Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Yenimahalle İlçe Teşkilatı Kahvaltı Programı

Eski Başbakan Yardımcısı ve 26. Dönem AK Parti Milletvekili Adayı Ali Babacan, “Eğer geminiz sağlamsa, kaptan köşkünde işi bilenler varsa, geminin rotası istikameti belliyse en şiddetli fırtınalarda dahi o gemi yolu alır ve hedefine limana...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Başbakan Yardımcısı ve 26. Dönem AK Parti Milletvekili Adayı Ali Babacan, “Eğer geminiz sağlamsa, kaptan köşkünde işi bilenler varsa, geminin rotası istikameti belliyse en şiddetli fırtınalarda dahi o gemi yolu alır ve hedefine limana ulaşır. İşte Türkiye’de bizim öncelikle gemiyi sağlam tutmamız lazım. Kaptan köşkünde bu işin ustası insanlar lazım” dedi.
Eski Başbakan Yardımcısı ve 26. Dönem AK Parti Milletvekili Adayı Babacan, eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Ankara 2. Bölge Milletvekili adayları, AK Parti Yenimahalle İlçe Teşkilatı’nın düzenlemiş olduğu kahvaltı programında, sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi.
“KAPTAN KÖŞKÜNDE BU İŞİN USTASI İNSANLAR LAZIM”
Program kapsamında bir konuşma yapan Babacan, “Türkiye son derece zor bir coğrafyada. Hemen yanı başımızdaki Suriye’de bir iç savaş olanca zorluklarıyla devam ediyor. Bu iç savaş her gün safha değiştiriyor, farklı bir evreye giriyor. Bakıyorsunuz yine hemen yakınımızdaki komşumuz Irak, bir yandan ekonomik, bir yandan siyasi krizlerin tam tam ortasında ve Irak’ın üçte biri bir terör örgütü tarafından işgal edildi. Hemen kuzeyimizde Rusya, bu yıl daralan bir ekonomi gösteriyor bize. Ukrayna geçen sene yüzde 7 oranında küçüldü, bu sene yüzde 5 oranında daha küçülecek ve hemen yanı başımızda Yunanistan, dünyanın en derin krizlerinden birini yaşayan bir ülke. Yunanistan’da memurların yüzde 10’u işten çıkarıldı, emekli maaşları 6 tur düşürüldü ve genç işsizlik yüzde 55’e ulaştı. Yine genel anlamda dünyaya baktığımızda, gelişmekte olan ülkelerde ciddi sorunlar var. Brezilya dünyanın en büyük gelişmekte olan ülkelerinden bir tanesi bu sene ekonomisi yüzde 3 daralacak. Çin, yeni bir ekonomik krizin ortasına doğru sürüklenmekte. İşte böylesine küresel ekonomik şartların ve bizim içinde bulunduğumuz bölgedeki güvenlik şartlarının son derece sıkıntılı olduğu bir dönemden geçiyoruz. Böylesine zor dönemlerde Türkiye’nin kendi içindeki istikrar ve güven ortamını koruması güçlendirmesi son derece önemli. Eğer geminiz sağlamsa, kaptan köşkünde işi bilenler varsa, geminin rotası istikameti belliyse en şiddetli fırtınalarda dahi o gemi yolu alır ve hedefine limana ulaşır. İşte Türkiye’de bizim öncelikle gemiyi sağlam tutmamız lazım. Kaptan köşkünde bu işin ustası insanlar lazım” ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE’DE SİYASİ İSTİKRAR EKONOMİK İSTİKRARIN OLMAZSA OLMAZ BİR ŞARTIDIR”
Türkiye’de siyasi istikrara ve ekonomik istikrara önem vermek zorunda olduklarını vurgulayan Babacan, “Siyasi istikrar deyince kuşkusuz, güçlü bir hükümet, Türkiye’yi yönetebilecek meclis, planını programını yapmış, yönünü belirlemiş iktidar partisi. Bu olmadığı zaman, koalisyonlar olduğu zaman Türkiye’nin ne kadar büyük zorluklar yaşadığını bu salondaki hemen hemen herkes hatırlıyordur. Türkiye’de siyasi istikrar ekonomik istikrarın olmazsa olmaz bir şartıdır. İşte bunun içindir ki önümüzdeki 1 Kasım seçimleri çok çok önemli olacak. Ekonomik politikalarda makroekonomik istikrarı sağlamak için büyük bir çaba ortaya koyduk. Önemli reformlar gerçekleştirdik fakat ekonomi hep ileriye bakarak gelişen bir kavram. Yani ekonomide istikrar öngörülebilirlikle mümkündür. Gelecekle ilgili güven oluşturmakla mümkün. Gelecekle ilgili güven de ancak sağlam bir siyasi yapıyla mümkündür. Eğer siyasette istikrar yoksa, siyaset sahnesi karıştıysa o zaman önümüzdeki dönemde nasıl bir ekonomi politikası uygulayacağıyla ilgili belirsizlik oluşur. Kim gelecek, nasıl bir hükümet kurulacak ve ne yapılacak? Eğer burada belirsizlik varsa, öngörülebilirlik yoksa, havada sis çoğaldıysa, aynı buradan İstanbul’a giderken Bolu Dağı’nı geçerdik, Bolu Dağı’nda sis olduğu zaman herkes yavaşlardı, hız yapamazdı, 20 metre 30 metre sonra önünüze ne çıkacağını bilmiyorsanız yavaşlarsınız. Ekonomide de bu böyle. Eğer öngörülebilirlik yoksa, sis varsa bütün ekonomik aktörler yavaşlıyor, aktörler yavaşlayınca ekonomi yavaşlıyor, büyüme hızla düşüyor.1 Kasım seçimleri Türkiye’ye öngörülebilirlik getirmek için, istikrar getirmek için çok önemli bir fırsat sunuyor bize” şeklinde konuştu.
Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Milletvekili Adayı Yıldırım Tuğrul Türkeş ise program kapsamında yaptığı konuşmada şunları kaydetti:
“7 Haziran seçimleri herkese birçok yönden dersler çıkardı. Bu dersleri okuyan oldu, hala anlamamakta ısrar edenler oluyor. Bunun takdirini sizlere bırakıyoruz. AK Parti buradan ders çıkaran yapı oldu, gayret etti fakat yanlışı gösterelim veyahut diğerini yanlış gösterelim arzusu ve isteği maalesef Türkiye’yi yeni bir seçime getirdi. 1 Kasım’da yapılacak olan seçimin sorumlusu AK Parti değildir. Sandığa giderken, karar verirken, tercih yaparken lütfen bunları dikkate alınız. Şimdi adamın biri çıkmış diyor ki: ‘Ben 1 Kasım’dan sonra koalisyon şartları çıkarsa yaparım.’ Şartlar mümkün olsa kulağını tutup diyeceksin ki: “Aslanım bu 1 Kasım seçimleri senden dolayı yapılıyor. Aklın neredeydi 3 ay önce."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.