Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Milletvekili Köseoğlu Peştamalı Bağladı İnekleri Sağdı

AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, seçim çalışmalarını Araklı’da sürdürdü. Erenler mahallesinde kadınlarla bir araya gelen Köseoğlu, peştamalı bağlayıp kadınlarla ahıra inip inek sağdı.Köseoğlu, AK Parti döneminde...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2015 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2015 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, seçim çalışmalarını Araklı’da sürdürdü. Erenler mahallesinde kadınlarla bir araya gelen Köseoğlu, peştamalı bağlayıp kadınlarla ahıra inip inek sağdı.
Köseoğlu, AK Parti döneminde dağıtılan mikro kredi desteği ile kadınların iş sahibi olduğunun altını çizerken, kırsalda uygulanacak yeni politikalarla göç olgusunun önüne geçeceklerini söyledi.
Köseoğlu, 1 Kasım seçimlerine yönelik çalışmalarını Ortahisar ve Araklı ilçelerinde sürdürdü. Ortahisar’da Fatih mahalle teşkilatının sandık bazlı toplantısına katılan Köseoğlu, daha sonra Araklı ilçesinde fındık ve çay fabrikalarında işçilerin sorunlarını dinledi. Araklı’nın Erenler mahallesinde Zelife Uzun’un evinde toplanan kadınlarla bir araya gelen Köseoğlu, daha sonra ahıra inerek ineklerin sütünü sağdı.
“MİKRO KREDİ İLE KADINLAR İŞ SAHİBİ OLUYOR”
Mikro kredi uygulamasına ilginin her geçen gün arttığını ve evde oturan kadınların dahi iş sahibi olduğunu belirten Köseoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti iktidara gediği günden beri ekonomik politikaların sosyal politikalarla desteklenmesi gerektiğine inandı. Onun için sosyal politikalara önem verdik. Birçok sosyal politikalarımızda toplumumuzun muhtaç olan her kesimine yönelik çok önemli uygulamalarımız oldu. Mikro kredi sosyal politikalarla uyum sağlıyor ayrıca kadınlarımıza yönelik bir proje. Bu nedenle destekledik. Mikro kredi, kadınlarımıza ekonomik özgürlük kazandırıyor. Mikro krediyle işe başlayan bir hanımefendi en azından bir iş sahibi oluyor. Böylece çok küçük çapta da olsa bir iş imkanı oluşmuş oluyor.’’
Köseoğlu, kırsal kesimden göçün durması noktasında, verilen desteklerin yanı sıra bu kesim yaşayanlarını doydukları yerde ikamette kararlı hale getirecek sanayi açılımının mutlak şart olduğunu ifade etti.
Tarım kesimine, AK Parti Hükümetleri döneminde verilen destek, sağlanan yardım, hayata geçirilen alt ve üst yapı yatırımlarının Cumhuriyet tarihinde benzersiz olduğunun altını çizen Milletvekili Köseoğlu, “Gerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, gerek Kalkınma Bakanlığı ve gerek Ekonomi Bakanlığı çapında, DOKAP, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Tarım İl Müdürlüklerinin eğitim ve mali destekleri ölçeğinde, kırsal kesimde oluşturulan sinerji dikkat çekicidir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.