Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Olaylı Meclis Toplantısında Faturayı Başkan Arslan’a Kesti

İzmir’deki Çiğli İlçe Belediye Meclisinde, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sarf ettiği sözlerin tartışılmasıyla başlayan tekme tokatlı kavganın ardından, AK Partili...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’deki Çiğli İlçe Belediye Meclisinde, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sarf ettiği sözlerin tartışılmasıyla başlayan tekme tokatlı kavganın ardından, AK Partili meclis üyeleri olayların faturasını Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a kesti.
İzmir’de, Çiğli Belediye Meclisinde yaşanan tekme tokatllı kavganın ardından AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin ve AK Partili ilçe belediye meclis üyeleri ilk kez bir açıklama yaptı. Olayların ardından konuşan AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Sedat Karatekin, tartışmaların sorumlusu olarak Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı gösterdi.
Arslan’a sert tepki gösteren Karatekin, şöyle konuştu: "Meclis oturumunu açan Belediye Başkanı Hasan Arslan gündem gereği faaliyet raporunu okutarak rapor üzerine görüşlerini mecliste grubu olan partilerin olumlu olumsuz eleştirilerini alması gerekirken, doğrudan konuyu genel siyasete getirerek gündemi değiştirip meclis üyelerini hedef gösterip o salonda bulunan bazı belediye işçiler ve meclis üyeleri ile birlikte bizim meclis üyelerimize fiili saldırıda bulunulmuştur. Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki; belediye başkanı burada belli bir grubun, belli bir kesimin belediye başkanı değildir. Çiğli’de yaşayan 180 bin kişinin belediye başkanıdır. Buna göre sorumluluğunun bilincinde olup buna göre davranmalıdır ve meclisin güvenliğini sağlamak zorundadır."
"KARA BİR LEKE OLARAK KAYITLARA GEÇMİŞTİR"
AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Nedim Aslan ise Çiğli Belediyesi meclis salonunda geçen olayların tamamen provoke amaçlı olduğunu dile getirdi. "Bir belediye çalışanının bir meclis üyesine saldırdığı nerede görülmüştür?" diyen Aslan, şunları söyledi:
"Bir yıl içinde belediyenin neler yaptığı ve tespit edilen usulsüzlüklerin eleştirilip konuşulacağı Nisan ayı meclisini provoke etmek amacıyla bir takım stratejik davranışlarda ve eylemlerde bulunmuştur. Meclisin hemen başında meclis gündemiyle alakası olmayan konulara girmiş ve olayı fitillemiştir. Daha önce organize edilmişcesine grup sözcüsünün de çabaları ile ortalık karıştırılmış kavganın, kargaşanın, huzursuzluğun ateşi yakılmıştır. Bu meyanda dışarıdan getirilen belediye çalışanlarını, belediye meclis üyelerine saldırtıp müdahalede bulunmuşlardır. Bir kısım meclis üyelerimiz bundan dolayı darp edilmiş, meclis çalışamaz hale getirilmiştir. Bir belediye çalışanının bir meclis üyesine saldırdığı nerede görülmüştür? Bu olay Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Çiğli Belediye tarihinde kara bir leke olarak kayıtlara geçmiştir."
"PARTİNİZİ Mİ BASSINLAR?"
Nedim Aslan, konuşmalarında çarpıcı iddialarda ortaya attı. CHP’li bazı meclis üyelerinin "Partinizi mi bassınlar?" şeklinde tehdit ettiğini öne süren Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı CHP’li meclis üyelerinin partimizi ve bizi hedef göstererek ’Partinizi mi bassınlar? Oralara mı gitsinler’ gibi uygunsuz açıklamalarda bulunmuşlardır. Bu tutum ve davranışlar meclisin ahlakına, edebine ve adabına yakışmamıştır. Tüm bunların neticesinde yaklaşık iki yıldır birlikte çalıştığımız değerli meclis üyelerimize bu olay yaşandığında sergiledikleri sağduyulu davranışlarından dolayı teşekkür ederiz. Bunlardan başka bazı meclis üyelerinin çeşitli siyasi beklentileri doğrultusunda, bir yerlere gelmek, prim yapmak, bir yerlere mesaj göndermek adına bazı meclis üyesi arkadaşlarına saldırmaları, hakaret etmeleri, ortalığı karıştırarak yangına benzin dökmeleri, herkesin huzurunu kaçırmalarından dolayı onları şiddetle kınıyoruz."
BELEDİYE BAŞKANINA SERT ELEŞTİRİLER
AK Parti Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Nedim Aslan, konuşmalarına şöyle devam etti:
"Belediye başkanının meclisi idare ederken zaman zaman demokrasiden, adaletten, hukuktan, özgürlüklerden bahsedip bize nutuk atarken, kendi meclisini yönetirken daha önceki söyledikleri sözlerin tam tersine uygulamalarda bulunarak faşizan, yasaklayıcı, susturucu, müdahale edici, kısıtlayıcı bir meclis yönetme içimini tercih etmiştir. Bundan dolayı daha demokratik bir yönetim anlayışını benimsemesini kendisine tavsiye ediyoruz. Aynı zamanda ahlaktan, özgürlükten, hukuktan bahsederken bir takım CHP’li meclis üyelerinin sosyal medyalarında paylaştıkları çeşitli adaba ve ahlaka uymayan yazılar yazıp bir partiye ve kitleye hakaret etmişlerdir. Türkiye’nin yüzde 50’sinin oyunu almış bir partiye ve bu partiye oy verenlere aşağılayıcı şekilde hakaret etmelerini şiddetle kınıyoruz, kendilerini esefle ahlaka ve edebe davet ediyoruz."
KAVGANIN SEBEBİ KILIÇDAROĞLU’NUN BAKANA YÖNELİK SÖZLERİ
Çiğli Belediye Meclisinde gündem öncesi konuşan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan, sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren AK Partili Meclis Üyesi Fuat Çankaya’yı kullandığı ifadeler nedeniyle kınamıştı. AK Partili Meclis Üyesi Çankaya’nın sözlerine destek açıklamaları yapan AK Partili Meclis Üyesi Yeter Gören’in "Açıklamalarımın arkasındayım" şeklindeki sözleri üzerine salonda kavga çıkmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.