Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Sözcüsü Aktay’ın açıklamaları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, af düzenlemesi yapılacağı yönündeki iddialara ilişkin, “Adalet Bakanlığı, bünyesinde cezaevlerinin durumu, doluluk oranı ve tabii ki suç ve ceza arasındaki dengenin adaleti bozmayacak şekilde...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, af düzenlemesi yapılacağı yönündeki iddialara ilişkin, “Adalet Bakanlığı, bünyesinde cezaevlerinin durumu, doluluk oranı ve tabii ki suç ve ceza arasındaki dengenin adaleti bozmayacak şekilde çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Bu çalışmalar kısa bir süre içerisinde tamamına erdirilecek ve kamuoyuyla zaten paylaşılacaktır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Bugünkü MYK toplantısının 4,5 saat sürdüğünü belirten Aktay, "Bugün terör saldırıları var. Toplam 8 askerimiz şehit düşmüş, şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Terör nöbeti tekrar devralmış bulunuyor. Böyle ilginç bir ilişki deşifre oldu FETÖ ile PKK arasındaki. 15 Temmuz’dan bir iki gün önce hiç terör saldırısı düzenlemeyen örgüt saldırılarını nöbeti tekrar devralmışçasına düzenlemeye başladı" diye konuştu.
Aktay, 15 Temmuz’dan sonra Türk halkının ortaya koyduğu bir iradenin olduğunu ve millet olmanın güçlü bir beyanının olduğunu ifade etti. Yeni bir neslin olduğuna dikkati çeken Aktay, “Yeni nesillerin bu meydanlarda ortaya koymuş olduğu büyük tecrübe, ortaya koydukları fark ve model var. Bu model her bakımdan yeni yetişen gençliğin apolitik kültürü üzerine çokça edebiyatlar yapıldı. Gençliğin ürettiği kültür konusunda değişik teoriler geliştirildi. Bugün meydanlarda birçok ilimizin ilçesinde de çok önemli bir kültür sergilendi” diye konuştu.
Emniyet birimlerinin kayıtlarına göre 5 milyona yakın insanın Yenikapı’da toplandığını anlatan Aktay, hemen hemen her ilde bu mitinglerin gerçekleştiğini ve toplamda 8 milyona yakın insanın katılımının olduğunu söyledi. Aktay, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye’de insanların bir saldırı karşısında, özellikle dışarıdan Türkiye’ye yönelen saldırı karşısında dünyada örneğine az rastlanabilecek bir örneklik oluşturdu. Bu toplantıya katılan, bu milli birlik ve beraberlik görüntüsünü sergileme konusunda muhalefet parti liderlerine teşekkür ediyoruz, Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye. Yeni Türkiye’nin oluşumuna herkesin bir katkısı oluşmuş oldu.”
15 Ağustos’ta AK Parti’nin 15. yıl dönümünün olduğunu hatırlatan Aktay, “Bir kutlama olmayacak ama o günün idrak edilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz. Parti genel merkezimizde bir kutlama olacak, bir fotoğraf sergisi olacak. AK Parti’nin öncesi ve sonrası, bir demokrasi sergisi olarak okunacak sergi. Sayın 17.00’de başlayan sinevizyon gösterisi Sayın Başbakanımızın konuşmasıyla devam edecektir” ifadelerini kullandı.
Aktay, AK Parti’nin krizlerin altında hiçbir zaman ezilmediğine işaret ederek, “Genellikle arka arkaya oylarını artırarak iktidara gelmek demokrasi tarihinde istisna oluşturmaktadır. AK Parti her seferinde oylarını daha da fazla artırarak bir performans ortaya koymuştur” dedi.
Paralel yapı sorununun AK Parti ile ortaya çıkmış bir sorun olmadığını söyleyen Aktay, “Bu yapı sinsi bir şekilde çalışmakta olan bir yapılanma. AK Parti döneminde AK Parti’den de yararlanmak istemiştir, aynı zamanda AK Parti döneminde sonlarına ulaşmıştır. AK Parti bu sinsi yapılanmayla baş edebilecek tek parti” diye konuştu.
Ramazan ayında başlatılan çalışmayla gönül köprülerinin kurulduğunu belirten Aktay, 9 ille kurulan gönül köprülerinde devamlılık oluşturmak adına Sivil Toplum ve Halkla ilişkiler Başkanlığı’nın bir çalışma planladığını ifade etti. Diyarbakır, Mardin ve Van merkezli toplantıların yapılacağını söyleyen Aktay, 9 ile Muş, Bingöl ve Bitlis’in de ilave edileceğini dile getirdi.
Anayasa çalışmalarının da toplantıda ele alındığına dikkati çeken Aktay, “Bu çalışmalarda her parti kendi içinde ön hazırlığını yapmaktadır. Bu haftanın sonuna doğru ilk buluşmanın gerçekleşmesini bekliyoruz. TBMM’deki grup çalışmaları da değerlendirildi. Yasama planlamaları yapıldı” şeklinde konuştu.
