Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti MKYK Üyesinden ’idam’ değerlendirmesi

AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’nde yaptığı konuşmada, “Ben bazı suçlarla ilgili idamın gelmesi gerektiğine inanan birisiyim” dedi.AK Parti MKYK...

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2016 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2016 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’nde yaptığı konuşmada, “Ben bazı suçlarla ilgili idamın gelmesi gerektiğine inanan birisiyim” dedi.
AK Parti MKYK Üyesi ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mazhar Bağlı, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’ne katıldı. SGK il binası konferans salonunda düzenlenen Siyaset Akademisi programında konuşan Bağlı, 15 Temmuz darbe girişimine değindi. Programın sonunda gazetecilerin sorunlarını cevaplandıran Prof. Dr. Mazhar Bağlı, “Ben 15 Temmuzdan bu yana Şanlıurfa’ya gelmek istiyordum, hemşerilerimle beraber olmak istiyordum. Onun da sebebi şu, biliyorsunuz 15 Temmuz gecesinde darbeye karşı, özellikle askeri hareketliliği engelleme konusunda Şanlıurfa’nın göstermiş olduğu kararlılık ve yaptığı icraat bütün Türkiye’ye örnek oldu. Askeri birliğin önüne belediyenin ve diğer sivil araçların getirilerek kapatılması Ankara’da, İstanbul’da ve diğer illerde örnek oldu. Bu Şanlıurfa’nın sivil siyasete, toplumdaki işleyişe ve aynı zamanda iradesine sahip çıktığının bir göstergesi olarak okunmalıdır. Ben böyle bir memlekette, böyle hemşerilere sahip olmaktan çok gurur duyuyorum. Bunu başka yerlerde de dile getirdim. Bunu burada bir kez daha hemşerilerime söylemekten memnuniyet duyuyorum. Siyaset Akademimiz biliyorsunuz geçen ay başladı ve 4 Şubatta sona erecektir. 32 merkezde yapılıyor. Biz her merkeze haftada 4 hoca göndermek suretiyle 4 ana başlığımız var ve üst başlığımız ’Büyük Güç Türkiye’. Doğrusu biz bu Siyaset Akademisi’ni çok önemsiyoruz, siyaset akademilerini önemsiyoruz çünkü Türkiye’nin sivil siyasetin içinde her bir aktörün, her bir vatandaşın mobil bir kişi olmasını istiyoruz. Memleketin temel meseleleri hakkında duyarlılık sahibi olmasını istiyoruz. Bu çalışmalarımızda da bu duyarlılıkları harekete geçirecek, bu duyarlılıkları belli bir bilince ulaştıracak bir eğitim faaliyeti olarak görülüyor. Şanlıurfa’da da çok iyi bir ilgi var, çok iyi bir ağırlama var. Hem teşkilatımıza hem de izleyici ve dinleyicilere çok teşekkür ediyorum” dedi.
’İdam’ değerlendirmesi
İdam yasası konusuyla ilgili düşüncelerini de aktaran Bağlı, “Doğrusu idamın uygulanması dünyada çok tartışmalı bir konu. Özellikle siyasi mevzuları içeren idamlarla ilgili ciddi anlamda bir tartışma var. Belli dönemlerde siyasi fikirlerin değişmiş olması idamı tartışmalı hale getiriyor fakat şöyle bir başka boyutu var. Pek çok ülkede, hani hukuk prensibi içerisinde baktığımızda özellikle insanın ve insanların hayatına kast edenlerin yani planlı bir biçimde adam öldürmeye taammüden adam öldürmenin idamla yargılanması gerektiği konusu yeni bir tartışma değildir. Türkiye’de AB ile uyum sürecinde biliyorsunuz kaldırılmış olan bir yasal düzenleme ama son zamanlarda ülkenin karnını deşen, milletimizin şuurunu ve bilincini çok ciddi olarak tehdit eden, sadece bununla yetinmeyip aynı zamanda hayatlarına kast eden, ülkenin varlığına kast eden bir yapılanmanın söz konusu olduğunu ve bu terör örgütleriyle mücadelede caydırıcı bir unsur olarak idamın tekrardan geri gelmesi ile ilgili bir fikir var. Şahsi kanaatim ben özellikle bazı suçlarla ilgili idamın gelmesi gerektiğine inanan birisiyim ama bunun kolay bir iş olmadığını, zor bir süreç olduğunu fakat Türkiye’nin bu konudaki toplumsal talebi dikkate alarak yasal düzenleme yapması gerektiğini de söyleyebilirim” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.