüncelerini belirtmek için oraya geliyorlar. Orada demokrasi nöbeti tutuluyor. Biz de nazik bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi’ni de demokrasiye sahip çıkmak, darbeye karşı koymak adına meydana bekliyoruz. Orada bir kaç kelam da milletin partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nden de bekliyoruz" dedi.
"CHP tekbir seslerinin bulunduğu alanlarda olmayacak"
AK Partili Gürcan’ın davetinin üzerine CHP’li Tokul, tekbirlerin atıldığı meydanlarda toplumun ayrıştırıldığını gerekçe göstererek katılmayacaklarını belirtti. Tokul, "Alanlarda toplanmak tabi ki demokratik bir haktır. Ancak tekbir sesleriyle zikir yaparak toplanan alanlarda, Cumhuriyet Halk Partisi toplumu ayrıştıracak bir kargaşanın içerisinde olmayacaktır. İlçe başkanlarımızın yaptığı değerlendirme de bu şekilde. İlçelerden gelen ve Manisa içerisinde yapılan eylemlerden aldığımız bilgiler bu yönde. Tamamen AKP’nin mitingine dönüşmüş bir biçimde. Toplumu ayrıştırıcı her türlü harekete karşı olduğumuzu bilmenizde fayda var" diye konuştu.
CHP’li Tokul ayrıca, 16 Temmuz günü Manisa’daki tüm siyasi parti temsilcilerinin bir arada olması gerektiğini belirterek, "Keşke bunu 15 Temmuz akşamı darbe kalkışma gerçekleştikten sonra 16 Temmuz günü Manisa’da bulunan 4 siyasi parti bir araya gelseydik. Meclisteki gibi ortak bir basın açıklamasıyla bunu kınayabilseydik, birlikte alana çıkabilseydik. Çok daha sağlıklı olacağını düşünüyorum" dedi.
"Bu bizim bir zenginliğimiz"
CHP’li Tokul’un yaptığı ’tekbir yorumu’ arından değerlendirmede bulunan AK Partili Gürcan ise, meydanlarda her türlü sesin yükseldiğini ve bunun bir zenginlik göstergesi olduğunu kaydetti. Gürcan, "Bu kalkışma hükümete karşı yapıldığından hükümette de AK Parti kadroları olmasından en yoğun tepki ilk etapta belki AK Parti kadroları verdi. Bu tepkiyi verirken ortaya çıkan görüntü belki sizde bu algıyı oluşturmuş olabilir. Biz ilk günden itibaren bu demokrasi şölenlerinin, demokrasi nöbetlerinin sadece Türk bayraklarıyla yapılması, parti flaması, parti simgelerinden uzak bir şekilde AK Parti mitinglerine dönüştürülmemesi noktasında çok ciddi hassasiyet gösteriyoruz. Tabi burada toplumun değişik sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de var. Sonuçta orası bir halkın kürsüsü. Orada halkın değişik kesimlerinden, değişik talepleri de oluyor. O insanların taleplerinin yerine getirirken bu bizim bir zenginliğimiz. Onun için başkanımızın da belirttiği gibi bazen tekbir sesi de gelebiliyor, bazen siyasilerin simgeleşmiş şarkıları da dinlenebiliyor. Orada sadece tekbiri görüp diğer alanları görmemek pek doğru bir hareket olmayabilir" diye konuştu.
CHP’li Tokul ayrıca darbe girişimine karışan erlerin ceza kapsamı dışında tutulması talebini yineledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.