Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur:

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “Kendi içimizde de birileri yazıyor çiziyor. Belediye başkanları şöyle, ilçe başkanları böyle, il teşkilatı şöyle, kadın kolları böyle, gençlik kolları böyle, il teşkilatı,...

Haber Giriş Tarihi: 13.09.2016 20:54
Haber Güncellenme Tarihi: 13.09.2016 20:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, “Kendi içimizde de birileri yazıyor çiziyor. Belediye başkanları şöyle, ilçe başkanları böyle, il teşkilatı şöyle, kadın kolları böyle, gençlik kolları böyle, il teşkilatı, belediyeler, sözüm ona birilerine göre FETÖ’cü kaynıyor. Belediye başkanları FETÖ’cü. Milletvekilleri FETÖ’cü. İl başkanları FETÖ’cü. Kendi içimizde kendimize böyle iftira atarak farkında değiliz ama kendimizi yıpratıyoruz” dedi.
AK Parti Manisa il teşkilatı Kurban Bayramı’nın 2. gününde düzenlenen törenle bayramlaştı. AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından Manisa Şehzadeler Belediyesi Bedesten Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen bayramlaşma törenine AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, İsmail Bilen, Uğur Aydemir, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
“15 Temmuz’dan sonra 100 yıl kazandık”
Bayramlaşma töreninde partililerine hitap eden AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın gündeminde 15 Temmuz darbe girişimi vardı. Özdağ, “15 Temmuz gecesi bu millet darbeyi önledi. Bu milletin geleceğini kurtardınız siz. 100 yıllık kazanımlarımızı kaybedecektik ve önümüzdeki 100 yıllık kazanımlarımızı kaybedecektik. Kurtuluş Savaşı olduktan sonra Lozan anlaşması yapıldığında Türk delegeleri şöyle diyorlardı birbirlerine: Birileri Lozan zafer mi hezimet mi diye seslenirken, ‘Acaba Lozan’da daha çok şeyler alabilir miyiz?’ derken Türk delegeleri birbirlerine dönüp ‘Şükürler olsun 100 yıl kazandık’ diyor. Şimdi 15 Temmuz’dan sonra bir 100 yıl da biz kazandık. İnşallah 100 yıl boyunca Türkiye rahat edecek. Türkiye ekonomisini büyütecek. Türkiye özgürlükler alanını genişletecek. Siyasetin seviyesini genişletecek” diye konuştu.
“Devlet hiçbir suçsuzu kesinlikle mağdur etmez”
15 Temmuz’dan sonra ilan edilen OHAL sürecinde FETÖ’yle hiçbir ilgisi olmadığı halde çalıştığı kamu kurumundan ihraç edilen ya da görevden alınanlarla ilgili kimsenin mağdur edilmeyeceğini belirten Özdağ, “15 Temmuz’dan itibaren olağanüstü hal ilan edildi. Bu esnada Fethullahçı Terör Örgütü’yle çok ciddi şekilde mücadele ediyoruz. Kurunun yanında yaş da yanmış olabilir. Devlet refleks gösteriyor. Devlet refleks gösterirken zaman zaman mağdurlar olabilir. Ama o mağdurlar emin olsunlar ki eğer suçsuzlarsa bu devlet hiçbir suçsuzu kesinlikle mağdur etmez. Bir gün hak tecelli eder. Onlara sabır tavsiye ediyorum. Onlara diyorum ki, dilekçelerinizi yazın mahkemelere gidin. Eğer suçsuzsanız, bu Fethullahçı Terör Örgütüyle, 17-25 Aralıktan sonra bunlarla bir ilişkiniz yoksa, darbe girişimini tasvip etmediyseniz, darbe girişimine karşı meydanlarda kafa tuttuysanız bu devlet mağduriyetinizi giderir. Adalet ve hukuk herkese lazım” diye konuştu.
“Bu gemi batarsa hepimiz batarız”
AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise, 15 Temmuz’dan sonra herkesin kendisine ders çıkarması gerektiğini belirterek, “15 Temmuz hakikatten çok büyük bir olay yaşadık. Bunu tabi gün geçtikçe daha iyi anlamaya başlıyoruz. 15 Temmuz tarihinde bu yapılan darbe girişimiyle alakalı devlet ve hükümet zaten gerekeni yapıyor. Ama biz kendimize nasıl bir ders çıkarıyoruz ona bakmamız lazım. 15 Temmuz darbesi gerçekleşmiş olsaydı acaba bugün Kurban Bayramı’nda nerede olacaktık? Bunu bir düşünmemiz lazım. Hele de 15 Temmuz’dan sonra çıkaracağımız en büyük derslerden biri bu gemi batarsa hepimizin batacağıdır. Siyaseten fikir ayrılıklarımız olabilir. Bakış ayrılıklarımız olabilir. Birbirimizin bazen paçasından da tutuyor olabiliriz. Birbirimiz hakkında dedikodu, gıybet de yapıyoruz. Allah affetsin. Ama şunu görmemiz lazım; Eğer 15 Temmuz darbe girişimi olsaydı siyaseten çok dedikodusunu yapmış olduğumuz arkadaşla ya cezaevindeydik ya da toprağın altındaydık. Onun için sizlere tavsiyem dedikodu ve gıybeti bırakmaktır” dedi.
