Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’den CHP’ye "barış" ziyareti

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve yönetimi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ve yönetimini ziyaret etti. Birlik ve beraberlik rüzgarı esen ziyarette iki taraf da eleştirilere girmeyeceklerinin...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 19:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve yönetimi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ve yönetimini ziyaret etti. Birlik ve beraberlik rüzgarı esen ziyarette iki taraf da eleştirilere girmeyeceklerinin sözünü verirken Başkan Başak, “Bir süre sonra hazır olun sizi bombardımana tutacağız” diye espri yaptı.
CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ve yönetimi, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle kendilerini ziyaret eden AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım ve yönetimini ağırladı. Ziyarette konuşan Başak, “15 Temmuz sonrası oluşan havayı ortadan kaldırmamak için elimizden geldiğince söylemi pratiğe dönüştürmeye yönelik bir anlayışla hareket etmek gerekiyor. İktidar, söylemiş olduğu 15 Temmuz sonrasında ortaya koyacağı siyaseti pratikleştirdiği anda her şey güllük gülistanlık olur. Bugün 14 yıllık iktidarlığınızdaki sorunlara girmeyeceğim” derken Başkan Yıldırım da, “Biz de belediyeler konusuna hiç girmeyeceğiz” dedi. Başkan Yıldırım, “Sizi seviyor ve önemsiyoruz” deyince Başkan Başak da, “Biz de sizi sevmesek zor zamanda birlikte olmazdık. Siyaset elbet yapılacak. Mesele hakaret etmeden yapmak. Bir süre sonra hazır olun sizi bombardımana tutacağız” diye espri yaptı.
“Şeref verdiniz”
Ziyaretin kendilerine şeref verdiğini söyleyen Başkan Başak, şunları söyledi:
“Aslında bu siyasetin içerisinde özlenen bir tablo. Olması gereken de bu ama maalesef siyaset o kadar dejenere oldu ki, geçmişte eleştirmiş olduğumuz siyasetin aslında aranan tarafı da bu. Ayrıştırmalar ve ötekileştirmeler o kadar arttı ki bu topluma da ülkeye de büyük zararlar veriyor. Bu ziyaretiniz önemli. Şeref verdiniz.”
“O telefonunuzdan sonra ‘başaramayacaklar’ dedim”
Ziyareti daha önceden planladıklarını ancak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yapılmasını anlamlı bulduklarını kaydeden Başkan Yıldırım ise şöyle konuştu:
“Bizim için tabii ki Cumhuriyet Halk Partisi bir kıymet taşır ama ilçe başkanı olmanız ayrıca bir önem taşır. 15 Temmuz akşamı Türkiye darbe görünümü altında bir işgal hareketi ile karşı karşıya kaldı. O akşam Adalet ve Kalkınma Partisi Konak İlçe Başkanı olarak bir çağrı yaptım. ‘Gelin demokrasiye sahip çıkalım ve bu darbe girişimine dur diyelim’ dedim. Beni ilk arayanlardan birisi siz oldunuz. Size bir teşekkür borcum var. Bu çok anlamlıydı. Çok arayan oldu ama sizden anında gelen telefon benim için çok kıymetliydi. O gece ‘Başarılı olamayacaklar. Ben bu telefonu alıyorsam, bunların başarılı olma şansı yok’ dedim.”
“Yenikapı’daki tablo, dış mihraklar için hayal kırıklığıydı”
15 Temmuz’un Türkiye için bir milat olduğunu vurgulayan Yıldırım, “Belki bu ülke uçurumun kenarından döndü ama birlik ve beraberlik ruhunu yeniden kazandı. Yenikapı’da oluşan tablo, bu ülkede farklı emelleri olan, bu ülkeyi Suriye, Irak, Libya, Mısır’a dönüştürmek isteyen dış mihraklar için bir hayal kırıklığıydı ama Türkiye için de umut verici bir gelişmeydi. 15 Temmuz gecesi o telefonunuz bizleri mutlu etmiştir” dedi.
"En büyük sorumluluk iktidar partisinde"
”Dostlukların kırılma noktalarında belli olduğunu söyleyen Başkan Başak ise, her partinin ülkeyi daha iyi bir noktaya taşımak için çalıştığını ancak bunu yaparken yöntemlerin farklı olduğunu kaydetti. Başak, “Mesele vatansa gerisi teferruattır. 14 yıllık iktidarın öz eleştiri de yapması gerekir. Doğruyu bulma adına biz sürekli öz eleştiri yapıyoruz. Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Biz bu vatan varsa yaşayabiliriz. Bu vatan çökerse hepimiz içinde olacağız. Yönetenlerin sorumluluğu daha fazladır. Öz eleştiri de yapmak mecburiyetindeler. 15 Temmuz’da Cumhuriyet Halk Partisi ve muhalefet partilerinin tümü gereken duruşu sergilemiştir. Bundan sonra da bu noktada daha derinlemesine, daha kararlı bir şekilde demokrasinin yaşaması için mücadele edeceğiz. Bu ruhu yitirmemek için en büyük sorumluluk ise iktidar partisinde” ifadelerini kullandı.
“Seçimi öne alma ile ilgili görüşme olabilir”
FETÖ’nün temizlenmesi için siyasi bir aşamanın da olduğunu ifade eden Başak, “Yüz binlerce insanın oluşturduğu bu oluşum nasıl görülmedi, anlaşılmadı? Bunun anlaşılması önemli. Bunun siyasi bir aşaması da var. Tahmin ediyorum ana muhalefet ve iktidar partisi görüşüyorlar. Seçimi öne alma ile ilgili, temizlik yapılması ile ilgili de olabilir. Yenikapı ruhunu yürütme görevi konusunda iktidar partisine büyük görev düşüyor. Bu ziyaret Yenikapı ruhuna uygun bir ziyaret. En kısa zamanda biz de ziyaret edeceğiz. Daha diyalog içerisinde, ülkemizin menfaati için ne gerekiyorsa yapacağız ama hakaret etmeden siyasetimizi de yapacağız” diye konuştu.
İş birliği vurgusu
Muhalefetin önemine değinen Yıldırım da şöyle konuştu:
“Biz o gece büyük bir demokrasi sınavı verdik. Rolünüz, etkiniz, desteğiniz büyük. Genelde iktidar olarak bunun farkındayız. Tek hedefimiz Türkiye’yi güçlü Türkiye hedefine ulaştırmak. Burada herkes kazanacak. Türkiye hak ettiği seviyeye ulaşmak zorunda. Gayretimiz bunun için. Genelde AK Parti, burada yerelde CHP iktidar. Eğer Konak’ta bir vatandaş bir şeyden şikayetçiyse suçlusu ya sizsiniz, ya da biziz. Bu yüzden iş birliği yapmamızın çok kıymetli olduğunu düşünüyorum.”
Ziyarette, Yıldırım Başak’a çiçek verirken, Başak da Yıldırım’a Atatürk fotoğrafının basılı bulunduğu bir tablo hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.