Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten ’Laiklik’ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Laiklik konusunda AK Parti’nin tutumu nettir. Laikliğin olmayacağı gibi bir durum söz konusu değildir. Laiklik daha önce de anayasa teklifimizde yer almıştır, alacaktır" dedi.AK Parti Genel...

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2016 21:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2016 21:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "Laiklik konusunda AK Parti’nin tutumu nettir. Laikliğin olmayacağı gibi bir durum söz konusu değildir. Laiklik daha önce de anayasa teklifimizde yer almıştır, alacaktır" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, parti genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Laiklik tartışmalarına değinen Çelik, AK Parti’nin laiklik ile ilgili duruşunun net olduğunu belirtti. Çelik, anayasanın daha önceki tekliflerinde yer aldığını anlatarak, "Laiklik konusunda AK Parti’nin tutumu nettir. Laikliğin olmayacağı gibi bir durum söz konusu değildir. Laiklik daha önce de anayasa teklifimizde yer almıştır, alacaktır" ifadelerini kullandı.
Çelik, konuşmasında şunları kaydetti:
"Laikliği bir toplumsal hakemlik kurumu, bir toplumsal barış kurumu olarak görüyoruz. Tıpkı demokrasi gibi, tıpkı hukuk devleti gibi altını çizdiğimiz bir kavramdır. Bizim anayasa metnimizde laikliğin olmayacağı gibi herhangi bir yorum ya da değerlendirme söz konusu değildir."
"Dini anayasa ya da din dışı anayasa diye bir kavram olamaz" diyen Çelik, "Öyle bir değerlendirme yapılamaz. Şu olabilir, din ve vicdan hürriyetini teminat altına alan yüksek demokratik standartlarla yazılmış bir anayasa olabilir, din ve vicdan hürriyetini teminat altına alma konusunda demokratik standartları düşük olan zayıf olan anayasa olabilir ama anayasalar dindar ya da dindar olmayan dini ya da dini olmayan şeklinde ayrılamaz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.