“Başbakan’ın arabasını kurşunladılar”
AK Partili Baybatur, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Başbakan Binali Yıldırım’ın Ankara’ya arabayla gittiğini ve yolda jandarma tarafından aracının kurşunlandığı bilgisini paylaştı. Baybatur, “Bu millet imtihanı geçti 15 Temmuz’dan sonra. Liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan da liderliğini gösterdi. Allah ondan razı olsun. Uçak altındaydı. Korkup da o imkanlarla uçakla helikopterle Yunan adalarına, Almanya’ya doğru kaçabilirdi. Ama yapmadı. Bugün o paralelciler, Yunanistan’a, Avrupa’ya, Amerika’ya, Kanada’ya kaçan korkaklar gibi davranmadı. Bu lider milletiyle beraber sokağa çıkacağım dedi. Ben zaten kefenimi giymişim dedi. Ölümü pahasına savaş uçakları havada uçarken, uçağa binerek İstanbul’a milletin arasına karıştı. Başbakan da aynısını yaptı. Başbakan arabayla gitti Ankara’ya. Arabasının kurşunlandığını biliyor musunuz? Jandarma tarafından kurşunlandı. Korumalarla çatışma çıktı. Bu insanlar böyle insanlar” diye konuştu.
Baybatur’dan partililerine ‘Birbirinizi fişlemeyin’ çıkışı
Baybatur ayrıca, partisi içinden birilerinin kendi partililerine karşı FETÖ’cü oldukları iddiasıyla sosyal medya üzerinden fişlemeler yaptığını söyledi. Baybatur şöyle konuştu:
“Kendi içimizde de birileri yazıyor çiziyor. Belediye başkanları şöyle, ilçe başkanları böyle, il teşkilatı şöyle, kadın kolları böyle, gençlik kolları böyle, il teşkilatı, belediyeler, sözüm ona birilerine göre FETÖ’cü kaynıyor. Belediye başkanları FETÖ’cü. Milletvekilleri FETÖ’cü. İl başkanları FETÖ’cü. Kendi içimizde kendimize böyle iftira atarak farkında değiliz ama kendimizi yıpratıyoruz. Bu teşkilatlar 81 vilayette olduğu gibi Manisa merkezde de 17 ilçesinde de ilçe başkanlarından belediye başkanlarına kadar burada il başkanıyla beraber, il ve ilçe gençlik kolları, kadın kolları, meclis üyeleri, mahalle temsilcileri, sandıktaki görevlisi bütün arkadaşlar o gün bu meydanlarda çok iyi bir ders vermiştir. Onun için kimse işgüzarlık yapıp da bu teşkilatı kendi içinde fişlemesin. Kendi teşkilatı içinde şu FETÖ’cü bu FETÖ’cü diye facebook’tan tweet atarak sanal alemde delikanlılık yapmasın. Adam olan gelir eğer böyle bir şey varsa, elinde bilgi belge varsa savcılar burada. Gider savcılığa şikayet edersin. ‘Şu FETÖ’cüdür. Şu falanca örgüttendir. Elimde belgeler var. Al kardeşim. Bununla alakalı işlem yaptır’ dersin. Ona yüreğin yetmiyorsa sosyal medyadan da delikanlılık yapmayacaksın. Onun için birbirimize sahip çıkmamız lazım. Birbirimizin paçasından tutarak bu işler olmaz. İl başkanımız, bütün ilçe başkanları, bütün belediye başkanları herkesin bir yerlere kaçıp saklandığı dönemde hükümet meydanında, Manolya Meydanı’nda ve diğer tüm ilçelerimizin meydanlarında adam gibi er meydanındaydı. Bunu da herkes çok iyi görsün. Bu teşkilatlara iftira atmaya kimsenin hakkı olmadığını düşünüyorum.” Baybatur’un konuşmasının ardından parti yönetimi partililerle bayramlaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.