Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Trabzon Bölge Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, içerisinde bulundukları şartlar ve tablonun tek başına bir anayasa yapmaya el vermediğini belirterek “İçinden geçtiğimiz süreç gerçekten çok önemli. Gönül...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2016 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2016 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Trabzon Bölge Toplantısı
AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ahmet Sorgun, içerisinde bulundukları şartlar ve tablonun tek başına bir anayasa yapmaya el vermediğini belirterek “İçinden geçtiğimiz süreç gerçekten çok önemli. Gönül arzu ederdi ki, sıfır kilometre bir anayasa yapalım” dedi.
AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı Trabzon Bölge Toplantısı Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Ordu illerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Trabzon’da bir restoranda gerçekleşen toplantıya AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti SKM Başkanı ve İstanbul Milletvekili Yıldız Serinoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, milletvekilleri, il başkanları ve partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, her zaman seçimlere hazır bir parti olduklarını belirterek “Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu seçimleri yaşarken birde 15 Temmuz sürecini yaşadık. Bu darbe girişimi karşısında milletimizin gösterdiği tepkiyi, direnişi hepimiz biliyoruz. Hem seçim çalışmalarımızı yürütürken, hem de 15 Temmuz’u ve sonrasını unutturmamak için gayretlerimiz devam ediyor” dedi.
AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise, ülkeyi geleceğe ve hedeflerine hazırlamak zorunda olduklarını vurgulayarak, “Hiç kimse moralini bozmasın. Şuanda dövizin yükselmesi ve ülkemizdeki kriz söylentilerine kesinlikle hiçbir arkadaşımızın kulak asmaması lazım. Bizim daha çok birliğe, daha fazla kardeşliğe ihtiyacımız var. Bir taraftan içeride ve dışarıda terörle mücadele ediyoruz. Diğer taraftan ise yatırımlarımıza devam ediyoruz. Ama milletimizin ve bizlerin morale ihtiyacı var. Biz bu 14 Ağustos 2001’den itibaren neler atlattığımızı bu ülkede hepimiz biliyoruz” şeklinde konuştu.

“İçinden geçtiğimiz süreç gerçekten çok önemli”
Siyasette pedalı çevirmeyenlerin düşeceğine vurgu yapan Ahmet Sorgun, “Siyaset Allah rızası için, hak rızası için en ulvi bir iştir. Ama siyaset bir maraton koşudur aynı zamanda geçici bir hevesle yapılmaz. Pedalı çevirmezseniz düşersiniz” diye konuştu.
“Gönül arzu ederdi ki, sıfır kilometre bir anayasa yapalım” diyen Sorgun, “İçinden geçtiğimiz süreç gerçekten çok önemli. Gönül arzu ederdi ki, sıfır kilometre bir anayasa yapalım. 1921 ve 1924 anayasası savaş ortamında yapılmış anayasalar. 1961 Anayasası 3 tane idamın üzerine yapılan bir anayasa. 1982 anayasasında ise ben o zamanlar hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiydim nasıl yapıldığını biliyorum. Oy kullanırken 7 Kasım’da askerdim hangi şartlarda millete evet dedirtildiğini biliyorum. İlk defa bu millete sıfırdan kendi değerlerine bağlı özgün, katılımcı, reformu bir anayasa yapmaya çok arzu ettik. Bunun için AK Parti kendi anayasa taslaklarını hazırladı. Ama ne yazık ki, içerisinde bulunduğumuz şartlar ve tablo bizim tek başına bir anayasa yapmamızı el vermedi. Onun için şuanda gerçekten tarihe bir ana hep beraber tanıklık ediyoruz. İnsan bazen yaşadıklarını hissetmez. Ama onu ileride tarih kitaplarında yazacak, ‘biz tarihi anlara tanıklık etmişimde farkında değilmişiz’ der insan. Unutmuyorum, 1977 yılında Haziran ayında seçim yapıldı. Tam 66. turda meclis başkanı seçildi. 10 yılda 12 hükümet geldi” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak gerçekleşti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.