AK Parti’den FETÖ ile mücadele kapsamında teşkilatlara gönderilen genelgeye ilişkin soru üzerine Aktay, “Bu konu çok speküle edildi. Aslında şunu iftiharla söyleyebiliriz; aslında birçok kuruma sirayet etmiş bu örgütün elbette ki partimiz içinde de bulunabilir birtakım üyeleri ama şunu gerçekten bir sevinç ve gururla söyleyebilirim ki en az sirayet etmiş olduğu yer AK Parti olmuştur. Bu şundan dolayı, biliyorsunuz 17-25 Aralık’tan sonra AK Parti teşkilatları olarak çok sıcak bir mücadelenin içine girdik. Bütün illerimizin, ilçelerimizin kongreleri zaten yapıldı. Bu esnada zaten kendi içimizdeki ayıklanma büyük ölçüde gerçekleşmiştir. Bu çerçevede paralel unsurların temizlenmesi hususunda gereken çalışmaları yapmakla birlikte, AK Parti teşkilatları halihazırda en temiz teşkilattır. Çünkü bu çalışmayı çok önceden yapmıştık ama yine de var olan birtakım unsurlar tespit edildiğinde onlar için de gereken işlemin yapılacağından kimsenin kuşkusu olmasın” şeklinde konuştu.
Başka bir gazetecinin bir AK Partili vekilin çıkması muhtemel bir Kanun Hükmünde Kararname’nin görselini paylaştığı ve 1 Ocak itibarıyla 5 yıllık af kapsamında bir düzenlemenin gündeme gelebileceği yönünde açıklamalarının olduğunu hatırlatması üzerine Aktay, “Detaylarını çok fazla bilemeyeceğim. Adalet Bakanlığı, bünyesinde cezaevlerinin durumu, doluluk oranı ve tabii ki suç ve ceza arasındaki dengenin adaleti bozmayacak şekilde çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Bu çalışmalar kısa bir süre içerisinde tamamına erdirilecek ve kamuoyuyla zaten paylaşılacaktır” dedi.
Açığa alınan memurların eğer kuvvetli delil yoksa gri memur olarak anılmalarının gündemde olmasına ilişkin soru üzerine Aktay, “Böyle bir çalışma henüz yok. Birtakım çalışmalar elbette yapılıyor ama bütün maksat devlet içerisinde bu ihanet şebekesi unsurlarının ayıklanmasıdır. Herkes müsterih olsun, bu işe bulaşmamış, objektif kriterlerle ilişkisi tespit edilmeyen hiç kimsenin mağdur edilmemesi konusunda ciddi bir hassasiyet olduğunu da söylememiz lazım. Böyle dönemler biraz daha kötü niyetli insanların da devreye girebildiği dönemler. Aslı astarı olmayan hiçbir ihbar birtakım insanların mağdur edilmesi için neden olarak değerlendirilmeyecektir. Bu anlamda gösterilen bir hassasiyet var. Mağdur kitle yaratmamak noktasında ciddi bir hassasiyetimiz var. Bu konuda alınacak tedbirler değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.
CHP’li Engin Altay’ın yeni anayasa konusunda yaptığı açıklamaların hatırlatılması üzerine Aktay, “Bu teklif değerlendirilebilir tabii ki. Bizim amacımız, bu oluşan güzel havayı belki de anayasa konusunda yapacağımız bir anayasa içinde gönlü ister ki bu hava içinde ele alıp, uzlaşarak yapabilmek ama bu olabildiği takdirde güzel olur. Olmasa bile birtakım yasalarda anlaşıp güzel havayı devam ettirebilmek. Bu şerden çıkan hayırlı ortamı devam ettirmek adına, uzlaşılan maddelerden yola çıkarak bir anayasa değişikliğini tamamlayabilmek. Bunun takvimini oluşturmak için bütün partilerle prensip olarak olmakla birlikte işin teknik kısmını arkadaşlarımız değerlendirecektir” diye konuştu.
HDP’lilerin yeni anayasa çalışmalarına katılıp katılmaması konusundaki bir soruya da Aktay, “TBMM Başkanı onları dahil ettiği takdirde beraber yürütmemizin bir sakıncası yok. Bizim beklentimiz, HDP parti yönetiminin terörle, şiddetle arasına ciddi bir mesafe koyması. Siyaset varsa, siyaset alanı Türkiye’de geniştir. Biz daha açık ve dürüst olmaya davet ediyoruz. Netice itibarıyla anayasa Türkiye halkının toplamıyla yapılacaktır. Kendileri bu çerçeve içinde desteklerini verebilirler” yanıtını verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.