Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’de 2. Olağanüstü Büyük Kongre

AK Parti, bugün yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongre sonrası, yeni Genel Başkanını ilan edecek. Davutoğlu, bugünkü kongrede Başbakan olarak son kez konuşacak.AK Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti, bugün yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongre sonrası, yeni Genel Başkanını ilan edecek. Davutoğlu, bugünkü kongrede Başbakan olarak son kez konuşacak.
AK Parti’nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün Ankara Arena Spor Salonu’nda saat 10.00’da başlayacak. Yoklama ve açılışın yapılmasının ardından start alacak olan kongrede, ardından divan seçimi yapılacak. Kongrenin Divan Başkanı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olacak. Gündemin okunmasının ardından AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan olarak son kez konuşmasını yapacak. Genel Başkan ve diğer merkez organ adaylarının Divan Başkanlığı’na yapacağı müracaat sonrası Genel Başkan adayı kongrede konuşma yapacak. Daha sonra ise Genel Başkan ve diğer organların seçimine gidilecek. Diğer organlar arasında Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin seçimi yapılacak. Üyeler, 50 asıl ve 25 yedekten oluşuyor. Merkez Disiplin Kurulu’nda 11 asıl olmak üzere 5 yedek, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu’nda ise 3 asıl ve 2 yedek, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’nda ise 5 asıl ve 2 yedek üye bulunuyor. Tüm bunların belli olmasının ardından, Genel Başkan seçilen isim teşekkür konuşması yapacak ve kongre sona ermiş olacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu, partinin Genel Başkanlığı’na 27 Ağustos 2014 yılında Olağanüstü Büyük Kongre ile gelmişti.
Bugünkü kongreye, 5 bin kişi davet edildi. ’Kutlu Yürüyüşe Devam’ sloganıyla yola çıkan AK Parti, bugün bin 470 delegenin oyunu kullanmasının ardından Yeni Genel Başkanını ilan edecek. Ankara Arena Spor Salonu’nun dışına iki dev çadır kuruldu, salona sığmayan partililer kongreyi buralardan takip edebilecek. Hazırlıklar, 6 tane alt çalışma grubunun çalışmasıyla tamamlandı. 6 bin tane davetiye basıldı ve tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, siyasi partilere ve yabancı misyon şefleriyle, büyükelçiliklere davetiyeler gönderildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de kongreye davet edilen isimler arasında yer alıyor.
Türkiye genelinden gelen otobüs sayısı yaklaşık bin 300 ve 40-50 bin üzerinde teşkilat mensubunun kongreye katılması bekleniyor. Kongre alanında bin 100 civarında görevli bulunuyor. Terör konusundaki tavrı dolayısıyla HDP’ye davetiye gönderilmedi.
Kongrede, güvenlik önlemlerinin artışı dikkat çekti. Kongreye katılacak partililer, güvenlik noktalarında yapılan aramalar sonrası kongre alanına girdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.