Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu:

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Bizim de doktor açığımız var, varsa doktor niye almayalım? Çeşitli branşlarda eksiğimiz var, niye vatandaş yapmayalım? Bununla ilgili zaten yasalarımız mevcut, kurallar var, o kurallara uyan vatandaşlık...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Bizim de doktor açığımız var, varsa doktor niye almayalım? Çeşitli branşlarda eksiğimiz var, niye vatandaş yapmayalım? Bununla ilgili zaten yasalarımız mevcut, kurallar var, o kurallara uyan vatandaşlık alabiliyor. Bizim de başka ülkelerden vatandaşlık alan arkadaşlarımız var. Onun için bu konuyu sulandırmak doğru bir tutum değil” dedi.
AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kerkük katliamını andı. Gündoğdu, 14 Temmuz 1959 yılında Kerkük’te üç gün üç gece süren bir katliam yaşandığını belirterek, “O günden bu güne değişen bir şey olmadı. Bugün de Suriye’de Irak’ta DAEŞ ve PYD’nin yaptığı katliamlar hızla devam ediyor, dünya seyrediyor” dedi.
Suriyelilere vatandaşlık hakkı konusunda Gündoğdu, “Bizim de doktor açığımız var, varsa doktor niye almayalım? Çeşitli branşlarda eksiğimiz var, niye vatandaş yapmayalım? Bununla ilgili zaten yasalarımız mevcut, kurallar var, o kurallara uyan vatandaşlık alabiliyor. Bizim de başka ülkelerden vatandaşlık alan arkadaşlarımız var. Onun için bu konuyu sulandırmak doğru bir tutum değil. Bunlar üzerinden siyaset yapmak doğru bir tutum değil çünkü biz bir medeniyetin çocuklarıyız. Kerkük, Musul bizim sınırlarımız dışında olabilir ama oralar bizim medeniyet, gönül coğrafyalarımızdır. Arakan’a da, Mısır’a da, Kerkük’e de ses vereceğiz. Biz sonuna kadar Kerkük’ün, Türkmen kardeşlerimizin yanındayız ve onlarla beraberiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.